به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، پکیج دیواری یکی از وسایل گرمایشی پرطرفدار در کشورهای مختلف بوده که در ساختمان های مختلف به منظور گرم نمودن آب مصرفی و گرم کردن فضای ساختمان به کار می رود. امروزه اهمیت نصب و تعمیرات پکیج در ساختمان ها به قدری است که شغل نصب پکیج را می توان از مشاغلی به حساب آورد که تعداد مراجعه کنندگان بسیاری دارد. نصب و تعمیرات پکیج نیازمند تخصص و مهارت در این کار می باشد و دوره های آموزشی مختلفی برای آن برگزار می شود. در این مطلب به معرفی شغل نصب و تعمیرات پکیج دیواری و میزان درآمد و بازار کار آن پرداخته شده است.
پیش از آن که به بررسی شغل و آموزش نصب پکیج دیواری بپردازیم نیاز است تا شما را با ساختار این سیستم گرمایشی پرطرفدار آشنا نماییم. پکیج های دیواری از اجزا و قطعات مختلفی تشکیل شده اند که هر یک از این اجزا عملکرد ویژه ای داشته و در کنار یکدیگر به گرم کردن آب مصرفی و گرم کردن ساختمان می پردازند.
شاید بتوان اصلی ترین قطعه پکیج را برد الکترونیکی آن دانست که دستورهای لازم را به دیگر قطعات صادر کرده و باعث کار کردن پکیج می گردد. پکیج های دیواری دارای ورودی و خروجی هایی می باشند که برد دستگاه آنها را تجزیه و تحلیل نموده و باعث راه اندازی دستگاه می گردد. المان های مختلفی مانند رله، ترانس تغذیه، آی سی، فیوز و ... بر روی برد پکیج سوار شده اند.
ترمیستور، وریستور، فلوسوئیچ، شیر سه طرفه، پمپ خطی، شیر پرکن، شیر تخلیه آب مدار گرمایش، شیر اطمینان، NTC یا سنسور حرارتی آب گرم، شیر اطمینان، سنسور دود، شیر هواگیری اتوماتیک، سیستم ضد یخ و منبع انبساط دیافراگمی از دیگر قطعات پکیج دیواری می باشند.
در سال های اخیر استفاده از پکیج های دیواری به علت مزایای بیشماری که دارند با استقبال زیادی مواجه شده است. مزایایی که برای این نوع سیستم گرمایشی می توان برشمرد عبارتند از: مستقل بودن واحدها از یکدیگر و عدم نیاز به موتورخانه مشترک، راحتی در نصب و راه اندازی و تعمیرات نسبت به موتورخانه، امکان استفاده از پکیج در شوفاژ، رادیاتور و سیستم گرمایش از کف، امکان تنظیم کردن دما در حالت های دلخواه، عملکرد آرام و بدون سر و صدا، اشغال نکردن فضای زیاد برای نصب در ساختمان، عملکرد مطمئن، به کار رفتن سنسورهای مختلف در آن و ایجاد امنیت بالاتر، کوتاه شدن مسیر لوله های گرم، بازده حرارتی بالا، نیاز نداشتن به راه اندازی موتورخانه و جلوگیری از دردسرهای آن.
نصب پکیج دیواری یکی از مشاغل فنی می باشد که در سال های اخیر رونق بسیاری یافته است. با توجه به حساسیتی که پکیج دارد برای نصب آن رعایت نکات بسیاری اهمیت دارد و مراحل مختلفی باید طی گردد. انجام این مراحل مختلف نیازمند دانش و تخصص در این حرفه داشته و در صورتی که توسط افراد بدون تجربه انجام شود امکان نصب نادرست پکیج و به وجود آمدن مشکلات بعدی در آن وجود خواهد داشت. در نتیجه شغل نصب پکیج دیواری یکی از مشاغلی است که نیاز به آن به شدت احساس شده و نیاز است تا افراد مختلف در این حوزه آموزش های لازم را دیده و وارد این کار گردند.
