سخنگوی دولت توصیه ستاد ملی مقابله با کرونا را علت لغو جلسه امروز سران قوا مطرح کرد.

به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی ربیعی سخنگوی دولت ظهر امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری با اشاره به فرا رسیدن ایام اربعین حسینی اظهار کرد: آرمان حسینی و دوستی اهل بیت یک امر فرامذهبی است، گفتمان حسینی برای ما گفتمان مقاومت در مقابل متجاوزین به تمامیت ارضی است.

ربیعی افزود: امیدوارم عزاداران حسینی(ع) با رعایت دستورالعمل‌ها همانند مراسم‌های تاسوعا و عاشورا که دستورالعمل‌ها را مراعات کردند، به سلامت جامعه ایران کمک کنند.

وی در ادامه گفت: درخواست ما از مردم توجه بیشتر به دستورالعمل‌هاست، جلوگیری از اجتماعات بسیار حیاتی است؛ امروز شرایط سختی پیش رو داریم. ما هفته سختی را پشت سر گذاشتیم، رعایت دستور العمل‌ها در کشور به ۶۰.۳ درصد کاهش پیدا کرده است.

سخنگوی دولت با اشاره به حمایت دولت از کسب و کار‌های آسیب دیده در کرونا، تاکید کرد: با توجه به آسیب دیدن حوزه خدمات و گردشگری، سیاست‌های حمایتی در ستاد اقتصادی دولت اتخاذ و مقرر شد بازپرداخت تسهیلات بانکی فعالان این حوزه تا پایان سال ۹۹ امهال شود. حق بیمه کارگران و هزینه آب و برق و مالیات هم برای این حوزه تا پایان سال امهال می‌شود. در ستاد اقتصادی دولت با پرداخت تسهیلات به حوزه گردشگری با محور احیای بنگاه‌ها نیز موافقت شد.

ربیعی تصریح کرد: ما هم نیاز به افزایش صادرات غیرنفتی داریم و هم برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات تلاش می‌کنیم. ستاد اقتصادی دولت تصمیم گرفت مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگانی که تعهدات ارزی خود را انجام دادند، عودت داده شود.

ربیعی خاطرنشان کرد: در ازای هر درصدی از انجام تعهد ارزی، متناسب با همان میزان از مالیات بر ارزش افزوده مسترد می‌شود. بانک مرکزی به صورت هفتگی لیست اینگونه صادرات کنندگان را به سازمان مالیاتی ارسال خواهد کرد.

سخنگوی دولت ادامه داد: همچنین به منظور تسهیل در فرآیند تجارت و ایجاد امکان رصد آن و به منظور حفظ یکپارچگی و جامعیت اطلاعات سامانه جامع تجارت، و نیز حذف دوباره‌کاری در فرآیند تجارت، گمرگ جمهوری اسلامی موظف است تبادل اطلاعات با بازرگانان و دستگاه‌های ذیربط و فرآیند تجارت را صرفا از طرین این سامانه به انجام برساند.

افزایش سهم اشتغال روستایی از ۵ درصد به ۳۰ درصد

ربیعی با اشاره به اینکه امروز روز روستا و عشایر است، عنوان کرد: خوشبختانه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و به خصوص در دولت تدبیر و امید فاصله شهر و روستا در بهره مندی از امکانات و خدمات زیربنایی بسیار کاهش یافته است. استراتژی این دولت معکوس کردن روند مهاجرت بوده است و حمایت‌های دولت در حوزه خدمات زیربنایی مانند گازلوله‌کشی، راه آسفالته، آب آشامیدنی سالم، مقاوم‌سازی واحد‌های مسکونی، خدمات بهداشتی و درمانی و اینترنت باعث شد این استراتژی ثمربخش باشد.

وی اضافه کرد: بر همین مبنا برای اشتغال پایدار روستایی، ۲۲ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی در اختیار روستاییان قرار گرفته است. سرانه درآمد روستائیان پیش از دولت یازدهم منفی ۹۰۰ هزار تومان بود که هم‌اکنون به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه منابع سهم اشتغال روستایی از ۵ درصد به ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: تسهیلات نرخ بیکاری روستایی از ۸.۷ درصد به ۷.۳ درصد کاهش یافته که ۱.۴ درصد کاهش نرخ بیکاری روستایی را رقم زده است که تاثیرات خوبی در تثبیت جمعیت روستایی داشته است.

