به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از شهروندان با ارسال پیامک به بخش #تهران_ما باشگاه خبرنگاران جوان، خواستار رسیدگی به مناسب سازی خودرو افراد دارای معلولیت، شد.
ابراهیم کاظمی مومن سرایی رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره اظهار کرد: در خصوص مناسب سازی خودرو برای افراد دارای معلولیت دو موضوع مطرح است؛ خودروها مناسب شود یا خیر؟ و اینکه متولی خودرو مناسب سازی شده چه کسی است؟
وی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی متولی اعطای خودرو مناسب سازی شده و افراد دارای معلولیت نیست، گفت: وزارت صمت باید در این خصوص ورود کند، هرچند که چندین سال است که با وزارت صمت در خصوص تولید خودروهای مناسبسازی شده درحال درگیری هستیم اما وزارت صمت تولید خودرو مناسب سازی شده را به صرفه نمی داند به همین منظور خط تولید در این خصوص راه نمیاندازد؛ همچنین به دلیل تفاوت در نوع معلولیت ها امکان تولید خودرو مناسب سازی شده به یک مدل خاص وجود ندارد.
رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور با تاکید بر اینکه افراد دارای معلولیت باید از خودروهای اتومات که گاز و ترمز دستی دارند استفاده کنند، ادامه داد: با توجه به وضعیت معیشتی فعلی تهیه چنین خودروهایی برای افراد دارای معلولیت هزینه بالایی دارد.
مومن سرایی تصریح کرد: در سال های گذشته سازمان بهزیستی با شرکت پارسخودرو یک همکاری داشته و افراد دارای معلولیت بعد از تهیه خودرو پراید و یا ال ۹۰ می توانستند با حمایت بهزیستی و پرداخت هزینه نصب کلاچ برقی توسط بهزیستی خودرو خود را مناسب سازی کنند، اما در حال حاضر با وزارت صمت در حال مذاکره هستیم تا شرکت های کاربر ساز را هدفمند کنیم تا خودروی افراد دارای معلولیت را کلاچ برقی نصب کنیم، هرچند که هنوز جوابی وزارت صمت دریافت نکرده ایم.
وی با بیان اینکه ستاد هماهنگی مناسب سازی کشور از وزارت صمت درخواست دارد یک تمهیداتی در نظر گیرد تا شرکتهای تولید داخل اتومبیل و یا خودروهای وارداتی را مناسب سازی کند، گفت: همچنین قراردادی با شرکتهای خودروساز بسته شود که این خودروهای معمولی را شرکتهای کاربر ساز برای افراد دارای معلولیت مناسب سازی کند تا این شرکتها خدمات پس از فروش به متقاضیان ارائه دهند.
رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور گفت: در نهایت دولت باید از این موضوع حمایت کند و در تهیه خودروهای اتومات برنامه ریزی کند.
مومن سرایی در پاسخ به این سوال که چرا مانند سالهای گذشته با حمایت بهزیستی کلاچ برقی بر خودروهای افراد دارای معلولیت نصب نمیشود؟ گفت: کلاچ برقی که پیش از این با حمایت سازمان بهزیستی بر خودرو افراد دارای معلولیت نصب می شد مشکلات متعددی داشت و یکی از آن این بود که آن کلاچهای برقی خدمات پس از فروش نداشتند، به همین دلیل قصد داریم با شرکت های کاربر ساز همکاری داشته باشیم تا خدمات پس از فروش برای افراد دارای معلولیت در نظر گرفته شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/