دکتر محمد هاشمی شهری رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، اظهارداشت: نقش اتباع بیگانه و ترددهای غیرقانونی اتباع پاکستانی یکی از مهمترین عوامل انتقال این بیماری به کشور است.
او ادامه داد: با توجه به اینکه بیماری مالاریا یک بیماری استراتژیک محسوب میشود باید در جهت کاهش موارد بروز، هرچه بیشتر تلاش شود که البته این مهم در سیستان و بلوچستان به خوبی صورت گرفته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیماریابی خانه به خانه، تشدید بیماریابی، عملیات لاروکشی، سمپاشی کانونهای آلوده و استفاده از پشه بند آغشته به حشره کش را از مهمترین برنامههای پیشگیری از مالاریا در سراوان عنوان کرد.
مالاریا مهمترین بیماری انگلی و یکی از مسائل مهم بهداشتی تعدادی از کشورها بویژه کشورهای گرمسیری دنیاست.بیماری مالاریا با نامهای دیگری چون پالودیسم، تب و لرز، تب نوبه و تب متناوب نیز نامیده میشود.
این بیماری به صورت عفونت حاد در بیشتر موارد وخیم و گاهی طولانی و با ویژگیهای تب متناوب و لرز، کم خونی و بزرگی طحال و گاه با ویژگیهای ساده یا کشنده دیگر خودنمایی میکند.
اهمیت این بیماری به خاطر شیوع زیاد و مرگ و میر قابل توجه است.انگل مالاریا توسط یک تیره از پشه به نام آنوفل به انسان منتقل میشود که این تیره شامل چندین گونه است.
کلمه مالاریا یک کلمه ایتالیایی و به معنای هوای بد (Mal-Aria) است و منظور از آن تعریف بیماری با ویژگیهای تب متناوب است که ایتالیاییها در گذشته وجود آن را ناشی از هوای بد و مناطق باتلاقی می دانستند. همواره با گرم شدن زمین، شیوع این بیماری افزایش مییابد.
انتهای پیام/ع