ربیعی عنوان کرد: در حوزه گازرسانی روستایی بیش از ۸۸ درصد روستا‌های کشور به شبکه گازرسانی متصل شده‌اند، در حالی که قبل از دولت تدبیر و امید این میزان ۱۵ درصد بوده و دولت تصمیم دارد تا پایان فعالیت خود این میزان را به ۱۰۰ درصد افزایش داده تا روستای بدون گاز در کشور وجود نداشته باشد. اکنون حدود ۹۵ درصد راه‌های روستایی کشور آسفالت هستند و ۴۵ درصد خانه‌های روستایی مقاوم سازی شده اند.

وی با بیان اینکه در حوزه آموزش و پرورش نرخ پوشش پیش دبستانی روستایی از ۳۸ به ۷۱ درصد افزایش یافته و نرخ پوشش دانش آموزان روستایی نیز ۲۳ درصد رشد داشته است، افزود: بیش از ۳۲۰۰ مدرسه شبانه روزی در مناطق روستایی ایجاد شده و ۸۰ درصد فعالیت نهضت سوادآموزی در روستا‌ها متوجه زنان است.

سخنگوی دولت اظهار کرد: ۵۰ درصد مدارس آموزش و پرورش و ۳۰ درصد کلاس‌ها در مناطق روستایی تشکیل می‌شود و سالانه بیش از ۲۵۰ هزار معلم حداقل ۲۰۰ روز در مناطق روستایی حضور دارند.

ربیعی ادامه داد: تمام مدارس خشتی و گلی که حدود ۱۰۰۰ کلاس بود جمع آوری شده است و بیش از ۷۸۰۰ پروژه با ۲۷ هزار کلاس روستایی با مساحتی بالغ بر ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار متر مربع به گونه‌ای که هر روز به طور متوسط ۱۱ کلاس روستایی و در سراسر کشور حدود ۲۹ کلاس درس در این دولت احداث شده است.

وی خاطرنشان کرد: ۷۶ هزار و ۲۰۰ مدرسه با سرمایه‌گذاری ۱۸۰ میلیارد تومانی به شبکه هوشمند مدارس دانا متصل شده‌اند. از میان ۳۸ هزار و ۶۷ مدرسه روستایی، ۱۳ هزار و ۶۳۶ مدرسه توسط ایرانسل، ۴ هزار و ۴۸۲ مدرسه توسط همراه اول و ۱۹ هزار و ۹۴۹ مدرسه نیز از طریق اینترنت ثابت شرکت مخابرات ایران، به شبکۀ اینترنت دسترسی پیدا کرده‌اند. تعداد ۳۸ هزار و ۳۳۳ مدرسۀ شهری نیز، از طریق اینترنت ثابت شرکت مخابرات ایران، به شبکۀ اینترنت متصل شده‌اند.

سخنگوی دولت افزود: از دیگر اقدامات زیرساختی مهم صورت گرفته در این زمینه اتصال ۹۹.۵ درصد جمعیت روستایی به شبکه سراسری برق است و در حوزه آب آشامیدنی سالم و شبکه لوله کشی ۹۰ درصد روستا‌ها به شبکه آب‌رسانی متصل هستند.

ربیعی بیان کرد: همچنین در مدیریت امور روستا ۹۵ درصد روستا‌های کشور دارای مدیریت دهیاری هستند که اعتبارات خوبی هم در این حوزه پیش‌بینی شده است. جمعیت تحت پوشش صندوق مشتمل بر بیمه شدگان و مستمری بگیران از ۱۳۶ هزار و ۶۵۴ نفر در ابتدای فعالیت دولت یازدهم به یک میلیون و ۲۷۸ هزار و ۷۳۹ نفر تا پایان شهریور ماه سال ۱۳۹۹ افزایش یافته که بیانگر رشدی ۹۵ درصدی است.

وی تصریح کرد: همچنین روز گذشته با حمایت کامل دولت یک میلیون ۴۴۰ هزار بیمه شده به جمعیت این صندوق اضافه خواهند شد؛ که مجموعه بیمه شدگان حدود ۲میلیون و ۷۰۰ هزار نفر خواهد شد.

سخنگوی دولت تاکید کرد: تحقق این مهم به معنای برداشته شدن گامی بسیار حائز اهمیت در تحقق اصل ۲۹قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و نظام تامین اجتماعی فراگیر و حمایت از خانوار روستایی و عشایری در برابر تکانه‌های اقتصادی در دوران کهولت سن، از کارافتادگی و فوت سرپرست خانوار مبتنی بر شان و کرامت انسانی و بدون تحمیل بار مالی به بودجه عمومی دولت جهت تامین هزینه‌های حمایتی می‌باشد.

