استوار گفت: در شرایطی بسیار بحرانی، برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان در ایران، نه تنها دچار نقصان نشد، بلکه به ارتقا شاخص‌های برنامه دست یافت.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، افشین استوار مدیر کل دفترمدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت، درخصوص عملکرد برنامه کشوری غربالگری بیماری کم کاری تیروئید نوزادان در پاندمی کووید ۱۹ اظهار کرد: برنامه کشوری غربالگری بیماری کم کاری تیروئید نوزادان، از مهر سال ۱۳۸۴ در سیستم سلامت کشور ادغام شده است و کارنامه موفق و درخشانی دارد که به تمام شاخص‌های اجرایی مورد نظر دست یافته است.

او با اشاره به اینکه نیاز نوزادان به غربالگری بیماری‌های شایع قابل پیشگیری و درمان، در پاندمی‌ها، قبل و یا بعد از آن ها، تفاوتی ندارد، افزود: اداره غدد و متابولیک دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر از همان ابتدای شروع پاندمی کووید ۱۹ با تدابیر و اقدامات مناسب، از بروز اختلال در اجرای برنامه و خدمت رسانی به نوزادان پیشگیری کرده  یا تاثیرات را به حداقل ممکن رسانده است.

مدیرکل دفترمدیریت بیماری‌های غیر واگیروزارت بهداشت ادامه داد: در همین راستا، دستورالعمل‌های لازم تدوین و به سرعت به دانشگاه ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ شد؛  به علاوه پایش و نظارت روند اجرای برنامه به صورت مجازی و با تلفن انجام شد و ادامه دارد.

او با بیان اینکه بر اساس گزارش‌ها بین المللی با شروع پاندمی کووید ۱۹ در جهان اجرای برنامه‌های غیرواگیر و از جمله غربالگری نوزادان در بعضی کشور‌ها دچار اختلال شده است، گفت: در شرایطی بسیار بحرانی، برنامه کشوری غربالگری بیماری کم کاری تیرویید نوزادان در ایران، نه تنها دچار نقصان نشد، بلکه به ارتقای شاخص‌های برنامه دست یافت.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار