یک متخصص طب سنتی درباره راهکار‌هایی برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی با مصرف چند غذای ساده توضیحاتی ارائه کرد.

محمدرضا حاجی حیدری، متخصص طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره راهکار‌هایی برای پیشگیری از سرماخوردگی پاییزی اظهار کرد: از دیدگاه طب سنتی ایران فصل پاییز دارای مزاج سرد و خشک است.

او افزود: برای پیش گیری از بیماری‌های پاییزی و حفظ سلامتی رعایت تدابیر این فصل خصوصا برای افراد دارای مزاج سرد و خشک یا به اصطلاح سوداوی اهمیت فراوانی دارد.

حاجی حیدری تصریح کرد: در فصل پاییز بیماری‌های سرد و خشک مانند افسردگی و بیماری‌های پوستی نظیر پسوریازیس خشکی پوست، اگزما‌ها و اختلالات خواب معمولا تشدید می‌شوند، در واقع فصل پاییز با توجه به سردی آن مناسب حال سالمندان نبوده و ممکن است باعث تشدید بیماری‌ها و درد‌های مفصلی شود.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: یکی از تدابیر مهم این فصل به علت تغییر دما در طول روز این است که باید از سردی صبحگاهی و گرمای نیمروز بدن، خود را محافظت کرد. خوابیدن در مکان سرد، خوابیدن با معده پر، خواب زیاد، بیداری زیاد، خوردن آب سرد یا یخ، استحمام با آب سرد و تعریق زیاد پرهیز کرده و برای پیشگیری از سرماخوردگی در طول شب سر را پوشاند و حتی المقدور از خواب روز و مسهل‌های قوی و فصد و حجامت پرهیز شود.

مواد غذایی که باید در فصل پاییز مصرف شوند

حاجی حیدری گفت: در فصل پاییز باید از غذا‌های سرد وخشک مانند ترشی جات، شوریجات، عدس، گوشت گاو، غذا‌هایی مانند ماکارانی، سرخ کردنی‌ها، میوه‌های سرد و‌تر تابستانی مانند هندوانه، خیار، ادویه جات تند و تیز و لبنیات سرد مانند ماست و دوغ ترش، کشک و چای پر رنگ باید کمتر استفاده شده و بیشتر از غذا‌ها و نوشیدنی‌های گرم وتر مانند شیره انگور، بادام، گوشت گوسفند، مویز، انجیر، خورشت قیمه، آبگوشت گوسفندی و آش‌های ساده بیشتر استفاده کنید.

او گفت: بهترین میوه‌های مناسب فصل پاییز انار، گلابی، انگور، سیب، و به است، همچنین استفاده از شربت گل محمدی، شربت عسل، شیر بادام، شربت شیره انگور و آب هویج در این فصل توصیه می‌شود.

این متخصص طب سنتی اضافه کرد: استفاده از دمنوش‌های گرم مانند چای کمرنگ و خوردن یک فنجان آب گرم همراه یک قاشق مربا خوری عسل و چند قطره لیموی ترش تازه صبح ناشتا علاوه بر پیشگیری از سرماخوردگی باعث تقویت سیستم ایمنی نیز می‌شود.

او در پایان یادآوری کرد: برای پاکسازی کبد، دستگاه گوارش و کمک به درمان کبد چرب خصوصا در افراد گرم مزاج خوردن یک استکان آب انار شیرین در صبح ناشتا توصیه می‌شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۷ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
از قیمت همه اینها چه خبر ؟
آخرین اخبار