ربیعی افزود: این مصادیق بیش از آن که عدد و رقم باشند، نشان از یک تحول در رویکرد سیاستگذاری ساخت‌وسازی است. در این رویکرد سعی شده سازوکار‌هایی برای بهبود وضعیت روستا‌ها به شکل برنامه‌های توانمندسازی، ارتقای درآمد مبتنی بر تولیدات جدید با حفظ زندگی در روستا، نگاهی به مسائل رفاهی مانند افزایش بیمه‌های سلامت و تأمین اجتماعی و محوریت دادن به مزیت‌های محلی تعبیه شود که امیدوارم تداوم یابند.

دخالت طرف‌های ثالث در منازعه قره باغ زیان بار است

وی در ادامه نشست در پاسخ به سوالی در رابطه با موضع و رویکرد کلی ایران پیرامون درگیری‌های آذربایجان و ارمنستان و درگیری‌های دو روز گذشته در قره باغ عنوان کرد: مواضع ایران در خصوص اختلافات آذربایجان و ارمنستان اعلام شده است. به حفظ تمامیت ارضی آذربایجان تاکید داریم. تخلیه مناطق اشغالی آذربایجان مورد تاکید ایران است.

سخنگوی دولت با تاکید براینکه دخالت طرف‌های ثالث را زیان‌بار می‌دانیم، گفت: راه حل منطقه را نظامی نمی‌دانیم و از آسیب رسیدن به جان شهروندانمان در مناطق مرزی نگرانیم و پیگیری می‌کنیم. خواهان صلح در منطقه هستیم. مواضع رسمی ایران در سیاست خارجی صرفا از طریق دولت و وزارت خارجه است.

ربیعی بیان کرد: ایران درگیری و تعرض در خاک خود را تحمل نمی‌کند حتی اگر غیر عامدانه باشد. ایران از کنشگران معدود است که روابط بسیار خوبی با دو کشور آذربایجان و ارمنستان دارد تا هر چه زودتر این جنگ پایان یابد.

وی در ادامه در رابطه با اعلام خبر بازگشت ۸ میلیارد ارز صادراتی کشور و اینکه این رقم چقدر جلوی افزایش نرخ ارز را می‌گیرد؟ گفت: این ۸ میلیارد دلار از خرداد ماه از سوی تجار وارد چرخه کشور شده است. سیاست‌های تشویقی برای بازگرداندن ارز در نظر گرفته شده است. گسترش صادرات بیش از پیش در دستور کار است و کمیته‌های ویژه صادراتی تشکیل شده و تلاش برای بازگرداندن ارزهایمان در خارج از کشور انجام شده است.

سخنگوی دولت در رابطه با جزئیات دستور رئیس‌جمهور پیرامون جریمه افرادی که دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، اظهار داشت: در حوزه ادارات، اصناف، مشاغل و حمل و نقل، افرادی که دستورالعمل‌ها را رعایت نکنند خدمات به آن‌ها ارائه نمی‌شود. همچنین افرادی که مبتلا شدند و رعایت نمی‌کنند، تحت اقدامات حقوقی قرار می‌گیرند.

ربیعی افزود: درباره این سازوکار شنبه تصمیم گیری نهایی می‌شود. برای محل‌های پرتراکم هم که افراد رعایت نکنند، جریمه در نظر گرفته می‌شود و روز شنبه این موارد جمع بندی می‌شود. اختیار تعطیلی مراکز را به استان‌ها واگذار کردیم.

تا الان یک میلیون ۳۰۰ هزار واکسن آنفولانزا تزیرق شده است

وی در رابطه با اینکه گروه‌هایی با مراجعه به مراکز درمانی نمی‌توانند واکسن آنفولانزا را دریافت کنند، گفت: این موارد استثنایی مرحله‌ای بود. زمان مناسب تزریق واکسن آنفولانزا تا نیمه آذر است. تا پایان مهر ماه ۱۰ برابر سال گذشته تزریق رایگان خواهیم داشت. تاکنون به یک میلیون و سیصد هزار نفر از افراد واجد شرایط واکسن تزریق شده است و مابقی هم پوشش داده خواهد شد. صعب العلاج بودن برای دریافت واکسن آنفولانزا معیار‌هایی دارد. واردات بعدی برای افراد بالای ۶۵ سال است.

