آیین رسمی طرح ملی کاشان پایتخت نهج البلاغه با حضور صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، آیین رسمی طرح ملی پایتخت نهج البلاغه با حضور صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فقهی زاده معاون محترم قرآن و عترت، حجت الاسلام و المسلمین عباسعلی سلیمانی نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان، عباس رضایی استاندار اصفهان و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دوشنبه ۲۱ مهرماه در سالن اجتماعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از امسال طرح ملی را به منظور توسعه موارد مربوط به نهج البلاغه در کشور برگزار می‌کند و کاشان را به عنوان پایتخت نهج البلاغه ایران انتخاب شده است.

صالحی وزیر ارشاد در این برنامه گفت: نهج البلاغه به عنوان یک میراث گران‌قدر آسمانی در اختیار بشر است که از زاویه‌های مختلف می‌توان به آن توجه کرد و قدر آن را دانست.

وی ادامه داد: از زاویه شناخت خالق، مولف، پدید آورنده باید شناخت که این اثر کیست. هرچه به افق وجودی آن نزدیک شویم، اهمیت این اثر بیشتر آشکار می‌شود.

صالحی عنوان کرد: امام علی از زاویه‌های مختلف شخصیتی است که باز شکافی و شناخت و نزدیک شدن به شخصیت این بزرگوار کار سخت و دشواری است.

وزیر ارشاد عنوان کرد: طرح پایتخت ملی نهج البلاغه با این نگاه شکل گرفته که با معرفی یک شهر برای دو سال به عنوان پایتخت نهج البلاغه فرصتی برای آشنایی بیشتر با نهج البلاغه پیش آید.

وی افزود: در مرحله اول دوستان ما شهرستان کاشان را انتخاب کردند؛ با توجه به جایگاه شهرستان کاشان در برگزاری دوره های مختلف تاریخی در ارتباط با نهج البلاغه، انتخاب خوبی است. انتظار می رود شهرستان کاشان که اولین پایتخت نهج البلاغه است، با استفاده از گنجینه های مختلفی که خود و استان اصفهان دارند و بهره از گنجینه علمی و نخبگان حوزه و دانشگاه بتواند به دستیابی به معارف وسیع علوی با نهج‌البلاغه کمک کند. باید در حوزه آموزش فرصت‌ها و لایه های آموزشی را در سطوح مختلف نهج البلاغه پایه‌گذاری کرد.

وزیر ارشاد گفت: برای نهج البلاغه به عنوان میراث بزرگ بشری به قول شهید مطهری باید بگوییم «نهج البلاغه جهان اسلام را فتح می‌کند».

وی افزود: افراد زیادی در طول تاریخ کتاب‌ها و آثار زیادی را در منقبت مولا علی (ع) نوشتند که به نظر من سخنرانی امام موسی صدر در سال ۱۳۵۴ در مجلسی سه روزه در سه راه امین الدوله از مهمترین آنهاست. امام موسی صدر معتقد است امیرالمومنین علی (ع) دارای کثرت فضایل است و هر فضیلتی که بخواهیم در ایشان موجود است. فضایل در وجود علی (ع) عمق دارد.

وی عنوان کرد: نکته دیگر امام موسی صدر در مورد امیرالمومنین علی (ع) این است که در طول تاریخ کسانی بودند که در یک قضیه دارای فضل بودند؛ مثلا حاتم طایی دارای جود بوده است، اما امیرالمومنین (ع) در همه فضایل برجسته بودند. معاویه در جایی گفته است که اگر علی (ع) دو انبار طلا و کاه داشت مطمئنا ابتدا انبار طلای او تمام می‌شد.

صالحی بیان کرد: همه آن فضایل کثیر در وجود امیرالمومنین علی (ع) ریشه در ایمان عمیق ایشان به خداوند بزرگ و موضوع توحید دارد. وقتی تا اندازه‌ای و به اندازه وسع خود شخصیت علی (ع) را درک کنیم، آنگاه می‌توانیم اثری را که از این شخصیت بزرگ خلق شده است، درک کنیم.

فقهی زاده هم گفت: نهج البلاغه ظرفیت‌های جریان سازی فکری، دینی، فرهنگی و هنری دارد تا هر کس بر اساس استعداد و ظرفیت خود اثری خلق کند و شوری بیافریند.

وی افزود: کاشان یکی از مهمترین و اثرگذارترین موسسات فرهنگی قرآن و عترت در حوزه نهج البلاغه است که یکی از آن‌ها موسسه امیرالمومنین (ع) است و سالانه تعداد قابل توجهی از حافظان نهج البلاغه در این موسسات تربیت می‌شوند.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: نهج البلاغه شاهراه اندیشه های ناب کلامی و اخلاقی است و دروازه مقاصد شریعت و سبیل روشن اخلاق و اندیشه های مومنانه است. نهج البلاغه سرشار از جریان سازی فکری، فرهنگی و اخلاقی و تربیتی است که در بیان والای امیرالمومنین علی (ع) تبلور یافته است تا هر کس بخواهد به فراخور معرفت خود از این معارف بهره‌مند شود.

وی ادامه داد: هر کسی در سایه دمخور شدن با نهج البلاغه از فضایل آن بهره مند می شود. جرج جرداق می نویسد ای روزگار ای کاش می توانستی همه قدرت خود را در خلق یک انسان بزرگ جمع می کردی و یک بار دیگر به جهان ما علی دیگری می دادی.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.