به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، احزاب سیاسی و نقش آنها در جامعه را نمیتوان انکار کرد، زیرا مهمترین تشکلهای فراگیر مردمی، احزاب سیاسی هستند و نقش آنها در هر جامعهای موضوعی نیست که قابل کتمان کردن باشد.
همچنین در حال حاضر وجود احزاب یکی از ضروریات زندگی سیاسی محسوب میشود و تقریبا میتوان گفت که احزاب سیاسی به عنوان یکی از موثرترین نهادهای تأثیر گذار بر روندهای تصمیم گیری و اجرایی کشورها و به عنوان حلقه رابط بین مردم و حاکمیت سیاسی عمل میکنند.
اما حالا که تنها ۷ ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری؛ این قشر سیاسی و البته مفید برای جامعه در انتظار تحقق آرزوی چندین و چند ساله خود است، آرزویی که اگر بخواهیم تنها به بخشی از محتوای آن اشاره کنیم، به حضور احزاب و تاثیرگزاری آنها در هر انتخاباتی میرسیم؛ انتخاباتی که باید حزب محور باشد نه فرد محور.
خواسته و آرزوی همیشگی احزاب سیاسی را میتوان در مصاحبههای رسانهها، نشستها و... مشاهده کرد، خواستهای که قدمتی طولانی دارد و به گفته خودشان میتواند در روند انجام انتخابات تاثیرات چشمگیر و مهمی داشته باشد، برگزاری انتخاباتی که حزب محور است، برای این افراد از اهمیت بالایی برخوردار بوده و هست.
یکی از فواید برگزاری انتخابات حزب محور این است که تعداد نامزدهای انتخاباتی کاهش پیدا می کند و نامزدها تنها از طریق حزب معرفی می شوند، همچنین به گفته برخی از احزاب سیاسی این نوع برگزاری موجب کاهش هزینههای تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی میشود و مردم هم برای انتخاب فرد مورد نظر خود بهتر میتوانند تصمیمگیری کنند و از همه مهمتر اینکه انضباط انتخاباتی را هم میتواند به همراه داشته باشد؛ حتی احزاب می توانند پیگیر وعده های انتخاباتی نامزدها هم باشند.
اما متاسفانه حزبیون تا امروز نسبت به برگزاری انتخابات به صورت حزب محور نا امید هستند و تا حدودی نارضایتیهایی هم دارند؛ برای مثال حسن بیادی دبیر کل حزب آبادگران جوان در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره انتخابات حزب محور و تاثیرات آن بیان کرد که « متاسفانه احزاب سیاسی تنها در صورت متصل بودن به باندهای قدرت و ثروت میتوانند در انتخابات تاثیرگذار باشند و درصد تاثیرگذاری آنها در حالت خوش بینانه تنها ۱۰ درصد است».
او بر این باور است که « با توجه به مسئولان و نمایندگان موجود در قوای ۳ گانه، برگزاری انتخابات پارلمانی و حزب محور تنها شبیه رویا است و همچنان باندهای نفوذی متصل به قدرت و ثروت پیروز میدان خواهند بود».
در این راستا باید گفت که یکی از کار ویژههای احزاب، مشارکت سیاسی در امر انتخابات، فعالیت آگاهانه و ارادی مردم جهت تأثیر بر نظم سیاسی به طور مستقیم و غیرمستقیم است، همچنین یکی از نتایج مثبت و البته اساسی وجود احزاب در انتخابات و توجه به گزینههای مطرحشده از سوی آنها این است که این احزاب سیاسی در طول مدت کار خود به تربیت افرادی کارآمد و مدیر و البته مطابق با سیاستهای حزبی پرداختهاند و این مسئله باعث میشود که پس از پیروزی در انتخابات دیگر نیازی به کنکاش و جستوجو برای پدا کردن فردی مورد اعتماد جهت پذیرش مسئولیتی خاص در دولت نداشته باشند.
در کشور ما احزاب متعددی وجود دارند که مجوز فعالیت خود را دریافت کردهاند، اما در حال حاضر آن طور که باید در جامعه نقش داشته باشند، ندارند و خودشان هم از این موضوع ناراحت و دلگیر هستند، همچنین سوال اینجاست که در کشوری که ابزار نظام دموکراتیک , احزاب و تشکلهای سیاسی هستند, پس چرا نقش آنها کمرنگتر شده و دولت و مسئولان به آنها توجه نمیکنند؟
در این راستا، علی نمازی فعال اصلاحطلب در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد که « اگر انتخابات ریاست جمهوری آینده به صورت حزبی برگزار شود و یک برنامه بسیار درستی به مردم ارائه شود؛ قدرت تصمیم گیری بالایی هم رواج پیدا میکند؛ وقتی حزبی در کار نباشد طبیعتا مبنای تبلیغات تنها شعار قرار میگیرد».
او معتقد است که « نظامی دموکراتیک است که ابزار مورد نیاز را داشته باشد، ابزار اداره دموکراتیک کشور، احزاب و تشکلهای سیاسی هستند و آنها میتوانند علاوه بر عضوگیری حتی به نامزدهای انتخاباتی آموزش هم بدهند».
به نظر میرسد که انتخابات ریاست جمهوری امسال در سرنوشت احزاب سیاسی نقش بسیار فراوانی داشته باشد، زیرا اگر احزاب توسط دولت جدی گرفته شوند باعث میشود که تفکر و اعتماد مردم نسبت به احزاب بیش از پیش بشود و صفحهای جدید در انتخابات ریاست جمهوری ورق بخورد.
انتخابات اصول خاص خودش را دارد و هر ۴ سال یک بار هم با شیوهای اساسی برگزار میشود، اما با توجه به حضور قشری به نام احزاب در جامعه لازم است که این قشر جدی گرفته شوند و از ظرفیتهای آنها در امور مختلف استفاده شود. به همین دلیل لازم است که از همین حالا احزاب سیاسی برنامه متفاوت و البته قابل تحققی را آماده سازی کنند تا اگر قرار است انتخاباتی حزب محور هم صورت گیرد، حداقل نتیجهای مثمرثمر داشته باشد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
پس درود بر امیرکبیر ثانی جانب دکتر محمود احمدی نژاد
مگه فرقیم میکنه؟
ما نیاز به رئیس جمهور نداریم !
کاری نمی کنه!
مجلس رو پارلمانی کنید !
احزاب مختلفی سیاسی بیارید !
این سیستم دیگه جواب نمیده !
با دوازده حزب میشه انواع نظرات رو داشت !
و از همه مهم تر سیاست خارجی رو هم به رای گذاری بگذارید
خیلی از مردم مخالف سیاست های خارجی هستند !
حقیقت رو درک کنید
حزب کارگران
حزب ایرانیان
حزب سبز
حزب اجتماعی
مثل آلمان!
حزب مذهبی
حزب اصلاح
حزب های مختلف باید بیان
تا قدرت دست چند نفر نباشه !
قیافه جدید .تحصیلکرده داخلی .بدون اقامت و زد و بند
فقط میخواهیم مافیای حکومتی خونه نشین شوند و
به شهرها و روستاهایشون برگرداند و
ثروت باد اورده را انجا سرمایه گذاری کنند
لااقل برای رفاه خودشون
فقط موقع انتخابات یاد مردم میافتادند
هرچی پول هم توی مملکت هست رو دارید میدید به بازنشسته ها و کارمندای دولت.
بقیه مردم برن بمیرن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آیا هنوز هم اعتقاد دارید که میزان مشارکت در انتخابات به منزله رفراندوم و محبوبیت نظام هست؟؟