مریم علیشیری گفت: تعطیلی‌های کرونایی هفت ماهه مهدکودک‌های قم، ضربه سنگینی را به مهدها وارد کرده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،به نقل از  روابط عمومی بهزیستی قم، مریم علیشیری، معاون اجتماعی بهزیستی قم با اشاره به شیوع ویروس کرونا از اسفندماه پارسال  تاکنون اظهار کرد: تعطیلی های کرونایی هفت ماهه مهدکودک‌های قم ضربه سنگینی را به این مراکز آموزشی تربیتی وارد کرده است.

او افزود: در قم حدود ۷۰ مهد کودک تحت نظارت بهزیستی قم فعالیت داشتند و عهده دار ارائه خدمت به حدود چهار هزار و ۷۵۰ کودک قمی بودند که با شیوع کرونا مهد‌های کودک تعطیل شدند و خانواده‌های خدمت گیرنده از این مهد‌ها که عموما هم زوج‌های شاغل بودند با مشکل‌های متعددی در نگهداری فرزندان خود مواجه هستند.

معاون اجتماعی بهزیستی قم ادامه داد: در کنار تعطیلی مهد‌های کودک بیکاری حدود ۵۰۰ نفر از مدیران و مربیان و پرسنل خدماتی مهد‌های کودک هم قابل ذکر است که برای این قشر هم مشکل‌هایی ایجاد شده است.

علیشیری با اشاره به اجاره‌ای بودن اکثر ساختمان‌های مهد‌های کودک قم عنوان کرد: در ۲ ماه نخست شیوع بیماری، چون چشم اندازی از طولانی شدن بیماری نداشتیم برخی مهد‌های کودک ساختمان‌های اجاره‌ای را نگه داشتند یا برخی مالکان با پیوستن به پویش همدلی مبالغی از اجاره بها را بخشیدند، اما با طولانی شدن بیماری، بیشتر مهد‌های قم تعطیل شد و با توجه به زیان مالی مدیران مهد‌ها و افزایش افسارگسیخته اجاره بها در قم به قطع یقین می‌توان گفت: بازگشت مهد‌های کودک به روال سابق غیرممکن است.

او با اشاره به مباحث حاکمیتی و متولی گری مهد‌های کودک و موارد متعدد مطرح شده پیرامون این موضوع اظهار کرد: همانطور که ریاست سازمان بهزیستی کشور نیز اعلام کرد بهزیستی برای تعیین تکلیف متولی حوزه مهد‌های کودک آمادگی کامل دارد و هر تصمیمی که دولت، مجلس و مسئولان اتخاذ کنند بهزیستی ضمن اعلام نظر‌های کارشناسی خود تبعیت خواهد کرد.

علیشیری با اشاره به هفته سالمند و تبعات نگهداری کودکان در منازل سالمندان افزود: در گذشته و ایام غیرکرونایی تاکید ما حضور بیشتر کودکان در کنار پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها بود و تاکید داشتیم در این فرایند هم پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها از حضور نوه‌ها لذت می‌برند و هم کودکان فرایند اجتماعی شدن را بهتر می‌آموزند، اما کرونا پایه‌های زندگی اجتماعی را تغییر داده است و توصیه متخصصان حضور نداشتن کودکان در کنار سالمندان است تا زنجیره انتقال ویروس گسسته شود و سالمندان که در معرض بیشترین خطر در چرخه بیماری هستند مصمون بمانند.

معاون اجتماعی بهزیستی قم  همچنین با اشاره به تعطیلی مهد‌ها و تبعات آن بر زندگی بانوان شاغل بیان کرد: مادران شاغل با تعطیلی مهد‌های کودک مجبورند از پرستار کودک که شاید هیچ شناختی از او ندارد، استفاده کند، آیا این افراد سابقه و تجربه کافی برای نگهداری و آموزش کودک را دارند؟ از نظر امنیتی و اخلاقی اصلا این افراد قابل اعتماد هستند یا نه؟ این مباحث موضوع جدی خانواده‌ها است و تبلیغات در فضای مجازی برای نگهداری کودک هم معضلی جدید است. 

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.