تشریح عملیات استرداد مدیرعامل فراری بانک سرمایه را  در گفت‌وگو با رئیس پلیس بین‌الملل می‌خوانید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شامگاه چهارشنبه، باند فرودگاه امام خمینی (ره) شب پاییزی متفاوتی را سپری کرد. وقتی هواپیمای شرکت هواپیمایی قطر در انتهای باند فرودگاه آرام گرفت، عکاسان و فیلمبرداران، روی در خروجی هواپیما زوم کردند تا لحظه انتقال اولین مفسد اقتصادی از اروپا به ایران را ثبت کنند. بعد از خروج مسافران هواپیما، مردی با کت و شلوار سرمه‌ای در حالی که ماسک و شیلد به صورت زده بود و چهره به‌سختی دیده می‌شد، همراه دو مامور پلیس اینترپل از هواپیما بیرون آمد و فلاش دوربین عکاسان پله‌های هواپیما را روشن کرد.


بیشتربخوانید


با انتقال این مفسد اقتصادی به کشور، بار دیگر نام بانک سرمایه در رسانه‌ها خبر‌ساز شد. بانکی که در دو سال گذشته به خاطر نام متهمان آن بار‌ها خبرساز شده بود. این بار نوبت علیرضا حیدرآبادی‌پور، مدیرعامل سابق بانک سرمایه بود که انتقالش به ایران پایان سه سال خوش‌نشینی‌اش در اسپانیا بود. حیدرآبادی‌پور، ماسکش را تا بالای ابرو کشیده بودتا نگاهش را از لنز دوربین‌ها بدزدد. دقایقی بعد دو مامور مراقب، او را سوار خودروی بنز سفیدی که انتظارش را می‌کشید، کرده و او را از محوطه خارج کردند.

از مدیرعاملی تا محاکمه غیابی

علیرضا حیدر‌آبادی‌پور پیش از مدیرعاملی بانک سرمایه، سابقه عضویت در هیات مدیره بانک‌های سپه و گردشگری و همچنین مدیر عاملی شرکت سرمایه‌گذاری آتیه صبا را در کارنامه خود داشت. او ششم بهمن سال ۱۳۹۴ در مراسمی به‌عنوان مدیرعامل این بانک معرفی شد. در این جلسه غندالی، مدیر‌عامل مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، پرویز احمدی، رئیس هیأت‌مدیره بانک و علی بخشایش، عضو هیأت‌مدیره بانک صحبت کرده و برای حیدرآبادی‌پور درخواست موفقیت در این سمت کردند. نکته جالب این معارفه، قرار گرفتن نام دو نفر از سخنرانان در لیست محکومان و نام یک نفر دیگر در کیفرخواست دیگر متهمان است.

صندلی مدیرعاملی بانک سرمایه فقط پنج ماه به حیدرآبادی‌پور وفا کرد و او خرداد ۹۵ برکنار شد. با آغاز رسیدگی به پرونده فساد در بانک سرمایه، نام وی نیز جزو متهمان قرار گرفت و او قبل از شروع محاکمه از کشور گریخت.

در جریان رسیدگی به این پرونده، این بار نام او در میان محکومان قرار گرفت و به اتهام اخلال در نظام اقتصادی از طریق خیانت در امانت و تحصیل مال نامشروع و بر‌اساس رأی شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی، به تحمل ۱۲ سال حبس تعزیری و محرومیت دائم از هرگونه خدمات دولتی استخدام در مشاغل دولتی و ضبط مبلغ چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال از شرکت سایه‌گستر که از طریق خلاف قانون تحصیل کرده به نفع دولت محکوم شد.


چهره‌های جنجالی پرونده فساد بانک سرمایه

دی ماه ۹۷، شروع رسیدگی به یکی از مهم‌ترین پرونده‌های جنجالی فساد اقتصادی در کشور بود. پرونده‌ای با تخلفاتی ۱۴ هزار میلیارد تومانی و نام متهمانی که هرکدام چهره‌ای رسانه‌ای بودند. پرونده بانک سرمایه، با گذشت نزدیک به دو سال همچنان در حال رسیدگی است و برای اغلب متهمان آن حکم محکومیت صادر شده‌است.

