به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
سمنان، در اجرای شلیک موفق سامانه باور ۳۷۳ با تهاجم هواگردهای راهبردی و دور ایستای نیروی حملهور ،
سامانه پدافند هوایی بومی باور ۳۷۳ با موفقیت هدف مورد نظر را که در سطح مقطع راداری بسیار پایینی قرار داشت، کشف، شناسایی و با شلیک از فاصله دور مورد هدف قرار داد.
این نخستین حضور سامانه بومی و راهبردی باور ۳۷۳ در یک رزمایش پدافند هوایی بود که عملکرد بسیار موفقی را تحت کنترل و هدایت شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور داشت.
سامانه راهبردی و بومی باور ۳۷۳ نخستین سامانه پدافند هوایی ارتفاع و بردبلند کشور است که با همکاری متخصصان صنعت دفاعی کشور و نیروی پدافند هوایی ارتش تولید و در سال ۱۳۹۸ از آن رونمایی شد.
امیر سرتیپ دوم عباس فرجپور سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۹۹ گفت: سامانههای پدافندی بومی کشورمان در دنیا حرف برای گفتن دارند و امروز در این حوزه در تراز جهانی ظاهر شدهایم، البته ما هیچگاه به وضع موجود راضی نبوده و همواره در حال بهروزرسانی و ارتقاء سامانهها و تجهیزاتمان برای حراست و دفاع از آسمان کشور هستیم.
او استقرار سامانههای پدافندی بومی در کشور را دلیل یأس و ناامیدی دشمنان از تهاجم و تجاوز به آسمان کشور برشمرد و افزود: دشمنان ما امروز میدانند که در صورت هرگونه تعرض و تجاوز حتی کوچک به فضای کشورمان، با انبوهی از آتش سامانههای پدافندی ارتش و سپاه که با همافزایی و تعامل و فرماندهی مشترک مانند سدی مستحکم در برابر آنها قد برافراشته روبرو خواهند شد؛ لذا امروز دیگر حتی در فیلمهای سینماییشان هم عبور از این سد پدافندی را برای خود متصور نیستند.
در اجرای مرحله اصلی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت، رادارهای قدیر، مراقب و بشیر نیروی پدافند هوایی ارتش و نیروی هوافضای سپاه، اهداف پروازی بر فراز منطقه عمومی رزمایش شامل جنگندههای باسرنشین و بدون سرنشین نیروی هوایی ارتش و نیروی هوافضای سپاه که از پایگاههای مختلف به پرواز درآمده بودند را با موفقیت کشف و شناسایی کردند و اطلاعات اهداف پروازی کشف شده را در اختیار شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور قرار دادند.
سامانه راداری کاملا بومی قدیر توسط متخصصان، دانشمندان و جوانان نیروی هوافضای جهاد خودکفایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ساخته شده و دارای فناوری پیچیده است که این تکنولوژی در اختیار تعداد محدودی از کشورها قرار دارد.
این رادار که در تراز رادارهای برد بلند بوده و جمهوری اسلامی ایران را وارد باشگاه رادارهای برد بلند کرده است و قابلیت کشف اهداف در سطح پایین، موشکهای بالستیک و ارتفاع بلند را دارد.
سامانه راداری بومی آرایهفازی مراقب نیز که توسط متخصصان و دانشمندان سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی پدافند هوایی ارتش تولید شده است، به صورت سه بعدی قابلیت شناسایی ۳۰۰ هدف را به صورت همزمان و در برد ۴۰۰ کیلومتر دارد.
همچنین سامانه راداری بومی آرایهفازی سه بعدی بشیر نیروی هوافضای سپاه نیز قابلیت کشف اهداف پروازی، متخاصم و پنهانکار را در برد ۳۰۰ کیلومتر و ارتفاع ۳۰ کیلومتر دارد، همچنین این رادار دارای قابلیت کشف، رهگیری و تفکیک موشک کروز است.
انتهای پیام / گ
غیر از اینها ما به سامانه هایی نیاز داریم که از آسمان اقتصاد ومعیشت مردم هم محافظت کند تا در روزهای خوف و خطر مردم میدان را خالی نکنند که در صورت خالی شدن میدان از سوی مردم این سامانه ها کارایی زیادی نخواهد داشت
نمام