این روزها یکی از مهم‌ترین دغدغه‌‌های افراد به خصوص دانشجویان، مهاجرت به کشورهای خارجی جهت کسب درآمد بالاست.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه مهاجرت به عنوان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های تمام افراد در سطح جهان شناخته شده است. دلایل گوناگونی برای ترک میهن توسط افراد وجود دارد، اما مهم‌ترین آن وجود مشکلات اقتصادی در کشور مبداء است که فرد به امید کسب درآمد بالا و زندگی بهتر راهی کشورهای بیگانه می‌شود.

بر اساس آمار موجود ۲۰ درصد از ایرانیان تمایل به مهاجرت به سایر کشور‌ها دارند که از این میان تنها ۳ درصد می‌توانند برای رفتن خود را آماده کنند؛ چرا که عوامل بسیار زیادی برای تحقق این امر موثر خواهد بود که مهم‌ترین آن داشتن مقدار زیادی پول است. برخی از افراد برای کسب درآمد بیشتر از کشور خارج می‌شوند و با تمام سختی‌ها، زندگی در یک کشور غریب را به جان می‌خرند تا جزو افراد ثروتمند باشند و بتوانند نیاز های مادی خود را به راحتی تامین کنند.

یکی از مهم‌ترین مهاجرت‌هایی که این روز‌ها بیشتر شاهد آن هستیم، ترک وطن از سوی دانشجویان است که به منظور ادامه تحصیل و تضمین آینده خود زندگی در ایران را رها کرده و با پذیرش از دانشگاه‌های خارج زندگی جدیدشان را در همان کشور‌ها آغاز می‌کنند.

با نگاهی به آمار مهاجرت دانشجویان تمام جهان در سیستم رصدخانه مهاجرت، آمار ترک وطن از سوی دانشجویان به راحتی به دست می‌آید.


بیشتر بخوانید


دانشجویان برای ادامه تحصیل بیشتر جذب کدام کشور‌ها می‌شوند؟

در سال ۲۰۱۶ جمعیت کل دانشجویان کشور تنها ۲۱۶ میلیون نفر بود که ۸.۴ میلیون نفر آن‌ها را دانشجویان بین‌المللی یا مهاجر تشکیل می‌داد. از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ کشور‌های چین، هند و کره جنوبی به عنوان مقصد نهایی بیشتر دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل محسوب می‌شد، اما  امروزه این آمار در کشور‌هایی مانند چین، روسیه و کانادا مشاهده می شود. 

کشور ایران در سال ۲۰۱۱ جایگاه دوازده را در ادامه تحصیل دانشجویان یا فرار مغزها به کشور‌های خارجی داشته است، اما در سال ۲۰۱۷ با تحصیل بیش از ۵۰ هزار دانشجوی ایرانی در کشور‌های کانادا، ترکیه و آمریکا این رتبه به ۲۰ رسیده است.


بیشتر بخوانید


بررسی‌ها نشان می‌دهد که تعداد دانشجویان ایرانی مقیم خارج از کشور نسبت به سال‌های گذشته تنها ۴ درصد بوده و این آمار در مقایسه با کشور‌های پاکستان و عربستان بسیار پایین‌ است؛ چرا که در اعزام دانشجو به خارج از کشور، پاکستان و عربستان به ترتیب رشد ۳۳ درصدی و ۷۴ درصدی داشته‌اند. این موضوع نشان دهنده بی توجهی به دستاورد‌های علمی و فناوری دانشجویان داخلی است که به علت مشکلات اقتصادی موجود آینده درخشان خود را برای ادامه تحصیل در خارج از کشور می‌بینند.

مهم‌ترین عامل کاهش در روند مهاجرت دانشجویان ایرانی، عدم توانایی در تامین مالی و امکانات مهاجرت، بهبود علمی دانشگاه‌های ایرانی یا پایین آمدن ارزش تحصیل در خارج از کشور است. حال یک موضوع بسیار مهم این است که هیچ آماری برای بازگشت دانشجویان ایرانی که به منظور ادامه تحصیل در سال های گذشته جذب دانشگاه‌های خارج شده اند، وجود ندارد. آنان به هیچ عنوان قصد ندارند که دستاورد‌های علمی و فناوری خود را برای کشورشان صرف کنند و زندگی در کشور‌های بیگانه را به کشور خودشان ترجیح می‌دهند.