آقای تهیه‌کننده

هفته گذشته رسیدگی به پرونده محمد امامی از تهیه‌کنندگان شهرزاد و از متهمان این پرونده بار دیگر این پرونده را خبرساز کرد. در این رسیدگی ۳۳ متهم دیگر هم حضور دارند که به اتهامات آن‌ها هم رسیدگی می‌شود.

براساس کیفرخواست، محمد امامی، تهیه‌کننده فیلم و سریال متهم است به این‌که از طریق نفوذ در مدیران وقت بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان و شرکت‌های وابسته به نهاد‌های مزبور و از مجرای پرداخت رشوه موفق شده‌است مبالغ قابل توجهی را در پوشش دریافت تسهیلات و ضمانت‌نامه یا قرارداد حق‌العمل کاری از نهاد‌های مزبور برای شبکه منسوب به خود خارج کند.

آقای عابربانک
متهم دیگر این پرونده حسین هدایتی، معروف به عابربانک فوتبال است. رسیدگی به اتهامات او از اسفند ۹۷ آغاز و تا فروردین ۹۸ ادامه پیدا کرد که سرانجام به اتهام اخلال در نظام اقتصادی، خیانت در امانت و پولشویی به تحمل ۲۰ سال زندان محکوم شد.

آقای وزیر
پرویز کاظمی، وزیر اسبق رفاه از دیگر چهره‌هایی است که نام او نیز در لیست بلند بالای متهمان این پرونده قرار گرفت. وی به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در نظام پولی و بانکی و مشارکت در ۴۱ فقره خیانت در امانت به ۲۰ سال زندان محکوم شد.

آقای داماد
سیدهادی رضوی، داماد یکی از وزرای دولت دوازدهم دیگر متهم این پرونده است. رضوی هم از تهیه‌کنندگان سینما بود. او اردیبهشت ۹۸ در شعبه سوم دادگاه ویژه اقتصادی محاکمه و به اتهام اخلال عمده در نظام اقتصادی به ۲۰ سال حبس، رد مال و ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت از خدمات دولتی محکوم شد.

تشریح عملیات استرداد  در گفت‌وگوی اختصاصی با رئیس پلیس بین‌الملل

مشخص است مدیرعامل سابق بانک سرمایه چه زمانی از کشور خارج شد؟
در ابتدا باید اعلام کنم بازگشت این متهم از کشوری اروپایی به ایران هدیه‌ای از طرف فرمانده ناجا به مردم در آستانه هفته نیروی انتظامی بود. بر اساس شواهد و دلایلی که ما در اختیارداریم، متهم نیمه نخست سال ۱۳۹۶ از ایران خارج شد.

چه زمانی برای او اعلان قرمز صادر شد؟
در آذر ۱۳۹۷ بازپرس شعبه هشتم دادسرای ناحیه ۳۲ - جرایم اقتصادی- از پلیس بین‌الملل ناجا درخواست اعلان قرمز کرد. مدارک و مشخصات متهم را به پلیس اینترپل اعلام کردیم که در دی‌ماه همان سال برای او اعلان قرمزصادر شد.

چطور مقصد او را شناسایی کردید؟

پس از اعلان قرمز پلیس اینترپل به کشور‌های عضو، در سال ۱۳۹۸ به ما اعلام شد او در شهر بارسلونای اسپانیا شناسایی‌شده است. بعد هم بر اساس این اعلان قرمز، پلیس این کشور متهم را دستگیر کرد.

چرا در آن زمان متهم به کشور استرداد نشد؟
بعد از دستگیری متهم باید استنادات را به دادگاه آن کشور ارائه کنیم تا قاضی بر اساس آن‌ها حکم به استرداد دهد. به دلیل رسیدگی به درخواست استرداد متهم توسط مقامات قضایی کشورمان و همچنین تصمیم‌گیری برای استرداد وی به ایران، روند رسیدگی قضایی و پروسه استرداد آغاز شد و مدارک را با همکاری قوه قضاییه و وزارت خارجه ارسال کردیم. متهم تا تشکیل دادگاه در کشور اسپانیا به قید وثیقه آزاد شد، اما محدودیت خروج از آن کشور برای متهم اعمال‌شده بود و او در این مدت تحت کنترل پلیس اسپانیا بوده است.

