سعید جعفری کارشناس نجوم و دبیر اجرایی خاورمیانه در شورای مشورتی نسل فضا در حمایت از برنامه کاربرد فضای سازمان ملل متحد (SGAC) در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره همنشینی ماه و مشتری گفت: اولین رویداد نجومی آبان ماه ۹۹ که امروز پنج شنبه ۱ آبان به وقوع میپیوندد همنشینی ماه و مشتری یا هُرمُز است. این رخداد نجومی امشب ساعت ۲۰:۴۰ دقیقه به وقوع میپیوندد.
جعفری در ادامه با بیان اینکه این رخداد با چشم غیرمسلح در افق جنوب غربی قابل مشاهده است، اضافه کرد: در این زمان غول سامان خورشیدی برجیس دو درجه (به اندازه قطر یک انگشت در فاصله یک دست کشیده از چشم) شمال هلال زیبای افزاینده ماه خواهد بود. اینهم نشینی در صورت فلکی کمان رخ خواهد داد.
گفتنی است، سیاره مشتری یا هُرمُز ، بزرگترین سیاره منظومه خورشیدی و تقریبا هزار برابر زمین است. نقاط سرخ رنگ بزرگ بر روی این سیاره نشانگر مکان توفانهای عظیمی است که لااقل ۳۰۰ سال پیش ایجاد شده است. مشتری یک سیاره گازی است و سطح جامد ندارد، زیرا در اتمسفر مشتری اقیانوسی از هیدروژن مایع و آب وجود دارد و بین اتمسفر مشتری و این اقیانوس هیچ چیزی نیست؛ یعنی اتمسفر برجیس به مرور ضخیم و متراکم میشود تا اینکه بخشی از اقیانوس شود. به عبارت دیگر، اقیانوس برجیس سطحی ندارد که بشود روی آن قایق سواری کرد. همان آسمان است که اقیانوس را میسازد.
برجیس سه حلقه دارد که نامرئی هستند و تنها زمانی که مشتری از مقابل خورشید عبور میکند قابل مشاهده هستند، چون نور خورشید این حلقهها را درخشان میکند و ما از زمین میتوانیم آنها را ببینیم. این حلقهها به نامهای حلقه توری- حلقه اصلی و هاله نامگذاری شدهاند.
رویدادهای نجومی همواره یکی از رویدادهای هستند که مخاطبان بسیاری دارند و علاقهمندان به صورت آماتور و حرفهای این موضوع را پیگیری می کنند. تمامی این رخدادهای نجومی الزاما نیاز به تلسکوپ و تجهیزات ندارند و برخی از آنها با چشم غیر مسلح قابل مشاهده هستند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/