این روز‌ها وقتی به صحن امام خمینی (ره) حرم منور رضوی مشرف می‌شوی گویا به قطعه‌ای ویژه از بهشت برین مشرف شده‌ای؛ همه جا سراسر عطر و بوی خاصی می‌دهد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حرم منور رضوی حال و هوای ویژه‌ای دارد؛ حال و هوایی نزدیک به حال و هوای بین‌الحرمین؛ نزدیک به فضای کربلا؛ این روز‌ها وقتی به صحن امام خمینی (ره) حرم منور رضوی مشرف می‌شوی گویا به قطعه‌ای ویژه از بهشت برین مشرف شده‌ای؛ همه جا سراسر عطر و بوی خاصی می‌دهد؛ عطر و بویی از جنس سلاله اهل بیت (ع) و عزادارانی که گردهم می‌آیند تا خود را مهیای عزای پیامبر اسلام و امام رضا (ع) کنند.

تفاوتی ندارد کدامین ورودی را برای دخول به حرم منور رضوی انتخاب کرده‌اید؛ در تمامی ورودی‌ها خادمانی را شاهد هستید که همچون همیشه در حال هدایت شما به سمت مراسم ویژه عزاداری ایام پایانی ماه صفر هستند با این تفاوت که همچون هشت ماه گذشته تذکراتی برای رعایت بیشتر و بیشتر مسائل بهداشتی به زائران می‌دهند.

با یکی از زائران که همکلام می‌شوم می‌گوید به قدری خدام آستان قدس رضوی با دلسوزی مبحث پروتکل‌های بهداشتی زوار حضرت را پیگیری می‌کنند که انسان واقعا آنان را از خود و خانواده خود می‌داند و مطمئن می‌شود که در این صحن و سرا هر اتفاقی که رخ می‌دهد از سر اخلاص است و این‌ها همه برکات صاحب این عزا و سفره است.

به سمت صحن امام خمینی (ره) که رهسپار شوی، تلویزیون‌های پهن پیکری را می‌بینی که برنامه‌های این صحن را در حال نمایش هستند؛ سیدمجید بنی‌فاطمه قبل از اینکه ما به صحن برسیم از لحظاتی قبل نوحه‌خوانی خود را آغاز کرده است.

آنچه در این میان بازهم به چشم می‌آید پروتکل‌های سفت و سختی است که خود زائران خود را ملزم به رعایت آن کرده‌اند؛ تمام زائران بلااستثنا ماسک بر صورت دارند و برخی نیز با فاصله زمانی مشخصی دست‌های خود را ضدعفونی می‌کنند و البته که تمهید آستان قدس رضوی نیز این بوده که زائران و مجاوران با فاصله مشخصی از یکدیگر قرار بگیرند.

چینش فرش‌ها نیز در نوع خود جالب است و کمتر جائی می‌توان این چینش را مشاهده کرد؛ خدام آستان قدس رضوی فرش‌ها را به صورت عمودی پهن کرده‌اند و روی هر فرش تنها یک زائر نشسته و مراسم را دنبال می‌کند.


بیشتر بخوانید


مراسم شور و حال خاصی دارد؛ عزاداران مشغول عزاداری هستند و مجید بنی فاطمه همه را دعوت به سینه‌زنی می‌کند و زائران و مجاوران هم لبیک می‌گویند و مگر می‌شود با این نوای فاطمی، همراه نشد و در رثای پیامبر اسلام و امام رضا (ع) و امام حسن مجتبی (ع) اشک نریخت و سینه نزد؟

کم کم صدای حزن و نجوا‌ها و گریه‌های درونی به یکدیگر می‌پیوندد و ناگهان سراسر صحن بزرگ امام خمینی (ره) را ناله و عزاداری زائران برمی‌دارد؛ تلویزیون‌های پهن پیکر این مراسم را در تمامی صحن‌های حرم منور رضوی اکران می‌کنند و همین سبب می‌شود زائران و مجاورانی از دیگر صحن‌ها نیز ترغیب شوند تا در صحن امام حضور به هم برسانند.

مداحی جانسوز بنی‌فاطمه، شور و شوقی وصف‌ناپذیر در میان جمعیت ایجاد کرده است؛ محتوای تمام مرثیه‌سرایی این مداح اهل بیت (ع) مظلومیت امام حسین (ع) و غربت حضرت رضا (ع) است.