چه شد که او را به ایران تحویل دادند؟
بر اساس موافقت دادگاه ملی و هیأت‌وزیران اسپانیا تصمیم بر استرداد متهم به کشورمان گرفته شد و رای بر استرداد صادر شد. سه روز قبل از انتقال او و پس از هماهنگی‌های به‌عمل‌آمده با اینترپل مادرید، تیم استرداد پلیس بین‌الملل به کشور اسپانیا اعزام شد و ابتدا او را به دوحه و ازآنجا به تهران منتقل کردند.

فکر می‌کرد به ایران مسترد شود؟

متهم تصور نمی‌کرد پلیس جمهوری اسلامی ایران بتواند او را دستگیر و به کشور مسترد کند. همین‌جا بگویم که این موضوع نشان‌دهنده اقتدار نیروی انتظامی در حوزه ملی و فراملی بوده که بخش فراملی ناجا به‌عهده پلیس بین‌الملل است و خوشبختانه این قبیل استرداد‌ها شاخصی است برای میزان توانمندی پلیس جمهوری اسلامی ایران در حوزه بین‌الملل، ازاین‌رو ما تلاش می‌کنیم تا هرچه بیشتر فضای بین‌المللی را برای متهمان و مجرمان فراری ناامن کنیم. دنیا براى مجرمانى که از ایران فرار می‌کنند هرروز سخت و سخت‌تر می‌شود.

حاشیه‌های یک استرداد

حیدرآبادی‌پور، سه سال و نیم قبل از تهران به اسپانیا گریخت، اما خرداد سال گذشته با اعلان قرمز اینترپل دستگیر شد. قاضی دادگاه بارسلونا بعد از بررسی اولیه پرونده او را با قرار وثیقه آزاد کرد تا به درخواست ایران رسیدگی کند.
در ۱۵ ماه گذشته او اجازه خروج از اسپانیا را نداشت و تصور می‌کرد این پرونده با رای دادگاه مبنی بر عدم استرداد بسته می‌شود.
ماموران پلیس سه روز قبل از انتقال حیدرآبادی‌پور به ایران با حکم قاضی، او را دستگیر کرده و از پلیس ایران خواستند او را تحویل بگیرند.

دو مامور پلیس بین‌الملل ایران راهی اسپانیا شده و با تحویل گرفتن متهم، او را به ایران انتقال دادند.

پس از فرود هواپیمای شرکت هواپیمایی قطر در باند فرودگاه امام خمینی (ره) ابتدا مسافران عادی پرواز پیاده شده و بعد متهم از هواپیما خارج شد.

حیدرآبادی‌پور برای این‌که چهره‌اش مشخص نشود، ماسک بهداشتی را تا بالای ابرو کشیده بود و روی صورتش شیلد زده بود.
متهم پرونده فساد در بانک سرمایه که به‌راحتی توانسته بود از کشور خارج شود، تصور نمی‌کرد آرامشش در شهر بارسلون عمر کمی داشته باشد.

حیدرآبادی‌پور، از انتقالش به ایران عصبانی بود و در پاسخ به خبرنگاران در‌باره اتهاماتش فریاد می‌زد، قبول ندارم. قبول ندارم.
وقتی ماموران او را به خودروی بنز سفید منتقل کردند از شدت عصبانیت، ماسک و شیلد را از روی صورت کشید و کف خودرو انداخت.

