مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان از تولید سالانه بیش از ۱۰۵ هزارتن تخم مرغ در استان اصفهان خبر داد.

 علی دهقانی، مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، عنوان کرد: در حال حاضر با تولید بیش از ۱۰۵ هزار تن محصول تخم مرغ در سال، اصفهان جایگاه دوم کشور در زمینه تولید تخم مرغ را داراست.
 
او تاکید کرد:  با توجه به اینکه در شرایط جنگ اقتصادی هستیم مرغداران در خط مقدم جبهه قرار دارند، با توجه به مشکلاتی که در تامین کامل نهاده‌ها وجود دارد، اما تولیدکنندگان با تمام توان در تلاش هستند تا وقفه‌ای در تولید ایجاد نشود و به همین خاطر میزان تولید تخم مرغ در استان شرایط مطلوبی دارد و علاوه بر رفع نیاز استان، بخشی از تولیدات به سایر استان‌ها صادر می‌شود.
 
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: در زمینه صادرات بر اساس مقتضیات زمانی صادرات انجام می‌شود، اما قطع و وصل شدن صادرات باعث عدم امکان برنامه‌ریزی توسط تولیدکننده می‌شود، اگر مسئولان در سطح ملی برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای موضوع صادرات داشته باشند، تولیدکنندگان نیز می‌توانند برنامه‌ریزی مناسبی برای تولید داشته باشند، امیدواریم با تدابیر اتخاذ شده زمینه برای صادرات فراهم و نظم خوبی در این زمینه ایجاد شود.
 
دهقانی بیان کرد: در زمینه توسعه کمی واحد‌های مرغ تخم‌گذار با توجه به سیاست‌های ابلاغی، در چند سال گذشته توسعه‌ای در این بخش ایجاد نشد. در توسعه کمی منتظر دریافت ابلاغیه‌های جدید از سوی وزارتخانه هستیم تا اگر اجازه این موضوع داده شد با رعایت آمایش استان و شهرستان‌ها اقدام به انجام این کار کنیم.
 
او افزود: با بهینه‌سازی واحد‌های مرغداری، توسعه کیفی در دستور کار قرار گرفت، واحد‌ها به بهبود روند تولید رو آوردند و کیفیت واحد‌ها افزایش یافت همین موضوع باعث تولید محصولات باکیفیت‌تر شده است.
 
او تاکید کرد: هوشمندسازی واحد‌های تخم‌گذار در دستور کار بوده که در این راستا بسیاری از فعالیت‌های واحد‌ها به صورت هوشمند انجام می‌شود، در واحد‌ها اتوماسیون مستقر می‌شود که تنظیم دما، نور، رطوبت، جمع‌آوری تخم مرغ و… را توسط دستگاه انجام می‌دهند و باعث کاهش تردد کارگران، افزایش راندمان و… شده است. در حال حاضر حدود ۴۰ درصد واحد‌های مرغداری استان هوشمند هستند و برای سایر واحد‌ها برنامه‌ریزی شده تا آن‌ها را هم به سمت هوشمندسازی سوق دهیم.
 
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: در بسته‌بندی تخم مرغ با توجه به فعالیت‌های انجام شده، سرمایه‌گذارانی به این بخش ورود پیدا کردند و بسته‌بندی‌های باکیفیت، زیبا و بازارپسند انجام می‌شود و تخم مرغ با کیفیت به مشتریان عرضه می‌شود.
 
او در خصوص توسعه زنجیره‌های تولید نیز گفت: یکی از اولویت‌های وزارتخانه، تشکیل زنجیره‌ها است که در سطح استان در حال حاضر در تولید گوشت بوقلمون، گوشت مرغ و تخم مرغ زنجیره‌هایی تشکیل یا در حال شکل‌گیری هستند. در تولید بوقلمون، دو زنجیره در استان دارای پروانه بهره‌برداری بوده و فعالیت می‌کنند، یک زنجیره گوشت مرغ نیز تکمیل پرونده شد و به زودی راه‌اندازی می‌شود و دو زنجیره دیگر نیز در حال گذراندن مراحل قانونی هستند و در آینده نزدیک راه‌اندازی می‌شوند. در زمینه تولید تخم مرغ هم یک زنجیره تکمیل پرونده شده و به زودی پروانه آن صادر شود.
 
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: زنجیره‌ها به حذف واسطه‌ها و بهبود روند تولید کمک می‌کنند لذا توسعه زنجیره‌ها در اولویت پیگیری قرار دارد و تلاش می‌کنیم تولیدکنندگان را به تشکیل زنجیره دعوت و تشویق کنیم. این امر هم به تولیدکننده و هم مصرف‌کننده کمک می‌کند.
 
انتهای پیام/ی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.