اغلب ما در زندگی روزمره خود رفتارهای ناپسندی داریم که موجب آزار و اذیت اطرافیانمان می‌شود و باید نسبت به تغییر یا ترک این قبیل رفتارها اقدام کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از ما به طور ناخواسته در زندگی روزمره رفتار‌های ناپسندی از خود نشان می‌دهیم که موجب تعجب اطرافیانمان می‌شود و متأسفانه برخی کاملا آگاهانه این کار‌ها را انجام می‌دهند. کارشناسان رفتار‌هایی از این قبیل را شناسایی کرده و به واکاوی آن‌ها پرداخته‌اند که در ادامه با هم مرور می‌کنیم.

صحبت کردن با صدای بلند به طوری که انگار از بلندگو استفاده می‌کنیم

شاید مکالمه تلفنی تان با شخصی دیگر برای شما دلپذیر باشد، اما دیگران چندان علاقه‌ای به شنیدن آن نداشته و احتمالا با این کار مزاحم شان می‌شوید. راشل واگنر مشاور آداب معاشرت در این باره می‌گوید: هیچکس به مکالمات خصوصی شما احتیاجی ندارد و نه تنها اجازه دادن به دیگران برای شنیدن آنچه در صحبت‌های خصوصی شما می‌گذرد دور از ادب است، بلکه با این کار حریم شخصی طرف مکالمه خود را نیز نقض کرده‌اید، حالا چه این صحبت درباره یک موضوع تجاری باشد و چه راجع به مسأله‌ای شخصی.

سرگرم شدن با موبایل پشت چراغ راهنمایی

درگیر شدن شما با تلفن همراه پشت چراغ راهنمایی رفتاری آزار دهنده است، چراکه رانندگان بسیاری پشت سر شما صف کشیده‌اند و منتظر باز شدن راه برای عبور هستند.

صحبت کردن با موبایل هنگامی که شخصی از ما درخواستی دارد

به عنوان مثال شما مقابل پیشخوان در رستوان هستید و گارسون در حال پرس و جو از شما برای ثبت درخواستتان است، اگر در این حین به خاطر سرگرم شدن با موبایل توجه لازم را به صحبت‌های طرف مقابل نداشته باشید، نه تنها به او بلکه به مشتریان دیگری که پشت سرتان صف کشیده‌اند بی احترامی کرده‌اید. لیزا گروتس کارشناس رفتار‌های اجتماعی در این باره می‌گوید: شما در آن لحظه فقط باید به پرداخت فیش خود دقت کنید، نه اینکه حواستان به شبکه‌های اجتماعی داخل موبایل خود پرت شود.

پیام دادن هنگام راه رفتن

اگرچه برخی پیام‌هایی که دریافت می‌کنیم ارزش پاسخ فوری دارند، اما جواب دادن به آن‌ها در یک پیاده روی شلوغ یا ورودی یک فروشگاه کاری بسیار بی ادبانه است. دایان لی کارشناس آداب و معاشرت در این باره می‌گوید: از دیگران دور شوید و در جایی که احتمال به وجود آمادن ترافیک نیست، پیام خود را پاسخ دهید.

تماس تلفنی در سرویس بهداشتی

کارشناسان درباره تماس تلفنی در سرویس‌های بهداشتی می‌گویند: با این کار هم شأن طرف مکالمه را زیر سوال می‌برید و هم موجب آزار افراد منتظر پشت درب توالت می‌شوید.

تشکر نکردن از کارکنان در اماکن عمومی

متخصان تأکید می‌کنند که به عنوان مثال تعریف و تمجید از کارکنان یک رستوران یا کافه نه تنها احتمال دستیابی شما به خواسته هایتان را افزایش می‌دهد، بلکه از بحث روزمره‌ای که ممکن است برای هزاران مشتری پیش بیاید نیز جلوگیری می‌کند.

زیاده روی در استفاده از عطر

رایحه‌ای که استفاده می‌کنید حتما نباید به اندازه‌ای باشد که به مشام همه برسد، زیرا شاید برخی از حساسیت به بو‌های تند رنج ببرند. لیزا گروتس در این باره می‌گوید: قبل خروج از خانه کمی عطر به خود بزنید، نه به اندازه‌ای که در وسایل نقلیه و مکان‌های کوچک باعث آزار دیگران شوید، البته این بدان معنا نیست که بهداشت عمومی را رعایت نکنیم، چون بوی نامطبوع ناشی از دیر به دیر حمام رفتن هم مسلما برای دیگران ناخوشایند است.

درخواست بازدید از نقاط مختلف خانه میزبان در هنگام مهمانی

هنگامی که یک دوست برای شام از شما به منزل جدید خود دعوت می‌کند، طبیعی است که برای دیدن نقاط مختلف خانه کنجکاو باشید، اما به گفته کارن توماس متخصص آداب اجتماعی این کار به دور از ادب است. او در این باره می‌گوید: با توجه به اینکه شاید میزبان وقت کافی برای مرتب کردن تمام قسمت‌های خانه‌اش را نداشته باشد، چنین درخواستی اصلا درست نیست.

