محققان اعلام کردند که دریافت کنندگان واکسن کرونا همچنان توانایی انتقال کووید ۱۹ به دیگران را دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، غول‌های داروسازی جهان می‌کوشند هر چه سریعتر واکسن کرونا را بیابند. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است هر ۱۶ ثانیه یک نفر در جهان به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست می‌دهد. از این رو، یافتن هر چه سریعتر واکسن کرونا به بسیار حائز اهمیت است. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است هم اینک ۱۹۱ واکسن در کشور‌های مختلف در حال توسعه است. از این میان، نزدیک به ۴۰ واکسن در مرحله آزمایش انسانی و ۱۰ واکسن در مرحله پایانی قرار دارند. غول‌های داروسازی جهان ابراز امیدواری کرده‌اند بتوانند نسخه اولیه واکسن کرونا را اوایل سال ۲۰۲۱ به بازار عرضه کنند.

یافتن واکسن کرونا نیازمند انجام یک مرحله آزمایش مقدماتی و سه مرحله آزمایش انسانی است. در مرحله سوم و پایانی، واکسن باید بر روی بیش از ۳۰ هزار نفر آزمایش شود که این موضوع خود یکی از چالش‌های بزرگ شرکت‌های داروسازی است. دانشمندان اماراتی که در حال انجام سومین مرحله آزمایش واکسن کرونا با همکاری چین هستند اعلام کردند به دلیل آنکه کارایی واکسن هنوز تایید نشده است، داوطلبانی که در مرحله سوم آزمایش شرکت کرده اند هنوز توانایی انتقال کووید ۱۹ به دیگران را دارند.

بر این اساس، دکتر عمر حمدی، سخنگوی این پروژه گفت: ما هنوز در حال آزمایش واکسن هستیم و چهار هفته طول می‌کشد داوطلبان که دوز دوم واکسن را دریافت کرده اند در بدنشان ایمنی ایجاد شود. همچنین واکسن ما تنها در این داوطلبان توانایی ایجاد مصونیت را دارد و اطرافیان آن‌ها را از بیماری محفوظ نخواهد کرد. در واقع افرادی که واکسن کرونا را دریافت کرده اند همچنان می‌توانند دیگران را به ویروس مبتلا کنند. از این رو، در صورتی که اطرافیان و خانواده این داوطلبان از ماسک استفاده و فاصله اجتماعی با این افراد را حفظ نکنند می‌توانند به راحتی به کووید ۱۹ مبتلا شوند.


بیشتر بخوانید


چالش همزمانی شیوع آنفولانزا و کرونا

این مقام اماراتی افزود: شروع فصل پاییز در نیمکره شمالی به معنای آغاز فصل آنفلوانزا است. شیوع ویروس آنفلوانزا و همزمانی آن با همه گیری کرونا باعث افزایش فشار به کادر درمانی خواهد شد. از این رو، ما از مردم می‌خواهیم نسبت به واکسیناسیون در مقابل آنفولانزا در سال جاری اقدام کنند.

وی تاکید کرد: برخلاف شایعات مطرح شده، واکسن آنفولانزا هیچ تاثیری در مصونیت در مقابل کووید ۱۹ ندارد. با این حال، به دلیل آنکه انسان می‌تواند به طور همزمان به دو عامل بیماری زای مختلف مبتلا شود، واکسیناسیون در مقابل آنفلوانزا توصیه می‌شود. همچنین علائم ابتلا به کرونا و آنفلوانزا بسیار به یکدیگر نزدیک است و شناسایی این دو بیماری از یکدیگر چالشی بزرگ برای کادر درمانی محسوب می‌شود.

دریافت کنندگان واکسن کرونا می‌توانند دیگران را مبتلا کنند

کشور امارات یکی از موفق‌ترین کشور‌های جهان در مبارزه با همه گیری کرونا بوده است. از ابتدای شیوع کرونا در امارات متحده عربی تاکنون، این کشور بیش از ۱۰ میلیون تست کرونا انجام داده است. تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار نفر در این کشور به کووید ۱۹ آلوده  شده و از این میان تنها ۴۴۰ تن جان خود را از دست داده اند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.