منبع: روزنامه  جام جم 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۸ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
عجب.از شانس این بنده خدا پلیس بین الملل هم قرنی یه بار سر کلش پیدا میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
اخی مردم گرفتار چه گرگ های شده اند داماد وزیر وزیر اسبق و...شک نکنید باز هم ازین قماش ادمها هستند پای اقازاده ها توی هر ارگان دولتی باز بشه همینه
Iran (Islamic Republic of)
علیرصا
۲۳:۲۹ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
اقا بنده خدا آزاد کنید گناه داره من این ادم میشناسم ادم خیلی خوبی لطفا آزادش کنید قول میده دیگه تکرار نکنه قول بده افرین قول داد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۷ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
یک خاور سوار, دزدی کرده یک خاور دلار
با ایل و تبار پا گذاشته رو گاز, الفرار!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۱ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
فقط اعدام.. من اعدام دوس دارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
من هم ترا دوست دارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۰ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
خب اگه خاوری رو نمیتونید بگیرید یه پولی بدید یکی ترورش کنه حداقل دل ملت خنک بشه
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۲۱:۱۵ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
فراریشون ندید که مجبور شید ازجیب مردم هزینه کنید برشون گردونید اونم برای هیچی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۹ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
قابل توجه دوستانی که سوال میکنند که چرا خاوری دستگیر نمیشود. خاوری از سالها قبل از اختلاسش تابعیت کشور کانادا را داشته و به خاطر همین دستگیر کردن ایشون خیلی سخت و شاید هم غیر ممکن میباشد.
Canada
ناشناس
۲۰:۱۲ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
خوراک کانالهای معاند من و تو و بی بی سی و عربستان
اینترنشنال رسید
فرداست که از راه دور توبه اش دهند و
بعنوان یک نخبه .وطن پرست .وووو بخورد ملت دهند
اگر گرفتار پلیس نمیشد
ازش بعنوان کارشناسی اقتصادی و بانکی استفاده میکردند و
چرندیات به خورد ملت میدادند .مخصوصا جوانان خام و دنیا ندیده
Canada
ناشناس
۱۹:۴۲ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
میشه توضیح دهید
چرا خاوری برگردانده نمیشه
خبیث و شیطان صفت
Canada
ناشناس
۱۹:۳۹ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
این دزد قهار از دوربین خدا خجالت نکشیده
از ملت خجالت میکشد
اگر دزد نبودی
چرا فرار کردی
این دزدان چقدر هزینه روی دست دولت میگذارند
اول مصادره اموال دزدی اش
تا سقط نشده
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۹:۳۱ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
خاوری خاوری
Iran (Islamic Republic of)
متین
۱۹:۲۱ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
چرا مملکت سیستم نظارتی نداره که دونه دونه مدیر عامل بانکها میلیاردی میبرن؟
چرا تونست از ایران متواری بشه؟
خسته نشدین شعور ملت رو به بازی گرفتین؟
گوشت رو میندازین جلو گربه . ملت رو درگیر گربه میکنین
اون سمت خودتون آب گوشت میخورین
Iran (Islamic Republic of)
ایراندوست
۱۶:۲۲ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
از پلیس بین الملل کمال تشکر را داریم ولی با صدای رسا میگوئیم : " ما منتظر خاوری هستیم "
Iran (Islamic Republic of)
سجاد
۱۵:۳۲ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
از شما باشگاه خبرنگاران درخواست دارم یک گزارش جامع از 100 مجرم اقتصادی کلان و وضعیت همکنون این مجرمین تهییه کنید تا هم درس عبرتی برای سایرین باشد هم اطمینان قلبی برای حضور این مجرمین در زندان های کشور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۴ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
پول معلم های بدبخت رو بردن وخوردن . با چند سال زندان وجریمه
Iran (Islamic Republic of)
محمد. ن. ک
۱۴:۲۳ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
وجدانا باید با انبر دست گوشت تنشو ذره ذره بکنند که حق بیش از 800 هزار معلم رو خورد. خدا لعنتش کنه.
دست قوه قضائیه درد نکنه.باید پولا رو ازش بگیرند به نرخ روز.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۰ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
لعنت الله علی القوم الظالمین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
والا زندانهای اینا کم از هتلهای ۵ ستاره نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
عصباني هم شده ؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ايرانيم
۱۳:۳۹ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
این همه سال این همه متهم فساد اقتصادی را گرفتید!!!! چه فایده؟؟؟؟؟ چه دردی از مردم دوا شد؟؟ چه نونی به سفره مردم رسید؟؟؟ با عوض شدن دولت ها اینها هم آزاد می شوند، ولی مردم شریف ایران همچنان در فقر و فلاکت زندگی می کنند!!! اگر برخوردهای شما بازدارندگی ایجاد می کردد پس این همه مفسد اقتصادی از کجا ظاهر می شوند؟ متأسفانه خیلی ساله در کشور ایران روابط جای ضوابط حاکمه، قانون فقط برای قشر ضعیفه!!
Iran (Islamic Republic of)
اغ
۱۳:۳۸ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
پس خاوری چی شد . حتما ایشان را هم می توانند برگردانند . منتها .....
Iran (Islamic Republic of)
مش جمعه
۱۲:۵۳ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
بعنوان یک شهروند از عملکرد پلیس در این خصوص سپاسگزارم.اما یک سوال چرا آقای خاوری را که همچنان در کانادا با پول مردم در حال عیش و نوش هست عودت نمی دهند؟ تصورم این است که با دستگیری خاوری خیلی از فسادها برملا میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۰ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
آیا کسی هست که درمورد نحوه فرار این آدمها توضیح بدهد ؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۰ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
آیا کسی هست که درمورد نحوه فرار این آدمها توضیح بدهد ؟؟؟؟؟
India
هدهد
۱۴:۵۷ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
فراریافراری دادن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
اینا همش پروپاگانداست هر وقت خاوری و کت بسته آوردن حرف شما قبول
India
هدهد
۱۴:۵۹ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
کشش نده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۶ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
چرا چهره این خبیث را پوشاندند ؟ تا خدا نکرده آبرویش نرود برای دفع بعد خواست دزدی کنه راحت بتونه فرار کنه
Iran (Islamic Republic of)
یاسر
۱۱:۵۵ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
راههای دزدی را ببندید همه چی درست میشه.
Iran (Islamic Republic of)
رز
۱۱:۳۸ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
لطفا برین سطان گوجه ،مرغ ،لوبیا ،تخم مرغ و هزاران چیز دیگه رو بگیرین واقعا فشار زیاد شده جوری شده نصف ایران زیر خط فقر رفتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
چجوریه که ایناراحت یک بانک رومیخورن وهیچ کس هم نمیفهمه بعدمااگریکروز ازقسط وام پنج میلییون که قسطش 300تومن میشه بگذره زودی به ضامن خبرمیدن یاحسابش رومیبندن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۶ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
فقط اعداااااام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
جالب تر اینجاشت اوباش رو تو شهر میگردونن تا شهره عام و خاص باشن اینا رو صورتشون رو میپوشونن آبروشون نره!!!
Iran (Islamic Republic of)
مش قربانعلی
۱۰:۵۳ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
از پدری کشاورز-لوله کشی بی سواد تا مجتمع تجاری اوپال تنها با تفکر و فرشتگان
مجتبی مقیم امانی و پسر تازه به دوران رسیده اش علیرضا مقیم امانی رو سرچ کنید.