سخنگوی دولت در رابطه برخی تاکیدات پیرامون رعایت حجاب و موضع دولت در این زمینه، گفت: دولت معتقد است حفظ امنیت شهروندان براساس قانون اساسی است و در برخورد با تخلفات باید به صورت قانونی عمل شود. خوشبختانه در حاکمیت هیچ موضع رسمی نسبت به این اظهار نظر‌ها نیست. خوشبختانه مراجع نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند و جلوی سوءاستفاده را گرفتند.

ربیعی در رابطه با موج سوم کرونا و کاهش رعایت شهروندان و اینکه آیا دولت اقدامی برای محدودیت‌ها در زمینه مسافرت داشته یا نه؟ گفت: در این مرحله کمیته امنیتی-اجتماعی یکسری مراکز را مشخص و تعطیلی این مراکز را به همه استان‌ها واگذار کرد که تصمیم بگیرند و تعطیل کنند.

وی خاطرنشان کرد: در مورد سفر هنوز در ستاد ملی کرونا تصمیم‌گیری نشده است و بیشتر باید گزارش استان‌های درگیر و بیمارستان‌ها در کمیته اجتماعی بررسی شود و با توجه به تعطیلاتی که پیش رو داریم، در ستاد تصمیم بگیریم.

سخنگوی دولت تاکید کرد: کرونا هیچ مرزبندی و تفکیکی برای ابتلا کردن قائل نیست. ما هم بدون مرزبندی باید با هم زبانی، همدلی و همراهی همگانی به این مبارزه ادامه دهیم و کمک کنیم با افزایش نظارت همگانی و اقدامات داوطلبانه در جامعه به خود کنترلی در این زمینه برسیم.

ربیعی در رابطه با اقدام ایران برای بازپس گیری پول‌های بلوکه شده، گفت: بانک مرکزی در حال پیگیری این موضوع است. اقدامات در حال اثرگذاری است، اما متاسفانه کره جنوبی تخت تأثیر سیاست‌های آمریکا مردم را از حقوق مسلم خود محروم کرده است. اخیرا بحثی را پیرامون دارو مطرح کردند که اصلا عدد آن قابل توجه نیست. بهانه جویی‌های غیرواقعی و ترس از آمریکا نباید باعث دور ماندن ملت از حقوق خود باشد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی پیرامون حملات ارمنستان به مناطق غیرنظامی و موضع ایران درباره هدف قرار دادن شهر گنجه، عنوان کرد: مواضع اصولی ما درباره اختلافات جمهوری آذربایجان و ارمنستان تاکنون بدون ابهام بیان شده است ما همواره حفظ تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان و احترام به منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین المللی و تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان را مورد تاکید قرار دادیم.

وی ادامه داد: تخلیه مناطق اشغالی جمهوری آذربایجان مورد تاکید دولت جمهوری اسلامی ایران است. با این دو نظر روشن در مورد تمامیت ارضی و تخلیه مناطق اشغالی جمهوری آذربایجان تاکید می‌کنیم که دخالت طرف‌های ثالث را خارج از چارچوب‌های توافق شده حل اختلاف، غیرسازنده و زیان‌بار می‌بینیم.

سخنگوی دولت تاکید کرد: راه حل بحران را نظامی نمی‌دانیم، از طرف دیگر از آسیب رسیدن به جان و دارایی شهروندان‌مان در نواحی مرزی به شدت نگران هستیم در صورت تکرار این اتفاقات با در نظر گرفتن همه گزینه‌های موجود نسبت به آن بی تفاوت نخواهیم بود. از دو طرف می‌خواهیم فورا به خشونت و خونریزی خاتمه دهند و اجرای قوانین بین المللی را از راه مذاکره و دیپلماسی دنبال کنند. البته بار‌ها تاکید کردیم ما آماده هر گونه کمک برای پایان دادن فوری به این جنگ بی نتیجه هستیم و از هر گونه ابتکار عمل صادقانه هم برای آتش بس و احیای دیپلماسی حمایت می‌کنیم.

ربیعی ادامه داد: بنابراین با دو موضع روشن و شفافی که در ابتدا بیان کردم ما خواهان صلح و گفتگو در منطقه هستیم، با تخلیه مناطق اشغالی و احترام به تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان به‌رغم اینکه به‌شکل هوشمند هر کشوری که مبادلات با ما صورت می‌دهد آمریکایی‌ها با آن کشور تماس می‌گیرد و به آن‌ها فشار می‌آورند، اما به هر حال گسترش کیفیت کالا‌ها و بر اساس مقرون به صرفه بودن، خریداری کالای ایرانی برای تعدادی از کشور‌ها کماکان وجود دارد.