۹۰ درصد دانشجویانی که برای ادامه تحصیل کشور خود را ترک می‌کنند ترجیح می‌دهند در همان کشور مبدا مشغول به کار شده، استعداد‌های خود را در همان جا شکوفا کنند، به همین علت  روز به روز آمار از دست دادن نخبه‌های جوان ایرانی در کشور بیشتر ‌شود که این موضوع برای آینده علمی ما به شدت زیان بار خواهد بود و می تواند مشکلات زیادی را برای ما به وجود آورد.گزارش فردا/ درآمد بالا، مهم‌ترین عامل جذب دانشجویان ایرانی به کشور‌های خارجی/ عدم استفاده بهینه از دستاوردهای دانشجویان ایرانی

بالا بودن درجه کیفی تدریس، مهم‌ترین عامل مهاجرت دانشجویان

شاید تنها دلیل انتخاب افراد برای ادامه تحصیل در کشور‌های دیگر بالا بودن درجه کیفی تدریس و معتبر بودن مدرک مراکز علمی این دانشگاه هاست.  از دلایل افزایش اقامت به کشور‌های دیگر هم می‌توان به سرمایه گذاری بالا و میزان سوددهی این کشور‌ها اشاره کرد.

رعایت ثبات اقتصادی در کشور‌های دیگر یکی از مهم‌ترین دلایلی است که باید حتما رعایت شود، برای مثال یک تاجر برای محاسبه میزان سود و زیان خود می‌تواند طی چند دقیقه آمار مربوطه را به دست آورد، اما همین تاجر در ایران به علت نوسانات قیمت، باید به فکر جلوگیری از ضرر و زیان باشد، در غیر این صورت نمی‌تواند نتیجه موفق آمیز و مطلوبی را کسب کند.


بیشتر بخوانید


بسیاری از ایرانیان به علت بالا بودن امکانات مورد نیاز و شرایط مطلوب زندگی، آمریکا را به عنوان محل سکونت انتخاب می‌کنند. تا کنون تقریبا یک میلیون نفر توانسته اند اقامت این کشور را دریافت کنند، البته ناگفته نماند که اقدامات کشور آمریکا برای ایرانیان روند نزولی داشته و دلیل این امر سخت شدن اخذ اقامت آمریکا برای ایرانیان بوده است. در حال حاضر شرایط علمی یا ثروتمند بودن تنها دلیل اخذ اقامت آمریکا برای افراد شناخته شده است؛ هر چه پول بیشتری داشته باشید، راحت تر در این کشور زندگی خواهید کرد. 

باید مشکلات را سنجید تا به این نتیجه دست یابیم که مهاجرت دانشجویان به کشور‌های خارجی تا چه میزان برای کشور ما سود دارد و آیا این افراد بعد از رفتن تمایلی به بازگشت خواهند داشت یا خیر؟.

دستاورد‌های علمی و فناوری دانشجویان باید در کشور خودمان مورد استفاده قرار بگیرد، اما در حال حاضر این روند نتیجه بالعکس دارد و برای بهبود این وضعیت باید راهکار‌های اساسی در نظر گرفته شود.

مهاجرت دانشجو

وزارت علوم باید برای بازگشت دانشجویان مهاجر برنامه‌ریزی کند

محمد صادق بیجندی، معاون آموزشی جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: اعزام دانشجویان ایرانی به خارج از کشور اگر با برنامه ریزی مناسبی صورت بگیرد، تاثیر مثبتی بر رشد علم و فناوری کشور خواهد داشت و باعث برقراری ارتباطات متقابل علمی و فرهنگی بین دانشجویان و جامعه می‌شود.

او افزود: از آنجایی که ایران برای اعزام دانشجویان به خارج از کشور هدفمند عمل نکرده است و دانشجویان ایرانی خودشان با گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های دیگر به آنجا مهاجرت می‌کنند، هیچ برنامه‌ای برای بازگشت و برقراری ارتباط منسجم با آنان وجود ندارد. تمام دستاوردهای آن‌ها نصیب کشورهای بیگانه می شود و کشورمان از نظر علم و فناوری عقب می ماند.

