به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،همه ما حداقل یکبار شنیدیم که چندین نفر بر سر زمین های خود با یکدیگر به مشکل خوردند و دلیل آن هم این است که در سند هیچ یک از آنان مشخص نشده که مرز و حدود زمینشان کجا بوده است و همین موضوع منجر به آن شده تا سردرگمی های بسیاری برای افراد به وجود بیاید.
البته افراد بسیاری هم هستند که بدون داشتن سند ملکی که طی آن مشخص شده اقدام به زمین خواری میکنند و در زمین هایی که متعلق به خودشان نیست شروع به ساخت و ساز می کنند.
سالها پیش نداشتن سند کاداستری دقیق و مشخص و مخصوصاً برای دستگاهها و نهادهای مختلفی که زمینه های بسیاری را داشتهاند تبدیل به معضلی بزرگ شده است که خوشبختانه پس از بررسی و برگزاری نشستهای تخصصی مختلف سرانجام قانون حدنگار یا کاداستر به تصویب رسید که بر اساس آن تمام دستگاههای مختلف باید سند های الکترونیکی و کاداستری خود را به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تحویل دهند.
کاداستر به روندی گفته می شود که در آن اموال غیر منقول شامل ملک، زمین و آپارتمان و غیره ثبت می شود.
کاداستر یا حدنگاری نوعی فهرست نقشهبرداری ثبتی است، یعنی به کمک آن می توان بر اساس مرزها سند مالکیت صادر کرد، البته کاداستر منبع اصلی داده ها در اختلافات و دعاوی بین مالکان زمین است.
نقشه کاداستر نقشه ای است که مرزها و مالکان زمین را نشان می دهد، البته در برخی از نقشه های کاداستر جزئیات بیشتری مانند نام ناحیه، شماره شناسایی، گواهی شماره عنوان، موقعیت ساختارهای موجود، شماره بخش، نام خیابان های مجاور، ابعاد مرز ها مشخص میشوند.
به دلیل اهمیت بسیار زیادی که تنظیم سند های الکترونیکی و رسمی دارند سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با جدیت تمام روند کاداستری شدن تمام اسناد را پیگیری می کند و البته به گفته رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تا کنون این کار با جدیت خوبی پیگیری شده و تعداد بسیار زیادی از اسناد و املاک دستگاههای مختلف کاداستری شدهاند.
ذبیح الله خداییان رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره هوشمند سازی اسناد اظهار کرد: بارها بر اجرای قانون جامع حدنگار یا کاداستر تاکید کردهایم.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه امروز اکثر اسنادی که در اختیار دستگاههای دولتی و مردم هستند اسناد قدیمی و دفترچه ای هستند گفت: این اسناد فاقد سابقه در املاک جامع سازمان هستند و دارای سابقه الکترونیکی نیستند اما اسنادی که اطلاعاتشان قبلاً در دفاتر وجود داشته در حال حاضر اسکن شده اند.
خدائیان درباره چرایی الکترونیکی شدن اسناد بیان کرد: الکترونیکی شدن اسناد منجر به کوتاه شدن زمان تعویض و نقل و انتقالات آنها میشود و به کمتر از یک روز میرسد بر همین اساس به دنبال این هستیم تا قانون جامع کاداستر را به طور کامل اجرا کنیم و پیگیر این موضوع هستیم.
وی تصریح کرد: مکاتبات متعددی با وزارتخانهها، نهادهای دولتی و دستگاههای مختلف داشتهایم تا در درجه اول دستگاه های دولتی که بیش از ۹۰ درصد اراضی و املاک کشور را در اختیار دارند نسبت به الکترونیکی کردن اسناد و کاداستر کردن آنها اقدام کنند.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: خوشبختانه بعضی از دستگاهها به خوبی پای کار آمدهاند به طوری که فقط در شش ماهه اول سال جاری اندازه ۴۰ سال گذشته توانستهایم در بحث تبدیل اسناد قدیمی به اسناد الکترونیکی و کاداستر اقدام کنیم.
خدائیان با بیان اینکه در استان ها نهضتی برای اجرای قانون حدنگار ایجاد شده است گفت : من از اعضای شورای عالی استان ها تقاضا کردم تا شهرداری ها پای کار بیایند و نسبت به اجرای قانون جامع حدنگار در املاک متعلق به شهرداری، بوستان ها، خیابان ها و املاکی که تحت نظر آنها است اقدام کنند.
بیشتر بخوانید
وی اظهار کرد: سازمان ثبت اسناد و املاک کل کشور این آمادگی را دارد تا با تمام وجود در خدمت شهرداری های سراسر کشور، دهیاری ها، شهرها و شهرک ها باشد تا در یک فرصت کوتاه نسبت به تبدیل اسناد قدیمی و اسناد کاداستری که در نتیجه الکترونیکی میشوند اقدام کنیم.
انتهای پیام/
دروغه
دروغه
دروغه