اقدام حقوقی علیه ناقضان دستورالعمل‌های بهداشتی

ربیعی در رابطه با رویکرد دولت نسبت به افرادی که دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، گفت: موضوع در کمیته امنیتی و اجتماعی مطرح شد و روز شنبه آینده در ستاد ملی کرونا تصمیم نهایی گرفته می‌شود. در حوزه ادارات، مشاغل و اصناف و حمل ونقل عمومی افرادی که دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نکنند به صورت قطعی از ارائه خدمات به آن‌ها جلوگیری و در این زمینه سختگیری ۱۰۰ درصدی برای عدم ارائه خدمات دنبال می‌شود.

وی افزود: در گام نخست جرائم برای افرادی که دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، در نظر گرفته شده است و افرادی که مبتلا شده و رعایت نمی‌کنند در گام نخست در صورتی که به تحرک خود در جامعه ادامه داده و رعایت نکنند اقدام‌های حقوقی علیه آن‌ها انجام خواهد گرفت و به مقامات قضایی معرفی می‌شوند. این افراد جان دیگر انسان‌ها را به خطر می‌اندازند و اقدام این افراد به مانند این است که فردی در خودرویی که ترمز ندارد نشسته و جان دیگر افراد جامعه را به خطر بیندازد.

سخنگوی دولت تاکید کرد: البته اقدام‌های حقوقی علیه این افراد در نظر گرفته شده است که ساز و کار آن هفته جاری بررسی می‌شود. با مدنظر قرار دادن تجربه موفق برخی از کشور‌ها در مبارزه با کرونا، قرار است داده‌های وزارت بهداشت که از آزمایشگاه خصوصی و دولتی بیرون می‌آید جمع آوری شده و این داده‌ها در اختیار نیروی انتظامی، بسیج و سایر افراد و نهاد‌هایی که قرار است در کنترل بیماری کمک کنند، قرار بگیرد. همچنین از طریق رصد این افراد در جامعه امکان پیشگیری و جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری میسر می‌شود و ابزار‌های الکترونیکی به کمک رصد افراد مبتلا خواهد آمد.

وی بیان کرد: افرادی که در مراکز پرخطر مجبور به ارائه خدمت هستند و در قسمت‌های پرخطر مانند مترو و فروشگاه‌ها و مراکز خرید، خدمات ارائه می‌دهند، اگر فردی دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نکند، متوقف شده و درباره شیوه جریمه با این افراد در هفته آینده نیز بحث و بررسی می‌شود. باید به موضوع کرونا به عنوان یک خرد جمعی و مسئولیت اجتماعی نگاه شود.

سخنگوی دولت اضافه کرد: در صورت عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی هم خود مبتلا شده و هم اینکه می‌توانیم دیگران را مبتلا کنیم. البته باید توجه داشته باشیم برای عبور از شرایط سخت کشور نیازمند کاهش ابتلا‌ها و کاهش بیمار مبتلا در بیمارستان‌ها هستیم تا چرخه اقتصاد نیز در کنار آن فعال بماند.

ربیعی در رابطه با موج سوم کرونا و کاهش رعایت شهروندان و اینکه آیا دولت اقدامی برای محدودیت‌ها در زمینه مسافرت داشته یا نه، گفت: در این مرحله کمیته امنیتی - اجتماعی یک سری مراکز را مشخص و تعطیلی این مراکز را به همه استان‌ها واگذار کرد که تصمیم بگیرند و تعطیل کنند. در مورد سفر هنوز ستاد ملی کرونا تصمیم‌گیری نکرده است و بیشتر باید گزارش‌های استان‌های درگیر و بیمارستان‌ها در کمیته اجتماعی بررسی شود و با توجه به تعطیلاتی که پیش رو داریم، در ستاد تصمیم بگیریم.

وی تاکید کرد: کرونا هیچ مرزبندی و تفکیکی برای ابتلا کردن قائل نیست و ما هم بدون مرزبندی باید با هم زبانی، همدلی و همراهی همگانی به این مبارزه ادامه دهیم و کمک کنیم با افزایش نظارت همگانی و اقدامات داوطلبانه در جامعه به خود کنترلی در این زمینه برسیم.