بیجندی تصریح کرد: توسط سفارتخانه های کشورمان در سراسر جهان می توانیم از مهارت و دستاوردهای دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج استفاده کنیم، اما در حال حاضر مجموعه و ساختاری که بتواند هدفمند با دانشجویان ایرانی خارج از کشور ارتباط برقرار کند، نداریم و این موضوع ممکن است مشکلات جدی را برای حوزه فناوری کشور به وجود آورد.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی ادامه داد: بسیاری از دانشجویان با استعداد ایرانی برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری از دانشگاه‌های برتر دنیا پذیرش گرفته و به آنجا می‌روند. باید بدانیم که به علت رصد نشدن این دانشجویان عالی رتبه، مشکلاتی در آینده دانشگاهی و پژوهشی کشور به وجود خواهد آمد و نیروهای ماهر ایرانی را از دست خواهیم داد.

بیجندی درباره راهکار‌های موثر برای بهبود وضعیت مهاجرت دانشجویان ایرانی و استفاده از دستاورد‌های علمی آنان در کشور، گفت: مهم‌ترین راه استفاده از دستاورد‌های این دانشجویان، استفاده از تجربه‌های موفق کشور‌های دیگر در این حوزه است. کشورهای خارجی برای اعزام دانشجو به خارج امتیاز خاصی قائل نمی‌شوند، اما با تنظیم  برنامه‌های خاص به ویژه بعد از پذیرش فرد از دانشگاه‌های خارجی سعی می‌کنند به شیوه‌های مختلف ارتباط آنان را با دانشگاه‌هایی که مقاطع قبلی را در آن جا خوانده اند، تقویت کنند.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی اضافه کرد: اگر وزارت علوم، همه دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی عالی را موظف کند که پذیرش دانشجویان در کشور‌های خارجی را رصد کرده و با برقراری ارتباط موثر با دانشجویان باعث بازگشت به کشور و استفاده از دستاورد‌های علمی آنان شود، وضعیت بهتری در این زمینه خواهیم داشت.

بیجندی بیان کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت‌هایی را طی چند سال اخیر در زمینه بازگشت دانشجویان ایرانی به کشور انجام داده است، اما باید گفت این اقدامات کافی نبوده و باید منسجم‌تر و هدفمند‌تر عمل کنیم.

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی گفت: نیرو‌های توانمند و با استعداد کشور جذب کشور‌های توسعه یافته می‌شوند و این امر باعث خواهد شد در آینده‌ای نزدیک شاهد ایجاد خلاء در زمینه نخبگان علمی باشیم که برای بهبود این وضعیت باید با کمک وزارت علوم برنامه های راهبردی و موثری را ترتیب دهیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۲
Iran (Islamic Republic of)
یک دانشجو
۱۹:۰۴ ۰۸ آبان ۱۳۹۹
حتما راه حلشون این میشه که انقدر دلار رو ببرن بالا، که دیگه هیچکس نتونه از اینجا بره.
Iran (Islamic Republic of)
نگار
۱۸:۳۴ ۰۸ آبان ۱۳۹۹
چه استفهام انگاری عجیبی بود .....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۲ ۰۸ آبان ۱۳۹۹
وقتی معلم درست و حسابی نداریم یعنی آینده ای نداریم!
Germany
ناشناس
۲۳:۲۸ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
وزارت علوم لطف کنند یک فضای مجازی برای انتقال تجارب علمی تخصصی در هر رشته برای ایرانیان تحصیل کرده مقیم خارج کشور درست کنند که خرج چندانی نداره.
یک موسئسه ایی درست کنند که هر ایرانی خارج از کشور با توجه به رشته و تخصص اش بتونه سالی یک ماه هم شده بیاد دراین موسئسه خدمات اش و تجارب اش رو ارائه بده.
وزارت صنعت و معدن و جهاد کشاورزی یک پلی از نیروهای متخصص خارج از کشور درست کنند که ایندسته بتونند با چهارچوب های لازم در بخش تجاری کالا و خدمات مورد نیاز مردم رو تبادل و عرضه کنند.
ایرانیان مقیم خارج کشور وقتی کار میکنند تا زندگی شون بچرخه. حداقل این وزارتخانه ها یک تور تجاری از طریق سفارت خانه ها درست کنند تا ایندسته بتونن در رفت و امد با ایران فعال بشن. بطور مثال میتونند از تجارب دولت ترکیه با اتباع ترکیه که در کشورهای اروپایی هستند بهره برداری کنند. که چطور دولت ترکیه از اتباع اش برای توسعه تجاری بعنوان پل بهره می بره.
تا جایی که بنده مطلع هستم چنین موسئسه و نهادی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور بشکل کاربردی تاسیس نشده.
خیلی از ایرانی ها دوست دارند با داخل رفت و امد و کارهای تجاری هرچند کوچک انجام بدند ولی مقدمه و زمینه ای براش فراهم نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۸ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
واقعا خودتون نمی‌دونید برای چی؟؟؟دلار سی تومن؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ابوالفضل اهل زاده
۲۰:۱۲ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
متاسفانه اینجا هیچ کس برای ما جوانان ارزش قائل نیست البته درست که مشکلات زیادی هست ولی اگه به مشکلات ما جوانان رسیدگی نشه پس کی می خواد آینده این مملکت رو دست بگیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۳ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
کسی که تو مملکت خودش چیزی نشه، هیچ جای دیگه هم هیچی نمیشه.
Iran (Islamic Republic of)
طاهذ
۱۵:۴۲ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
سلام
امرزو خودم چند تا رتبه برتر انسانی دیدم همشون قصد مهاجرت داشتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۰ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
چون اینده ای نداره با این اقتصاد
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۴:۳۹ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
مهم ترین عامل مهاجرت: کار نیست پول نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۴ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
اینجا در ابتدای اشتغال در بهترین دانشگاه یا شرکت اگر بتونن مشغول به کار شوند بطور متوسط چقدر حقوق به یک نخبه می دهند ؟ حداکثر 5 الی 7 میلیون که با نرخ امروز ارز یعنی متوسط ماهانه 175 الی 250 دلار درحالی که در کشورهای همسایه ، حداقل به همین جوان 3000 دلار حقوق می دهند که به ارزش ریال ما میشه حدود 85 میلیون تومان ماهانه . اگر 90% این مبلغ در کشور مقصد هزینه شود الباقی مبلغ که میتونه پس انداز بشه 2 الی 3برابر کل حقوق در کشور عزیزمان است .
جوان در درجه اول آینده روشن و بی دغدغه برای خود تصور میکند که باحداقل حقوق اداره کار ، شدنی نیست
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۳:۴۵ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
سلام ،

