مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: نوسازی بافت ناکارآمد شهری اصفهان نیاز به نگاه ویژه ای دارد که می بایست به جای توسعه و الحاق اراضی به آن توجه شود.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، یکصد و چهل و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با حضورعلیرضا قاری قرآن مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان برگزار شد.

در طی این جلسه قاری قرآن با بیان اینکه سرمایه گذاری خصوصی در بخش هتل سازی و توسعه گردشگری در اصفهان همواره مورد تاکید مسئولان بوده است، ادعان داشت؛ در خصوص دو پروژه هتل سازی این استان یعنی هتل چهارباغ و آتشگاه جلسات متعددی برگزار و با تصمیمات صورت گرفته، مصوبه آن در کارگروه و شورای برنامه ریزی اخذ و به تهران ارسال شده است لذا منتظر نتیجه نهایی هستیم و امیدواریم با ابلاغ تهران، هر دو پروژه در مسیر مشخصی پیش برود.

او به پروژه گذر آقانورالله نجفی نیز اشاره و اظهار کرد: جلسات متعددی برای چگونگی انجام این پروژه و مباحث کارشناسی آن مطرح شده است. همچنین شهرداری اصفهان گزینه‌هایی برای این محور ارائه کرده ویکی از این گزینه‌ها مورد موافقت شورای عالی شهرسازی و معماری کشور قرار گرفته است، اما تا کنون مصوبه شورای عالی به اصفهان ارسال نشده است، که امیدواریم با ابلاغ به شهرداری، این پروژه تکمیل و اجرا شود.

پروژه‌های شهری باید مسیر قانونی خود را طی کند


مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه در پروژه کارخانه بافت ناز و هتل چهارباغ دو مسیر مشابه داریم، تاکید کرد: قبل از هر اقدامی اگر مسیر قانونی آن طی شود، قطعا نتیجه بهتری دارد، و دچار مسائل مختلف نخواهد شد. ولی در صورت مغایرت با یکی از قوانین و ضوابط بالادستی، مسیر پروژه به کلی تغییر می‌کند.

او با بیان اینکه الحاق محدوده‌ای به شهر، حتی اگر در اختیار دستگاه نظامی باشد مراتب قانونی و خاص خودش را دارد، توضیح داد: در سطح کلان، توسعه شهر‌ها و سیاست گذاری‌ها قطعا بر اساس طرح تفصیلی و مطالعات و برنامه‌های شهر پیش می‌رود و همه این‌ها مبنایی است تا براساس قرارگیری در ریل مشخص پیش برویم و دچار مشکل نشویم.

قاری قرآن در ادامه با تاکید براینکه از مدیریت شهری انتظار داریم به جای حرکت به سمت توسعه و الحاق اراضی اطراف به شهر اصفهان، به سمت نوسازی بافت ناکارآمد شهری گام بردارد، گفت: توسعه شهر در بخش‌هایی مثل شهید کشوری فقط مهاجر به شهر اصفهان اضافه کرده است. درحالی که ما عرصه ۷۵ هکتاری همت آباد را داریم و بیش از دو دهه راجب آن صحبت شده لذا بهتر است در راستای نوسازی و بهسازی این بافت حرکت شود.

او با بیان اینکه این اداره کل دو مبحث ویژه دیگر را در کنار مباحث شهرسازی دنبال می‌کند، گفت: توسعه راه‌ها و زیرساخت‌هایی که به شهر منتهی می‌شود، از جمله این مباحث ویژه است که مهمترین آن گذرگاه شرق اصفهان بوده و در دستور کار جدی وزارت راه و شهرسازی قرار دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به اینکه کمربندی اطراف اصفهان یکی از نقاط ضعف شهر طی سال‌های گذشته بوده است، اعلام کرد: هفته هاست بخشی از این مسیر آماده شده و منتظر افتتاح رسمی هستیم، همچنین تا پایان سال به باغ رضوان می‌رسد و پس از آن ۳۰ کیلومتر تا بهارستان طی می‌کند.

او یکی دیگر از مباحث ویژه را پروژه قطار سریع السیر اصفهان دانست و گفت: این پروژه که بین استان‌های تهران، قم و اصفهان تعریف شده مسائل خودش را دارد و باتوجه به اینکه فاینانس چین است قاعدتا تحریم‌ها بر روی آن اثر می‌گذارد، اما اتفاقی که در این دوره افتاده تقسیم پروژه به دو حوزه تهران- قم و قم-اصفهان است.

قاری قرآن ادامه داد: باتوجه به اینکه زیرساخت اصفهان-قم در بخشی از مسیر انجام شده بود، تمرکز وزارت راه و شهرسازی بر روی این بخش قرار گرفت و پیمانکار اصلی که شرکت چینی و سرمایه گذار بوده در بخش‌های زیرسازی و محور درحال انجام کار است تا این پروژه ملی زودتر به نتیجه برسد و اتفاق بزرگی در حوزه زیرساختی و راه کشور باشد.

