در این مطلب قصد داریم روش تهیه ترشی خرفه را به شما عزیزان آموزش دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ترشی خرفه یکی از ترشی‌های سبزیجات خوشمزه است. خرفه گیاهی با برگ‌های سبز و ساقه‌ی مایل به رنگ قرمز و سرشار از خواص دارویی و درمانی است که به عنوان یکی از چاشنی‌های غذایی نیز محسوب می‌شود. خرفه که گیاهی خودرو است را می‌توان هم به صورت خام و هم به صورت پخته مصرف کرد. این گیاه که در بین مردم نوعی علف هرز شناخته می‌شود سرشار از مواد معدنی است، به طوری که منبع خوبی برای پتاسیم به شمار می‌رود و به تنظیم فشار خون کمک فراوانی می‌کند. طبیعت گیاه خرفه سرد است و معمولا در تمامی نقاط یافت می‌شود، اما نوع وحشی این گیاه در مناطق شمالی و همچنین شهر‌هایی مانند تهران و اراک رشد می‌کند. زمان کاشت خرفه در اردیبهشت ماه است و به آبیاری مرتب و منظم نیاز دارد. خرفه به دلیل طبع سردی که دارد تسکین دهنده بیماری‌های معده و کبد است و همچنین در رفع سردرد‌های شدید موثر است.

علاوه بر برگ‌های گیاه خرفه از تخم این گیاه درتهیه انواع شیرینی‌ها و نان‌ها بخصوص نان‌های کشمشی یا برنجی استفاده می‌شود. خرفه علاوه بر خاصیت‌های گفته شده سرشار از ویتامین‌های A، C و E است و در جلوگیری از خونریزی، دفع سنگ مثانه، بواسیر و کاهش سرفه موثر واقع شده است. خرفه نه تنها به تنهایی فواید فراوانی دارد بلکه با ترکیب شدن با مواد خوراکی نیز خاصیت خود را حفظ می‌کند بعنوان مثال زمانی که خرفه بطور خام در سالاد با سرکه مصرف شود برای درد‌های کلیوی مفید است. در طب اسلامی شیعه و همچنین احادیث نیز فواید بی شماری برای خرفه ذکر شده است. برای آخرین نکات در مورد خرفه باید اشاره کنیم که استفاده از دمنوش‌های گیاهی و مصرف صحیح غذا‌ها باعث کاهش ابتلا به بیماری قند خون می‌شود، خرفه خود به تنهایی از این عوامل محسوب می‌شود. این گیاه پر خاصیت را می‌توان به صورت ترشی و یا هرچاشنی دیگر با انواع غذا‌ها و بخصوص پلو‌ها مصرف کرد.

مواد لازم

سیر: ۲ حبه
گوجه فرنگی: ۳ الی ۴ عدد
نمک: به مقدار لازم
فلفل:به مقدار لازم
سرکه: به مقدار نیاز
خرفه:۲ کیلو

طرز تهیه

ابتدا گوجه و سیر را رنده کنید.

سپس مقدار سرکه گفته شده را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.

گوجه و سیر رنده شده را بعد از جوشیدن سرکه به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت بجوشد.

خرفه‌ها را به اندازه مناسب خرد کنید و به مواد اضافه کنید.

مدتی بعد از پخته شدن خرفه‌ها فلفل و نمک مورد نیاز را به ترشی اضافه کنید.

سپس ترشی را از روی حرارت بردارید تا سرد شود.

بعد از خنک شدن ترشی را در یخچال گذاشته و استفاده کنید.

 

منبع: غذالند

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار