به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، داریوش اسماعیلی معاون معدنی وزارت صمت در نشست امضای تفاهمنامه ۳ جانبه اعطای تسهیلات معدنی اظهار کرد: در چارچوب برنامههای اجرایی سال ۹۹ یکی از مهمترین طرحها، فعالسازی ۲۰ درصد از معادن غیر فعال در سطح کشور است.
به گفته این مقام مسئول طبق بررسیهای به عمل آمده بالای ۲۶ درصد از علل تعطیلیهای معادن به تامین نقدینگی و منابع مالی مربوط میشود.
او تصریح کرد: تفاهمنامه ۳ جانبه اعطای تسهیلات معدنی با مشارکت معاونت معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، بانک صنعت و معدن و صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی به امضا میرسد و هدف آن شتابدهی و تقویت اقدامات توسعهای در بخش معادن و صنایع معدنی کشور است.
بیشتر بخوانید
راهکارهای حذف امضاهای طلایی در حوزه معدن/ اولویت وزارت صمت برای ساماندهی معادن حبسشده
اسماعیلی بیان کرد: در این تفاهمنامه هر سه حوزه اکتشاف، استخراج و فرآوری مد نظر قرار گرفته و بالغ بر ۶ هزار میلیارد ریال پرداخت تسهیلات پیشبینی شده است.
معاون معدنی وزارت صمت افزود: صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی هم ضمانت حدود ۳ هزار میلیارد ریال از این منابع را بر عهده گرفته است. در حال حاضر برای تزریق سرمایه به بخش معدن مشکلی وجود ندارد و عمده نگرانی ما برای جذب منابع موجود است.
این مقام مسئول در پایان تاکید کرد: برای اطمینان از این موضوع آییننامههای مورد نیاز تدوین شده است و روند تقاضای تسهیلات به صورت الکترونیک خواهد بود.
معاون معادن و صنایع معدنی در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در ابتدای امسال یکی از برنامههای اصلی ما اقدام برای فعال کردن معادن غیر فعال و توسعه استخراج بود.
به گفته این مقام مسئول در این مدت یکی از مشکلات اصلی که نقدینگی بود در شورای بخش معدن مطرح شده و قرار است بر این اساس تسهیلات سهلالوصولی در اختیار فعالان معدنی قرار بگیرد. یک مبلغ ۶ هزار میلیارد ریال و یک مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریالی تدارک دیده شده که بخشی از آن از حقوق دولت است.
او بیان کرد: سرمایه بیمه معادن هم به ۵۰۰ میلیارد افزایش پیدا کرده، پس ۳ هزار میلیارد تومان هم از این طریق برای فعالان بخش معدن تامین میشود. این تسهیلات نیازی به وثیقه ندارد و خود معادن با کارشناسی و ارزشیابی در رهن بیمه صندوقهای معدنی قرار میگیرند.
اسماعیلی تصریح کرد: با این اقدامات امیدوار هستیم گامهای اساسی در فعال کردن معادن غیر فعال و توسعه استخراجی داشته باشیم.
در ادامه حسین مهری مدیر عامل بانک صنعت و معدن با اشاره به اهمیت جلوگیری از خام فروشی گفت: از این ۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات، ۲ هزار میلیارد ریال از محل بودجه تامین شده و دو برابر این مقدار را بانک صنعت و معدن تامین میکند. متقاضیان به سازمانهای صمت استانی مراجعه و فرمهای درخواست را پرکنند. براین اساس تقاضاها بررسی شده و به بانک معرفی خواهند شد به عبارتی ما هیچ دخالتی در اهلیتشناسی نداریم.
او با تاکید بر اجرایی شدن این طرح از هفته آینده بیان کرد: روش دوم سوبسیتی است که مشروط پرداخت میشود که از منابع بانک است. در این روش اهلیت شناسی توسط بانک صورت میگیرد، اما با معرفی سازمانهای صمت استانی. در روش اول منابع قرضالحسنه است و بین صفر تا ۶ درصد خواهد بود، اما روش دوم نرخ سود به ۱۲ تا ۱۸ درصد میرسد. میزان سود را معاونت امور معدنی مشخص خواهد کرد.
مهری با اشاره به بازپرداخت ۵ ساله تسهیلات بیان کرد: ۶ ماه دوره مشارکت، ۶ ماه تنفس و ۴۸ ماه بازپرداخت خواهد بود. در روش اول حداقل ۲۵ درصد و در روش دوم ۲۰ درصد باید آورده متقاضی باشد. این تسهیلات پیش از این هم وجود داشت، اما با این تفاهمنامه سادهتر و سهلالوصولتر شد.
انتهای پیام/