ماهری، سرپرست غله و امور بازرگانی استان کرمان درگفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ،گفت: گندم مورد نیاز استان کرمان به لحاظ کیفی در سطح کشور مطرح است.
او با اشاره به این که۱۲۰ هزارتن از ۳۰۰ هزار تن گندم مورد نیاز استان در داخل استان تولید می شود، تصریح کرد:امسال بقیه گندم مورد نیاز استان ازکشورهای روسیه و آلمان وارد وبخشی از نیاز استان از مازادگندم تولیدی استانهای گندم خیز کشور تامین شد.
سرپرست اداره غله و امور بازرگانی استان کرمان بیان کرد: ده سال قبل کشور در بخش گندم جشن خودکفایی گرفت، اما خشکسالیها منجر به کاهش تولید گندم شد.
ماهری واردات گندم را درنتیجه تصمیم دولت برای پیش بینی نیازکشور به گندم دانست واظهارداشت: دراستان کرمان گندم مورد نیاز در ۴ سیلوی دولتی تمام مکانیزه وبقیه در کارخانجات تولید آرد ذخیره شده اند.
او تاکید کرد: بحث سن زدگی گندم استان کرمان زیر ۲ درصد است وبالاتر از این درصد برای ما قابل قبول نیست.
ماهری با بیان اینکه گندم تولیدی استان کرمان منجر به تولید نان خوبی میشود، گفت: بذرگندم و پایه اولیه گندم درتولید آرد خوب خیلی اهمیت دارد و درکنار آن شرایط آرد در کارخانه و توزیع آرد و درنهایت مهارت نانوا دراین قضیه دخیل است.
او میزان سبوس گیری آرد نانواییهای سنگک استان را ۱۲ درصد ذکر کرد وگفت: این تصمیم درجلسه شورای آرد ونان استان اتخاذ شد.
سرپرست غله و امور بازرگانی استان بیان کرد: در نان تافتون که دومین نان مصرفی استان می باشد میزان سبوس گیری ۱۳ ونیم درصد است که این وضعیت در دیگر استانها رقمی بالاتر دارد.
او میزان پایین سبوس گیری را در کیفیت نان مصرفی استان موثر دانست واظهار کرد: وضعیت نان استان کرمان از دیگر استانها بهتر است ونان با کیفیت تری در اختیار مردم گذاشته میشود.
ماهری طرح پایش کارخانجات آرد ونانواییهای استان را درکیفیت نان موثر دانست وگفت: نانواییهای استان به سه درجه طلایی، نقرهای و برنزی تقسیم شده اند.
انتهای پیام/ی