فقط بالای ۳۰ فقره سند بنام خودش در سعادت آباد تهران دارد بغیر از اسنادی که بنام پسر و همسرش و وابستگان افراد ذی نفوذ در دستگاههای مختلف بعنوان رشوه انتقال داده ، حسابهای بانکی خود را در داخل کشور خالی و به ارز و سکه تبدیل کرده و در خارج از کشور و در کانادا با پول مردم سرمایه گذاری کرده است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۸ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
تبهکار درهر صنفی میتواند بروز کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۹ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
اعدام کنید این مفسدان از خدا بیخبر را.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
هادی رضوی داماد پر رو آقای شریعتمداری وزیر کار هستن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۲ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
یاد بگیرید 2 روز فرار کرد اونطرف دونست چجوری ماسک میزنن.... ماسک رو باید به چشم ها زد...
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۰:۱۵ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
دستتون درد نکنه ولی چقدر بد که دزدان اقتصادی مال ملت می برند وفرار میکنند ومسولین ماا از خواب بیدار میشن که ای وای بیخ گوششان دزدی شده
Iran (Islamic Republic of)
خوب بد زشت
۱۹:۱۹ ۲۷ مهر ۱۳۹۹
خ خ خ .مردم معمولی که اختلاس نمیکنن دزدا همه از مسئولینن