به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،آش بی بی سه شنبه یکی از غذاهای محلی اراک و نیشابور (با تفاوتهایی در مواد و طرز تهیه) است که بیشتر جنبه نذری دارد، اما میتوان در مواقع غیر نذر نیز به عنوان یک غذای کامل و مقوی آن را پخت و میل کرد.
مواد لازم برای تهیه آش بی بی سه شنبه
سبزی آش یک کیلوگرم
پیاز کوچک یک عدد
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
رشته آش ۲۰۰ گرم
نخود نصف پیمانه
عدس یک پیمانه
لوبیا چشم بلبلی نصف پیمانه
پیاز داغ چهار قاشق سوپخوری
سیر داغ یک قاشق سوپخوری
نعنا داغ برای تزئین
نمک و فلفل و ادویه به مقدار لازم
کشک یک پیمانه
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه آش بی بی سه شنبه
برای تهیه این آش طبق روال پخت آشهای دیگر مثل آش رشته و آش جو، حبوبات را از چند ساعت قبل به طور جداگانه خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.
نخود و لوبیاها را با چند پیمانه آب و مقداری نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا نیمپز شوند. بعد از گذشت حدود یک ساعت وقتی احساس کردید که نیمپز شدند، عدس را اضافه کنید و صبر کنید تا تمام حبوبات با هم بپزند.
نوبت آماده کردن کوفته ریزههای آش است. پیاز کوچک را داخل یک کاسه رنده کنید و آبش را بگیرید. حالا گوشت چرخ کرده را به پباز اضافه کنید و با هم ورزشان دهید. مقداری نمک و فلفل هم اضافه کنید و با آن گوشتهای قلقلی کوچک درست کنید.
احتمالا در این فاصله حبوبات پخته شدند. بعد از پخت کامل حبوبات، سبزی آش خرد شده را اضافه کنید و مجددا مواد را روی حرارت بگذارید تا سبزی آش هم بپزد.
بعد از نیم ساعت پیازداغ و نمک و فلفل و ادویه را اضافه کنید و صبر کنید تا مواد با هم جوش بخورند. بعد از چند جوش گوشت قلقلیها را داخل آش بریزید و منتظر بمانید تا آش لعاب بیندازد.
یک ربع مانده که قابلمه را از روی حرارت بردارید، رشتهها را اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا رشتهها بپزند. آش بی بی سکینه محلی آماده است. داخل ظرف مناسب بکشید و با مقداری کشک و نعنا داغ آش را تزیین کنید.
نکات طرز تهیه آش
حتما حبوبات را از شب قبل خیس کنید تا زودتر پخته شوند و از نفخ شکم جلوگیری شود.
این آش را با تفاوتهایی در مواد و طرز تهیه در نیشابور با همین نام میپزند.
منبع: کتاب کاله
انتهای پیام/