معتبر بودن مدرک .
United States of America
حسین
۱۳:۳۴ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
من که دارم میرم، درسته خیلی دلم برای ایران تنگ میشه اما دیگه واقعا خسته شدم از این اوضاع، اصلا معلوم نی کی به کیه!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۹ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
گولشون میزنند. خیلی ها میرن خارج بعد از مدتی متوجه گول خوردنشون توسط غرب پرستان میشوند و بر میگردند.
Germany
دبیر
۱۵:۲۵ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
امکانات را میبینند نه حرف را.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۹ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
تو مثل اینکه فکر کردی اینجا آلمانه
Iran (Islamic Republic of)
بهنام
۱۳:۲۷ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
وقتی برای رشته های زیرگروه پزشکی مقدار جذب دانشجو بسیار کمتراز تعداد متقاضی است وبرای سایر رشته ها نیز شغلی وجود ندارد انوقت دلیل مهاجرت را متوجه میشوید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۴ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
منم یه دانشجوم داذم دست و پا میزنم تا برم هر جایی و تو ایران نمونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۵ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
حالا بندگان خدا اگه بخوان برگردند و علمشونو توی صنعت پیاده کنند با وجود این آقازاده ها و مدیران مگه کاری برای اونا پیدا میشه؟ همین الان کم نداریم نخبگانی که توی کشور موندن و از ایده هاشون حمایتی نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
زمانی که درایران ازنخبگان استفاده نمیشه خوب محاجرت میکنندجای میرن که درکشون کننداگردرایران ازاین عزیزان حمایت میشدبعضی مشکلاتمون حل میشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
دوست عزیز وقتی به قشر جوان و تحصیل کرده هیچ ارزشی و حق وحقوقی قایل نباشید .جز مهاجرت یا بهتر بگیم جز فرار راهی نیست . مخصوصا هم اگر پارتی و پول نداشته باشی همه درها برایت بسته میشوند.
United States of America
ناشناس
۱۲:۵۲ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
من 3پسر دانشجو بیکار داشتم با هر زحمتی که بود فرستادمشون خارج خدا را شکر کار دارند پیشرفت کردند غافل بودم چرا چند سال قبل نفرستادمشون خارج. ایران دیگه کار نیست کار هم که باشد اول بستگان خودشون
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۱۲:۲۷ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
رسانه محترم برید سری به دانشگاههای علوم پزشکی بلاخص اهواز بزنید رزیدنت و اینترن ها مکان استراحتشان و پاویون و خوابگاههایشان را ببینید برخی بیمارستان ها کانکس محل استراحت این بخت برگشت هاست آخه کجا با نیروهای متخصص اینجور رفتار می کنند آیا وقتی چنین برخورد هایی باشد نباید مهاجرت کنند؟ به وزیر بهداست برسانید که بد نیست سری به زیر مجموعه اش بزند نه پشت میز بنشیند و بگوئید پرسنل خسته است این دانشجویان در خط اول مبارزه با کورنا هستند باید مکانی برای استراحت و تجدید قوا داشته باشند چرا وزیر نظارت ندارد ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۲ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
برای اینکه تو دانشگاه ها چیزی یاد نمیگیرند فقط ادا اصولشو یاد میگیرند تو دانشگاه های خارج هم همینطوره مگر جز مافیاشون باشی .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۷ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
نه بابا تو چقدر باهوشی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۰ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
آفرین آقا بابک چقدر باهوش
Iran (Islamic Republic of)
بابک صادقزاده
۱۱:۵۰ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
