سردبیر روزنامه رأی الیوم ابتلای رئیس‌جمهور آمریکا به کرونا را نمایشی انتخاباتی برای قهرمان نشان دادن خود و کسب آرای مردمی دانست و او را رهبری شکست‌خورده توصیف کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه اینترنتی رأی الیوم در مقاله‌ای به قلم عبدالباری عطوان، سردبیر این روزنامه، نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به سبب روش نمایشی خود در ابتلای ساختگی به ویروس کرونا موجب تمسخر شد. به طوری که شماری (اقلیت) ابتلای وی به کرونا را باور کردند و شماری (اکثریت) این موضوع را باور نمی‌کنند و نزاع بین دو طرف در این باره همچنان ادامه دارد. 

رئیس جمهور آمریکا کمتر از چهار روز در بیمارستان بستری بود و طی آن روز‌ها مدعی شد مثل همیشه وظایف خود را به عنوان رئیس جمهور انجام می‌داد. کاخ سفید برخی تصاویر ویدئویی از وی پخش کرد که نشان می‌دهد برخی پرونده‌ها مقابل وی قرار گرفته است و برخی برگه‌ها را امضا می‌کند. اما وقتی که برخی کارشناسان متخصص این تصاویر را بزرگ کردند، متوجه شدند که این برگه‌ها سفید بوده است.

بسیاری، از جمله ما بر این باوریم که این ماجرای ابتلای ترامپ به کرونا نمایش انتخاباتی است که چند هفته پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد تا آنجا که ممکن است همدردی رأی دهندگان را جلب کند و همچون قهرمانی نشان داده شود که این ویروس لعنتی را شکست داده است و در مقایسه با گذشته قدرتمندتر ظاهر شود و از این طریق «بسته‌ای» از دروغ‌ها را به پرونده سنگین دروغ‌های خود بیفزاید؛ پرونده‌ای که یک سوم دروغ‌های آن مرتبط به ویروس کروناست.

عطوان در ادامه نوشت: من شخصا تقریبا شش ماه پیش در سفر کاری به مادرید، به ویروس کرونا مبتلا شدم و دستکم بیش از ده روز در بستر بیماری گذراندم و به رغم اینکه نشانه‌های بیماری شدید نبود و صرفا تب بالایی داشتم، گاهی سرفه می‌کردم و هیچ نوع مشکل تنفسی نداشتم، در منزل ماندم و به بیمارستان نرفتم یا به پزشک مراجعه نکردم و با اینکه سن من از ترامپ بسیار کمتر است، ضعف بسیار شدیدی داشتم.

او افزود: ممکن است برخی بگویند من رئیس جمهور بزرگ‌ترین کشور جهان نیستم. در نتیجه کادر پزشکان متخصص که بر سلامت من نظارت دارند، در اطرافم نیستند. این درست است؛ اما بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس بزرگ، که حدود بیست سال جوان‌تر از ترامپ است، پس از ابتلا به کرونا حدود دو هفته در بخش مراقبت‌های ویژه گذراند و فعالیت طبیعی خود را پس از سه هفته آغاز کرد و ضعف در وی واضح و روشن بود.

دونالد ترامپ تلاش می‌کند خود را سوپرمن معرفی کند که از بیماری‌ها مصون است و می‌تواند همه ویروس‌های روی زمین را شکست دهد. از این رو، نخستین کاری که پس از ترک بیمارستان انجام داد، برداشتن ماسک به روش فیلم‌های هالیوودی بود. وی از آمریکایی‌ها خواست از منزل خود خارج شوند و بدون هیچ ترسی زندگی طبیعی خود را داشته باشند. وی با نشان دادن علامت پیروزی، در توئیتر نوشت «از این بیماری نترسید، زیرا شما آن را شکست خواهید داد. ما بهترین تجهیزات پزشکی جهان را در اختیار داریم و هر لحظه ممکن است واکسن تولید شود.»

چطور ممکن است آن طور که ترامپ می‌گوید این بیماری ترسناک نباشد؟ آن هم در حالی که به مرگ بیش از ۲۰۰ هزار آمریکایی منجر شده، تاکنون اقتصاد را ویران و ۴۰ میلیون نفر را بیکار کرده و آمار مبتلایان همچنان در حال افزایش است. آیا چنین فردی برای رهبری آمریکا و جهان شایستگی دارد و آیا حق پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری را دارد؟


بیشتر بخوانید


پیش از نگاشتن این مقاله با دوست عرب خود که پزشک فارغ التحصیل از دانشکده هاروارد است، تلفنی گفتگو کردم و از وی در خصوص نشانه‌های اولیه این بیماری پرسیدم. وی گفت جزئیات بیماری وی ضد و نقیض است و هیچ کس وجود ندارد که از التهاب ریه رنج ببرد و طی چهار روز از بیمارستان خارج شود. اقدامی که در این باره اتخاذ می‌شود، جلوگیری از مرخص شدن بیمار تا بهبودی کامل است. وی که چهل سال تجربه کاری در انگلیس دارد، گفت همه ویروس‌ها در موج نخست قوی و کشنده هستند. پس از آن تضعیف می‌شوند. آنفلوانزا هم این گونه بود. شاید جان باختن صد‌ها تن در انگلیس، اسپانیا، فرانسه و آمریکا به منزله ادله‌ای در اثبات این نظریه باشد. تکرار این آمار در موج دوم به رغم افزایش گسترده شمار مبتلایان، نکته قابل توجه است. این بدان معناست که اطلاعات بسیار کمی که درباره سلامتی ترامپ منتشر شد، موثق و درست نیست.

به اطلاعاتی که از جانب تیم پزشکی دونالد ترامپ منتشر می‌شود، اعتماد نداریم. بعید نیست که این اطلاعات جعلی باشد. همان طور که کالین پاول، وزیر خارجه اسبق آمریکا، با نشان دادن موادی در تلویزیون این کشور گفت آن‌ها مواد بیولوژیکی و شیمیایی از کارگاه‌های صدام حسین (رئیس جمهور معدوم عراق) هستند سپس بازگشت و عذرخواهی کرد که آژانس اطلاعات آمریکا وی را گمراه کرده است، بعید نیست که این تیم پزشکی هم دروغ گفته باشد. نباید روش تونی بلر، نخست وزیر سابق انگلیس، در این خصوص را هم فراموش کرد که با چنین روشی پارلمان کشورش را درباره عراق فریب داد.

آیا ترامپ به رأی‌دهندگان نژادپرست خود متعهد نشد که در صورت برگزیده شدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، عظمت این کشور را بازمی گرداند؟ آیا وعده‌های خود را در این باره محقق کرد؟ یا طی چهار سال موفق به از بین بردن هیبت و اعتبار این کشور شد و آن را از عرش به فرش رساند و در شکست ویروس کرونا و همچنین شکست دادن چین، روسیه یا حتی کره شمالی، به سختی شکست خورد؟

در انتهای این مطلب آمده است: ترامپ نه تنها رهبر شکست خورده، بلکه نماینده شکست‌خورده‌ای است. طی ماه‌های آینده واقعیت‌های زیادی فاش خواهد شد که نادانی و دروغگویی وی را برملا می‌کند. خواه وی در انتخابات آینده پیروز شود یا شکست بخورد. در آینده شاهد جنجالی‌ترین نمایش‌های جهانی خواهیم بود.

انتهای پیام/

 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار