به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، صحرانشینان مغرب از آداب و رسوم خاص و ویژهای در رابطه با ازدواج و طلاق برخوردارند.
جشن طلاق
مراسم جشن «طلاق» که در دایرهالمعارف الحسانی، «التحراش» نامیده میشود از جمله عادات و رسومی است که بیاباننشینان با آن متمایز میشوند و این رسم عجیب باعث حیرت بسیاری از مردم دنیا میشود.
مردم بدوی این سنت را مایه افتخار خود میدانند و آن را نشانهای از بزرگداشت زن مطلقه در بین سایر زنان برمیشمارند.
زن مطلقه در این جوامع برای ازدواج دوم یا حتی سوم از شانس زیادی برخوردارند، چون مردان قبایل صحرانشین چنین زنی را با تجربه میپندارند که راه و رسم زندگی را تجربه نموده و آموخته است. جشن طلاق در مجلسی با رقص و پایکوبی خانواده عروس و داماد جدا شده انجام میشود.
جشن طلاق رسمی است که بدویها از اجداد خود به ارث بردهاند. آنها رسوم عجیبی هم درباره ازدواج دارند. از جمله عجیبترین آن ربودن عروس در مناطق بیابانی این کشور است.
بیشتر بخوانید
عروسربایی
دوستان عروس او را میربایند و او را به جایی صعب العبور میبرند که داماد نتواند وی را پیدا کند. این قایم باشک بازی در مراسم ازدواج برای بیابان نشینهای مغرب بسیار هیجانانگیز و پرشور است و به آن «تراوغ» میگویند. این رسم عجیب برای این است که ببینند داماد چقدر عروس را دوست دارد و تا چه حد برای او جانفشانی میکند.
رسم بر این است که دوستان داماد به دوست خود در جستجوی عروس ربوده شده کمک میکنند، آنچه روند کار را دشوارتر میکند، استتار یکی از دوستان عروس با لباس عروس و مخفی شدن او در مکانی است که یافتن آن برای داماد آسان است تا مأموریت خود را پیچیدهتر و مخفی کاری خود را افزایش دهد، به طوری که او را به محل عروسی میبردند و به محض اینکه نقاب از چهره او برداشته میشود، داماد متوجه میشود که او «عروس جعلی» است.
داماد برای بار دوم در جستجوی عروس برمی آید و او را در چادر پیدا میکند و برای آزادی عروس از اسارت ساختگی، پول میپردازد.
منبع: تابناک
انتهای پیام/