«دوباره آمده‌ام تا در بزنم؛ کبوترانه در این آستانه پر بزنم؛ به ناامیدی از این در نمی‌روم هرگز؛ اگر جواب نگیرم دوباره در بزنم.» این قسمتی از مداحی بنی‌فاطمه است که ولوله‌ای در میان جمعیت ایجاد می‌کند و اشک همه سرازیر می‌شود.

امام رضا (ع)، کریم است و کریم‌زاده و زائران و مجاوران معتقد هستند قطعا دست خالی از این صحن و سرا بیرون نمی‌روند و نصیبی ویژه از این عزاداری سهم آنان است.

مداح اهل بیت (ع) به یاد غربت امام رضا (ع) سری به محشر کربلا می‌زند و از غربت امام حسین (ع) یاد می‌کند و دوباره جمعیت با حزن و اندوه و گریه همراه بین‌فاطمه می‌شوند.

اشعار استاد شفق و استاد موید که توسط بنی‌فاطمه انتخاب شده است بر دل و جان زائران می‌نشیند؛ البته که لحن و صوت مداح اهل بیت (ع) بسیار بر جان نشسته و اثر خود را گذاشته و زائران را کاملا به حال و هوای خود برده است.

بنی‌فاطمه به مسئله شهادت امام رضا (ع) اشاره می‌کند و نقبی به این می‌زند که هر سال در این روز‌ها حرم امام رضا (ع) غوغا بود؛ همین جمله کافی است تا جمعیت یکپارچه زیر گریه بزنند و بنی‌فاطمه بگوید جز امام رضا (ع) پناهی نداریم و اینجاست که جمعیت یکصدا رضا رضا می‌کنند و حضرت را صدا می‌زنند.

با یکی از زائرانی که در کنارم قرار گرفته همکلام می‌شوم می‌گوید از اهواز به مشهدالرضا (ع) آمده و فقط و فقط آقا بوده که او را طلبیده تا در این ایام در مشهدمقدس باشد.

علیرضا کمالی می‌گوید: بازنشسته ارتش هستم و اینک در اهواز ساکن هستم؛ امام رضا طلبید و همراه خانواده به مشهد آمدیم؛ از حضرت خواسته‌ام به حق این شب و روز‌های عزیزش شر این ویروس منحوس را که بر ما سنگینی می‌کند از ما بردارد.

زائر دیگری نیز که صحبت‌های ما را دنبال می‌کند به ما می‌پیوندد و می‌گوید: هر سال توفیق داشتم در این ایام پیاده از سمنان به سمت حرم رضوی با کاروان راه می‌افتادم و روز شهادت امام رضا (ع) در حرم رضوی بودم، اما امسال کاروان زائران پیاده به دلیل رعایت مسائل بهداشتی راه نیفتاد و چند روز زودتر به مشهد مقدس آمدم.

صحبت‌های ما در میان عزاداری زائران و حس و حال پرشور مراسم صحن امام خمینی (ره) گم شده است و به سختی می‌توان این شور و حال را توصیف کرد.

هر لحظه بر تعداد جمعیت حاضر افزوده می‌شود و البته به همین نسبت میزان نظارت‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند هرچند که به جرات باید گفت تمام زائران مسائل بهداشتی را در طول مدتی که در حرم رضوی مشرف هستند به حرمت امام هشتم رعایت می‌کنند.

یکی از زائران در این زمینه می‌گوید: اصل بر سلامت زائر است و ما که به حرم مشرف می‌شویم مدیون هستیم اگر بخواهیم مسائل بهداشتی را رعایت نکنیم و به این واسطه جان زائر و مجاور دیگری را در داخل و یا بیرون از حرم حضرت به خطر بیندازیم.

بنی‌فاطمه نیز بار دیگر بر این مسئله تاکید می‌کند و امام رضا (ع) را به حق جوادش قسم می‌دهد که نگاهی به زائر و محاورش بیندازد و وی را از شر این ویروس منحوس رها کند.

مرثیه‌سرایی بنی‌فاطمه همچنان ادامه دارد و جمعیت نیز با شور وی همراه می‌شوند؛ هرچه به ایام عزاداری امام رضا (ع) نزدیک‌تر شویم این قبیل مجالس در حرم رضوی نیز پررنگ‌تر خواهد بود...

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.