۸ میلیارد دلار در ماه خرداد وارد چرخه اقتصاد کشور شده است

وی در ادامه در خصوص بازگشت ارز‌های صادراتی به چرخه اقتصادی کشور و اعلام این خبر از سوی همتی رئیس کل بانک مرکزی گفت: مبلغ ۸ میلیارد دلار طی ماه‌های خرداد وارد چرخه اقتصاد کشور شده است و بسیاری از واردات کشور هم براساس همین ارز‌ها انجام شده است؛ اگر این ارز‌ها نیامده بود معادل تامین ۸ میلیارد برای برخی کالا‌ها با کمبود مواجه می‌شدیم. برای بازگرداندن ارز، سیاست‌های تشویقی تصویب کردیم که یکی از آن‌ها گسترش صادرات غیرنفتی بوده است.

سخنگوی دولت با بیان اینکه گسترش صادرات غیرنفتی موضوع جدی مورد نظر دولت است گفت: وزارت صمت برنامه‌ریزی برای صادرات هدفمند را بیشتر از گذشته دنبال می‌کند. هر وزارتخانه‌ای که می‌تواند صادرات انجام دهد، کمیته ویژه آن تشکیل شده است، از طرفی تلاش برای برگرداندن ارز‌هایی که در سایر کشور‌ها داریم، یکی از سیاست‌های برنامه‌های دولت است.

ربیعی اضافه کرد: برخی از کشور‌ها با فشار امریکا و در برخی از موارد با بهانه گیری‌هایی که خودشان انجام می‌دهند در شرایطی که ایران امروز بیشترین نیاز را به منابع مالی خود دارد با مردم ایران همراهی نمی‌کنند که در خاطره تاریخی ما باقی می‌ماند. وزارت خارجه و بانک مرکزی با روش‌های مختلف برای برگرداندن منابع مالی ایران در سایر کشور‌ها در حال رایزنی هستند و توفیقاتی هم در تعدادی از این کشور‌ها به دست آورده‌ایم.

وی در ادامه با اشاره به جلسات دولت با صادرکنندگان خاطرنشان کرد: ۱۰۸ صادرکننده متعهد که صادرات هر کدام از آن‌ها از صادرات ۹۷ و ۹۸ و دو ماهه اول سال ۹۹، بیش از ۱۰ میلیون دلار بوده است، مجموعا ۲۶ میلیارد دلار به چرخه برگردانده اند که عملا ۱۰۰ درصد ارز صادراتی دو سال گذشته و دو ماه اول سال ۹۹ است و بدون تردید در سال ۹۹ صادرات غیرنفتی بیش از سال‌های گذشته خواهد بود.

سخنگوی دولت همچنین در خصوص بازپس گیری منابع ارزی بلوکه شده ایران از کره جنوبی تاکید کرد: بانک مرکزی و وزارت امور خارجه در حال پیگیری موضوع هستند. با همه کشور‌ها در حال رایزنی هستند و هیئت‌هایی هم به برای پیگیری اعزام خواهند شد. امروز هم در ستاد اقتصادی دولت در این زمینه مذاکره شد و قرار شد هیات‌هایی به کشور‌هایی که ایران در آن‌ها منابع ارزی دارند اعزام شوند که قطعا تاثیر گذار خواهد بود.

ربیعی با تاکید بر اینکه در این شرایط نمی‌خواهیم از کشوری نام ببرم، بیان کرد: عملکرد این کشور‌ها در حافظه تاریخی مردم ایران باقی خواهند. کره جنوبی تحت تاثیر سیاست‌های آمریکا، مردم ایران را از حقوق مسلم خود محروم کرده است، اخیرا درباره دارو بحثی را مطرح کرده اند که عدد آن اصلا قابل توجه نیست. نه به عنوان سخنگوی دولت، بلکه به عنوان یک ایرانی به برخی کشور‌ها می‌گویم امروز شهامت عدم همراهی با ظلم مسلم ترامپ برای مردم ایران مهم است و این ظلم باقی نخواهد ماند. بهانه‌جویی‌های بیهوده و غیرواقعی و ترس زیاد از آمریکا نباید باعث شود یک جامعه و ملت از حقوق مسلم خود دور بماند.

امروز عده‌ای با حمله به دولت تخلیه می‌شوند

وی در رابطه با لغو نشست سران قوا و ضرورت رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، تاکید کرد: سعی می‌کنیم در نشست‌های سخنگویی به مسائل بنیادین بپردازیم. چندروزی است که اخبار و موضع گیری‌ها را رصد می‌کنم، که در شرایط امروز کشور این سخنان و مواضع برای افکارعمومی مضر و بی‌انصافی است.