همان طور که گفته شد میزان تقاضا برای نصب پکیج دیواری بسیار بالا بوده و به همین دلیل بازار کار این شغل رونق بسیاری دارد. افرادی که در این حرفه فعالیت می کنند می توانند به درآمدزایی بالایی از طریق این شغل دست پیدا کنند و درآمد ماهانه 7 تا 15 میلیون تومان در ماه به طور متوسط برای نصاب پکیج دیواری پیش بینی می شود. افراد علاوه بر نصب، می توانند دوره های تعمیرات پکیج دیواری را نیز گذرانده و به تعمیر این وسیله نیز بپردازند. موفقیت در شغل نصب و تعمیر پکیج دیواری نیازمند کسب دانش و تجربه در این زمینه می باشد و با بالا بردن مهارت های خود می تواند به درآمد بالاتری نیز دست یافت. البته برای افزایش درآمد در این شغل فاکتورهای متعددی مانند انجام تبلیغات صحیح، مشتری مدار بودن، قیمت رقابتی، سرعت عمل بالا در کار و ... دخالت دارند. همچنین می توان با ارتباط با فروشگاه هایی که به فروش انواع پکیج مشغول هستند، برای معرفی مشتریان فروشگاه به شما اقدام نمایید.
با توجه به این که در میان سیستم های گرمایشی موجود در بازار از پکیج دیواری استقبال خوبی شده است، ساختمان سازان در ساختمان های خود از این وسیله استفاده می کنند و می توان آینده خوبی را برای این شغل پیش بینی کرد.
راه اندازی یک شغل نیازمند وجود سرمایه ای برای تهیه ابزار کار و وسایل و تجهیزات مورد نظر می باشد و این مشکل یکی از معضلات پیش روی افراد برای شروع به کار جدید می باشد. مشاغل فنی این مزیت را دارند که مهارت محور بوده و نیازی به سرمایه کلان برای راه اندازی ندارند. شغل نصب و تعمیرات پکیج نیز به همین صورت بوده و با گذراندن دوره های نصب و تعمیرات پکیج می توان مهارت های لازم را کسب نموده و پس از آن به طور مستقیم وارد بازار کار شد. امکان کار به صورت مستقل و یا استخدام در شرکت های خدماتی مختلف برای این افرادنصوجود دارد.
نصب پکیج دیواری باید با دقت و توجه زیادی انجام گیرد و نکات مختلفی رعایت گردد چرا که در صورت نصب نادرست این دستگاه امکان خرابی و وجود مشکل در حین کار کردن مانند صدا دادن پکیج، گرم نکردن آب و ... وجود خواهد داشت. اولین مرحله در نصب پکیج دیواری انتخاب محل مناسب جهت نصب می باشد. این محل باید کاملا صاف و هموار بوده و فاصله پکیج با دیوار و زمین از استاندارد کافی برخوردار باشد. ارتفاع 120 سانتیمتر از کف و 10 سانتیمتر از کابینت ها و دیوار فاصله مناسب و استانداردی برای نصب پکیج می باشد. از نصب پکیج دیواری در نزدیکی مواد اشتعال زا و یا وسایل گازسوز باید جدا خودداری کرد.
بعد از این پکیج بر روی دیوار به صورت تراز نصب گردید نیاز است تا لوله های آب به دستگاه متصل گردند. این مرحله از مراحل بسیار مهم در نصب پکیج می باشد که باید با دقت و توجه بسیاری انجام گیرد. در ادامه نصب لوله های گاز با استفاده از لوله ها و شلنگ های استاندارد انجام می گردد. پس از آن نصب دودکش باید توسط نصاب پکیج صورت گرفته و برای این کار باید از کلاهک ها و لوله های استاندارد با قطر مناسب استفاده نمود. شیر ورودی آب برای جهت نشان دادن میزان فشار اب در پکیج بوده و باید بر روی مقدار 1.5 تا 2 تنظیم گردد. در ادامه برای کارکرد درست پکیج باید آن را هواگیری نمود که برای این کار پس از قرار دادن وضعیت پکیج بر روی حالت زمستانه، بعد از این که آب وارد شوفاژها شد هواگیری انجام می گیرد.
نصاب پکیج دیواری وظیفه دارد تا قبل از این که اقدام به نصب پکیج نماید مقداری دود را ایجاد کرده و مکش ساختمان را مورد بررسی قرار دهد و در صورتی که هرگونه گرفتگی و انسدادی در مسیر خروج دود وجود دارد آن را باز کرده و تمام موانع را برطرف نماید.
انتهای پیام/