به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازلرستان، نبی الله قائدرحمت بیان کرد: تالابهای ۱۱ گانه پلدختر، تالاب تنوردر دورود، تالاب بیشه دالان بروجرد، تالاب گهر کوچک، تالاب کارستی غار ماهی کور از جمله تالابهای طبیعی استان هستند.
او اظهار داشت: همچنین تالابهای سدهاله کوهدشت، سدمروک، سد ایوشان، سدخان آباد، سد حوضیان، سد رودبار، و دهها آبگیر و سد خاکی نیز به عنوان تالابهای مصنوعی در استان پراکنده بوده و امکان استراحت پرندگان مهاجر را دارند.
قائدرحمت با بیان اینکه مهمترین تالابهای استان تالابهای پلدختر هستند که در قسمت جنوبی استان و در فاصله ۱۲ تا ۴۵ کیلومتری جنوب غربی شهر پلدختر قرار دارند، گفت: ۱۱ تالاب کوچک و بزرگ در این منطقه وجود دارد که ۹ تالاب آن دارای آب دایمی و ۲ تالاب دارای آب فصلی هستند.
او اظهار داشت: این تالابها از نوادر طبیعی کشور به شمار میروند و علاوه بر داشتن پرندگان وحشی بومی به علت واقع شدن در مسیر مهاجرت پرندگان در فصلی از سال محل استراحت و تغذیه آنها در طی مسیر طولانی مهاجرت به شمار میروند.
او با بیان اینکه با هدف جلوگیری از تهدیدها و حفاظت از تالابهای استان این مکانها به مناطق حفاظتی و شکار ممنوع ارتقا مییابند، افزود: پرونده تالابهای بیشه دالان بروجرد، تنوردر دورود، خروسان و تالابهای پلدختر به منظور ارتقا سطح، تکمیل و به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال شده است.
او اظهار داشت: در صورت تایید این پروندهها در شورای عالی محیط زیست تالابها به عنوان مناطق حفاظت شده ارتقا سطح خواهند یافت.
قائدرحمت ادامه داد: اکنون وضعیت تالابهای استان به دلیل بارندگیهای سالهای اخیر مطلوب است و بر اساس قانون مصوب تالابها که در سال ۹۶ ابلاغ شد هرگونه تغییر کاربری در این مناطق ممنوع است.
معاون فنی حفاظت محیط زیست لرستان تصریح کرد: سال گذشته به منظور حفظ و حراست از تالابهای استان ۲ پاسگاه محیط بانی بیشه دالان و تالابهای پلدختر راه اندازی شدند.
قائد رحمت افزود: پاسگاه محیط بانی دیگر تالابهای استان نیز جانمایی شده و در صورت تامین اعتبار به زودی احداث و بهره برداری میشوند.
انتهای پیام/ب