استفاده از برخی مواد غذایی خاص در محل کار

کارن توماس درباره استفاده از برخی مواد غذایی خاص مثل ماهی یا پیاز در محیط کار هشدار می‌دهد، زیرا ممکن است برخی به رایحه آن حساسیت داشته باشند و این وعده غذایی خوشمزه شما موجب دردسری بزرگ، چون حالت تهوع یا سردرد برایشان شود.

پرس و جو درباره بچه دار شدن از افراد

احتمالا پرس و جو درباره بچه دار شدن از افراد، برای برخی رفتار بی ادبانه‌ای به نظر نرسد، در حالی که حقیقت کاملا با آنچه در ذهن این اشخاص می‌گذرد متفاوت است. در واقع دلیلی برای سوال درباره چنین موضوع شخصی وجود ندارد. شاید طرف مقابل به دلایل پزشکی مجبور به سقط جنین خود شده یا مجددا در حال تلاش برای بچه دار شدن است و علاقه‌ای نداشته باشد که در این باره به کسی توضیحی بدهد.

ترجمه از امیر اسکندری


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۲ ۲۸ مهر ۱۳۹۹
بدبختی اینه که همه ما میدونیم این کارها زشته ولی بازهم ادامه میدیم. خدا در قرآن گفته :لاتجسسوا . فرهنگ فرهنگ فرهنگ خیلی چیز خوبیه افسوس که تو مملکت ما کمرنگه. این کارها همه از بی فرهنگیه. متاسفانه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۰ ۲۶ مهر ۱۳۹۹
رتبه کنکور و معدل رو نگفتید
Iran (Islamic Republic of)
Farzaneh
۱۹:۰۷ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
عالی بودممنون ..دیگه اینکه درمورد شغل پدر افراد نباید پرسیده بشه ،بخصوص سر کلاس،تا زمانی که فرهنگ سازی نشده ک همه شغل ها شریف هستن
Iran (Islamic Republic of)
امین
۱۸:۱۲ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
یارو دو ساعت حرف زده، تو گوش دادی، تو که حرف میزنی روش و بر میگردونه، خیلی بی ادبیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۵ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
در مورد ازدواج ودرامد هم نباید از کسی سعوال بشه اما متاسفانه همه میخان بدونن طرف چرا ازدواج نمیکنه یا درآمدش چقده اینا رو باید تو مدرسه به بچه‌ها آموزش بدن
Germany
ناشناس
۱۵:۵۳ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
کاش توی مدرسه این چیز ها یاد بدهند!
یک کتاب به عنوان ادب و فرهنگ باید باشه
هر سال !
جای کتاب اجتماعی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۶ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
برادر گرامی،اینا همشون توی اون کتاب اجتماعی آموزش داده میشن،منتها این خود بچه ها هستن که خیلی پیگیر نیستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۷ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
سرک کشیدن زیر چشمی به گوشی مردم رعایت نکردن حریم خصوصی در استفاده از عابر بانک رعایت نکردن بهداشت کسانی که عهد دار تهیه مواد غذایی مردم را در شرایت کرونا را دارند
Iran (Islamic Republic of)
محسن بازگیر
۱۳:۵۶ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
وقتی مهمدن میاد خونه یا میریم مهمونی سرمون تو گوشی نباشه...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۶ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
اون مورد اخر از همه بدتره
مادرشوهر من که همه جا میگه عروسم نازاست حالا من یه بچه دارمااا در جواب این ادما چی باید گفت؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۶ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
بگو تو خوبی
Iran (Islamic Republic of)
چ
۱۳:۳۴ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
دست شما درد نکنه که به این عیوب اجتماعی پرداختید و به مردم آموزش میدید واقعا اینها حال خراب کن هستند.
Iran (Islamic Republic of)
Nili
۱۳:۱۶ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
بله کو گوش شنوا و چشم بینا همه چی برمیگرده به فرهنگ و تربیت .شخصیت و احترام هر شخصی دست خودشه
جدا از رعایت ادب و احترام در کل ادم باید سرش به زندگی خودش باشه تو هر زمینه ای .چقد خوبه ادمی که ذاتا همچین خصلیت هایی داره و نیاز نیست خودش را اصلاح کند.البته اونی هم که اینگونه نیست بخواد میتونه رفتارش درست کنه .خواستن توانستن است .یا علی در پناه حق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۷ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
آی گفتید عالی بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۰ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
سلام با تشکراز مطلبتون خداراهزارمرتبه شکرهیچ کدوم از این رفتارها راندارم به خصوص باتلفن بلندحرف زدن درمکان عمومی.درمکان عمومی ک هستم اصلا وقتی جواب مخاطبامومیدم یه جوری برای مخاطبام جامیندازم ک خونه نیستم ودیگ مخاطبامم خودشون میدوننن وقتی بیرون از خونه باشم دیگ ادامه به صحبت نمیدن‌.
آخرین اخبار