ربیعی ضمن انتقاد از برخی اتهامات به دولت، گفت: متاسفانه اصطلاحاتی شکل می‌گیرد که ما تاکنون این ادبیات را در ساخت سیاسی به این شکل نداشتیم، ما چنین واژگانی نداشتیم که از تریبون‌های رسمی نماینده‌ای بگوید دولت از بالا تا پایین این گونه است و اتهام بزند. اگر همین تعابیر و اهانت‌ها درباره یک قوه دیگر بیان می‌شد چه اتفاقی می‌افتاد؟

سخنگوی دولت افزود: خوشبختانه امروز عده‌ای با حمله به دولت تخلیه می‌شوند، اشکال ندارد و دولت این را هم به جان می‌پذیرد. البته عملکرد همه قوا جای نقد دارند و ما هم قابل نقد هستیم. اساساً رمز پیشرفت و پویایی ما این است که بتوانیم با نقد‌های راهگشا مسائل کشور را دنبال کنیم، ولی استفاده از چنین تعابیری اساسا درست نیست. اخلاق در جامعه مساله بسیار مهمی است و ایده‌ها از همین بیانات همه ما که در ساخت حاکمیت هستیم شنیده و الگوبرداری می‌شود.

وی تصریح کرد: آنچه که مطلع هستم پیشنهاد جلسه را خود آقای رئیس‌جمهور دادند، وقت و زمان آن را هم مشخص کردند. زمانی که رییس محترم مجلس به بیمارستان تشریف بردند، از وزیر محترم بهداشت سوال شد که این بازدید در کدام بخش‌ها و تا چه اندازه بوده که گفتند در بخش‌های مبتلایان حتی در بخش‌هایی که افراد خیلی بدحال هم بستری هستند، این بازدید صورت گرفته است. ممکن است فرد خودش نگیرد، ولی امکان انتقال آن وجود دارد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه در کمیته بهداشتی ستادملی کرونا توصیه شد که بهتر است چند وقت نشست به عقب بیفتد و تأخیر صورت بگیرد، گفت: رهبر معظم انقلاب الگوی بزرگی برای ما هستند و همه مکلف هستیم که به دستورالعمل‌های بهداشتی و توصیه‌هایی که صورت گرفته عمل کنیم و قطعاً در سایه عمل کردن به پروتکل‌ها آرامش بیشتری برای کار خواهد بود.

ربیعی افزود: البته بازدید و سرکشی به مراکز درمانی هم امر نکویی است و ما امر نکو را باید بگوییم که خوب است، ولی باید در شرایطی باشد که اگر بازدید هم صورت گرفته بنابر نظر وزارت بهداشت در زمان خاص باشد و بعد از زمانی که اطمینان از عدم انتقال حاصل شد، جلسه سران قوا برگزار شود. از قبل و زمانی که این اتفاق نیفتاده بود من دیدم کسی پیش‌بینی کرده بود که اینجا بازدید می‌شود و این اتفاق هم می‌افتد مثل اینکه پیشگو بودند و پیش‌بینی کردند. نباید چنین اتفاقاتی بیفتد.