او مترو بهارستان و اتصال آن به خط یک مترو اصفهان را از دیگر پروژه‌های مهم برشمرد و افزود: بنا بر این است که این پروژه تا پایان فعالیت دولت راه اندازی شود؛ و در خصوص مسیر نظر بنده این است که با توجه به اینکه بار جمعیتی اصفهان در بهارستان بوده و سپاهان شهر نیز در این مسیر است می‌توانیم در این قسمت یکی دو ایستگاه داشته باشیم.

پوشش ۵۹ شهر استان در طرح اقدام ملی مسکن

مدیرکل راه و شهرسازی استان در ادامه به اقدامات صورت گرفته در حوزه مسکن اشاره و خاطرنشان کرد: از ۱۰۸ شهر استان، طرح اقدام ملی مسکن، ۵۹ شهر را پوشش داده و درصدد تامین زمین برای شهر‌های دیگر هم هستیم.

او با بیان اینکه سیاست این طرح بدین شیوه است که هر شهر بتواند نیاز‌های آن شهر را پوشش دهد، افزود: اساس طرح، زمین دولتی است و در کنار آن دولت تسهیلاتی به صورت وام در اختیار متقاضی قرار می‌دهد و امکانات دیگر مثل خدمات زیربنایی و کمک‌های دیگری که می‌تواند در حوزه مسکن انجام شود.

او با یادآوری اینکه ۶۸ هزار ثبت نام در طرح اقدام ملی مسکن استان داشتیم که از این تعداد ۴۷ هزار متقاضی حائز شرایط بودند، تصریح کرد: می‌توانستیم اراضی اطراف شهر اصفهان را در طرح اقدام ملی قرار دهیم، اما اجازه این کار را ندادیم تا اگر قرار است تحولی اتفاق افتد داخل بافت ناکارآمد شهری باشد. این کار زمانی اتفاق می‌افتد که اعتقاد و عزم جدی به آن وجود داشته باشد و مدیریت شهری نیز در این مسیر حرکت کند.

همت آباد می‌تواند به جای تهدید، فرصتی برای توسعه شهر باشد

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان در ادامه به پروژه همت آباد اشاره و اظهار کرد: این پروژه یکی از ویژگی‌های خاص در شهر اصفهان و دستور کار خوبی برای توسعه شهر است که مدت زمان زیادی صرف آن شده و زیربنای خوبی ایجاد کرده است.

او ادامه داد: توسعه ۷۵ هکتار اراضی داخل شهر در همت آباد به فرم مناسب در حوزه شهرسازی اگر اتفاق افتد می‌تواند ظرفیت بالایی برای شهر باشد. باوجود اینکه در نگاه اول شاید تهدید باشد، اما اگر بر روی همت آباد تمرکز کنیم نیاز به خیلی از توسعه‌های دیگر در شهر اصفهان کمرنگ شده و به فرصت تبدیل می‌شود.

قاری قرآن با بیان اینکه بهسازی و بازآفرینی بافت همت آباد یک الگوی بی نظیر و منحصر به فرد است که بستر آن آماده شده و شهرداری باید نگاه ویژه‌ای به آن داشته باشد، گفت: نگاه وزارت راه و شهرسازی شاید متفاوت باشد، اما سعی شده در این چند ماه هر آنچه در همت آباد اتفاق می‌افتد با همکاری شهرداری باشد.

او با تاکید براینکه در توسعه شهر نگاه‌هایی به برخی نقاط اطراف شهر مثل اراضی اطراف سپاهان شهر یا مجموعه شهید کشوری داریم، گفت: پروژه‌هایی که احتمالا شهرداری در افق آینده به آن توجه دارد مثل ادامه همت، شهید لاوی یا ادامه فرایبورگ تا چشمه طوطی که همه مستعد توسعه شهر است، اما سیاست کلی این است که از توسعه اجتناب کرده و این اراضی را به عنوان ذخیره در شهر برای کاربری‌ها و مباحث دیگر نگه داریم، هرچند می‌تواند مستعد توسعه باشند، ولی نیازمند بررسی و مطالعات جامع هستند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تفکیک و تبدیل برخی اراضی شهر به اراضی مسکونی را نیازمند مباحث کارشناسی و بررسی‌های بیشتر و دقیق‌تر دانست و گفت: از شورای شهر اصفهان درخواست همفکری داریم تا در مورد این نقاط با برنامه مشخص تصمیم گیری شود، ضمن اینکه رویکرد نوین به طرح جامع شهر‌ها که به عنوان پایلوت در اصفهان اجرا می‌شود می‌تواند مبنای برنامه ریزی و توسعه آینده شهر باشد.
 
 
انتهای پیام/ش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.