کسی که خواب است را میتوان بیدار کرد ولی کسی را که خودش را به خواب زده هرگز نمیتوان بیدار کرد . یعنی شما خودتون نمیدون چرا مردم مهاجرت میکنن ؟؟؟؟!!!!!
Netherlands
ناشناس
۱۴:۲۷ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
اینا کارشون خودشونو به خواب زدنه از این راه نون در میارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۸ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
بله درسته ولی حواسمون باشه دادن امتیاز هیات علمی شدن برای برگرداندن این افراد، راه درستی نیست چرا که پذیرش گرفتن از کشورهای خارجی برای مقطع دکتری خیلی راحت تر از قبولی کنکور دکتری داخله و حق بچه های با استعداد داخلی که تونسته اند کنکور دکتری قبول بشن و اینجا درس بخونن این وسط نباید خورده بشه.
به شخصه میشناسم افرادی رو که سالها پشت کنکور دکتری موندن ولی فقط با یک مقاله رفتن خارج دکتری گرفتن الان هیات علمی دانشگاه سراسری هستن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
یکی ازعوامل هم باعث میشه مهاجرت کنن به خاطر کنکور وآزمون های سختیه که توایران برگذارمیشه درحالی که تواون کشورها کنکورو اینا نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۳ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
چون کار نیست، ما که اینجاییم چرا بیکاریم؟ اونا دست و پا داشتن رفتن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۳ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
چون کار نیست، ما که اینجاییم چرا بیکاریم؟ اونا دست و پا داشتن رفتن
Iran (Islamic Republic of)
بهرام
۱۱:۲۸ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
بنظر من هم وقتی دانشجویات ممتازی از دانشگاههای ما فارغالتحصیل میشوند با انها بخصوص انهایی که بخارج عزیمت میکنند در تعامل بود و برخی از چالشهایی علمی که جامعه ما با ان مواجه است را به انان اعلام نمود و از انها در این مورد نظر خواست.این کا مستلزم تشکیل یه کار گروهی کوچکی در دانشگاههای معتبر می باشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
چون در ایران اغلب آنها آینده ای ندارند
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۵۹ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
این اتفاق خیلی بدیه کلی ارز از کشور خارج میشه باید شرایط ایده ال فراهم کنیم تا کسی نره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
کلا نفهمیدی موضوع درباره چیه، ارز کجا بود بنده خدا، این بدبختا دارن از بی پولی فرار میکنن. اگه ارزی داشتن که مرض ندارن خانوادهاشون رها کنن یرن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۱ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
علی مثل اینکه خوشی
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۸:۰۹ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
نوشته‌اید : « ۲۰ درصد از ایرانیان تمایل به مهاجرت به سایر کشور‌ها دارند»
این جمله اشتباه است. ۲۰ درصد از ایرانیان با توجه به شرایطشان می‌توانند به مهاجرت فکر کنند تمایل به مهاجرت بالای ۵۰ درصد است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۲ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
خیلی ها مومن هستند و با کار سخت و نون حلال کم راضی اند و دین شونو به هواپرستی نمیفروشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۸ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
درسته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۱ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
یارو پول نداره بخوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۲ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
در کل و در جمع بندی گزارش این رو باید میاوردی که با پایین اومدن قیمت دلار روند مهاجرت ایرانی ها به رتبه 1 جهان صعود میکنه همین علت کاهش مهاجرت هم همینه و بس
آخرین اخبار