وی ادامه داد: ما همواره احترام گذاشتیم و باید همه به همدیگر احترام بگذاریم و با حسن نیت به مسائل نگاه کنیم و اگر تصمیمی گرفته می‌شود احساس کنیم که عقبه کارشناسی پشت آن بوده و از سر حسن نیت بوده است. زمان برای تشکیل جلسه فراوان است و باز هم بعد از مدت اطمینان از عدم انتقال، بنابر نظر وزارت بهداشت جلسه حتما برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رضایی
۰۲:۳۷ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
اقای قالیباف مشکلات درمان را از نزدیک دید ریس جمهور از ترس کرونا را بهانه کرد ودر جلسه حضور نیافت اخر ریس جمهور از مشکلات کشور خبر ندارد
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۰:۲۳ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
جلسه سران قوا به خاطر بیمارستان رفتن قالیباف بود مجلس نرفتن روحانی دلیلش چی بود بعضی هنوز هم نمیخوان قبول کنند روحانی داره با کل نظام ومردم لجبازی میکند وگرنه اگر مرد بود حسن روحانی ویدو کنفرانسی برگزار میکرد جلسه را
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۰:۱۱ ۱۶ مهر ۱۳۹۹
جلسه سران قوا فقط به دلیل اینکه ریاست جلسه دست قالیباف بود روحانی واصلاح طلبها زیر بارش نرفتن دفعه بعدهم رئیس جلسه رئیسی میشه پس ان جلسه هم ستاد کرونا لغوش میکنه ستاد کرونا هم که دست خود دولته مهمترین مطلب حسن روحانی کی دلسوز مردم بوده که حالا انتظار داشته باشیم ازش ای کاش کل کابینه دولت کرونا میگرفتن تا دوهفته ای از شرشون راحت میشدیم با نبودن دولت وضع اقتصاد خیلی بهتر میشه به خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
به قول شهید بهشتی عزیز برای بهانه جو همیشه بهانه است
امکان ابتلا به ویروس از همه ی افراد ممکنه
در ضمن با رعایت فاصله میشد نه
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۲۲:۲۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
من کادر درمان هستم و در قسمت اورژانس کوید هر روز مشغول کارم یک بازدید نیم ساعت یک جلسه را تعطیل کرد بیچاره زن و بچه ام که هر روز با کار کردن ۱۲ ساعت با من زندگی میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
این یک میلیون وسیصدهزارکی تزریق کردن؟هرداروخانه ایی که میریم میگن نداریم!
Iran (Islamic Republic of)
sina
۲۱:۲۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
جالبه هرجایی قراره رئیس جمهور بره از نظر ستاد کرونا خطرناکه!!
خب یه باره دولت رو تعطیل کنید بشینید تو خونه، فکر نمیکنم اوضاع کشور از این بدتر بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۱ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
مگر نمی گویید الان زمان جنگ است؟ خوب مثل زمان جنگ فرماندهان باید در خط مقدم باشند. اگر قرار بود آن زمان هم جنگ را از تهران فرماندهی کنند میشد وضعیت اقتصادی الان که مسئولین در خودروهای گرانقیمت و اطاقهای خود می نشینند و از ظاهر مردم و از راه دور می خواهند اقتصاد کشور را مدیریت کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
دولت بی‌تدبیر. خودمان کردیم که لعنت بر خودمان باد. رأی بی تدبیر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
رئیس جمهور خودش جلسه رو لغو کرده. ستاد هم مال خودشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
جلسه سه قوه به شیوه ویدیو کنفرانس نمیتونست برقرار بشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
باقر جان بدون هماهنگی ستاد کرونا چرا این کارها را می کنی ؟ یک کم حرف گوش کن .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
اینهمه مردم را به اجبار به محل کارشان میفرستید در صورتیکه خیلی از کارها بصورت مجازی هم پیش میرود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
"زمان برای تشکیل جلسه فراوان است"
این دیدگاه اصلی دولت روحانی برای حل مشکلات مردم است
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۸:۲۰ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
باید هم رئیس جمهور جلسه سران قوا رو لغوش می کرد که خدایی نکرده کرونا نگیره تا مردم یه 14 روزی خوش بگذرونند و حرفهای نتیجه معکوس نشنوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
گل گفتی
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۱۵:۱۰ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
راسته که ۵شنبه ۱۷ مهرماه یارانه میدن؟خبرشو بذار yjc جان
به کمیته و بهزیستی هم ۱۲۰ تومن میدن؟
۶۰ تومنی کالا پس کی میدن؟
خبر اینارو بذارین
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۶:۵۰ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
یارانه من و زن وپسرم راقطع کردن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
فقط کامنتا رو نبند
Germany
مهدی
۱۴:۵۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
آقای ربیعی رییس ستاد ملی مبارزه با کرونا کیه اونوقت؟؟
Iran (Islamic Republic of)
متین
۱۴:۴۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
جلسه سران سه قوا که کلا سه نفر هستن بخاطر کرونا باید لغو بشه ولی مردم همه برن سر کار روز به روز شرایط داره بدتر میشه
ولی اهمیتی برای سران قوا نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
نه فقط جون رییس جمهور مهمه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۹ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
اين ٣ شخصيت ميتوانستند در يك سالن بفاصله ٥ متر بصورت مثلث بنشينند و جلسه را بر گزار كنند ولى اقاى قاليباف با وجود اينكه مقامات علمى / پزشكى پيشنهاد كردند از اين ديدار منصرف شوند لج بازى كرد و با خبرنگاران و فيلم برداران داخل شد و ديدار بالينى با بيماران هم داشت و مقاصد خودش را پيش برد. اقاى روحانى هم عكس العمل نشان دادند دودش هم به چشم مردم .رفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
چند تا بازدید سر زده انجام بدهید تا موضوعی برای نشست پیدا کنید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ بعد نشست
مگر شما بلند شده بودید !!!!!!!!!!!!!!!!
آخرین اخبار