به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،خشک کردن میوهها کار چندان مشکلی نیست و نیاز به وسیله خاصی ندارد. شما میتوانید به راحتی میوه هایتان را در منزل خشک کنید. با این کار هم از خراب شدن میوهها جلوگیری کرده اید و هم میتوانید از میوههای خشک که خواص آن تفاوت چندانی با میوه تازه ندارد به عنوان میان وعده استفاده کنید. در ادامه به شیوه صحیح خشک کردن میوهها و بررسی خواص تغذیهای آن میپردازیم:
چگونه میوهها را خشک کنیم؟
در فرایند خشک کردن میوهها باید سعی کنیم طعم آن حفظ شود. در واقع میوه خشک نوعی میان وعده سالم و طبیعی است که میتوانید برای کودکان هم استفاده کنید.
۱- خشک کردن میوه در آفتاب
معمولترین و ابتداییترین روش خشک کردن میوه استفاده از آفتاب است. میوه را نصف یا خرد کنید و به مدت چند روز در فضای بیرون و در معرض نور آفتاب قرار دهید.
دقت داشته باشید که برای خشک کردن میوه یک روز گرم آفتابی را که رطوبت هوا زیر ۶۰ درصد و هوا هم آفتابی و گرم باشد، انتخاب کنید. چون خشک کردن میوهها چند روز طول میکشد باید برای چند روز هوا صاف و آفتابی باشد.
میوهها را با فاصله مناسب روی توری استیل ضدزنگ یا پلاستیکی قرار دهید.
سینی میوه را با فاصله از سطح قرار دهید و روی آن پارچه توری نازک بکشید. فاصله سینی از زمین کمک میکند هوا در همه اطراف سینی جریان داشته باشد.
خنک شدن هوا در شب باعث میشود میوهها دوباره رطوبت را جذب کنند، بنابراین در شب سینی را در جای سرپوشیده قرار دهید.
در طول مدت چند روز به میوهها سر بزنید و آنهارا زیر و رو کنید.
۲- خشک کردن میوه با فر
در این روش برای جلوگیری از رشد باکتری ها، میوهها را در دمای پایین گرم کنید تا آب آنها به قدر کافی تبخیر شود.
میوهها را با آب سرد بشویید. هسته و ساقه میوه را جدا کنید.
میوهها را برش بزنید تا در زمان یکسانی خشک شوند.
اگر دوست دارید پوست میوهها را بگیرید، تکههای میوه را ۳۰ ثانیه در آب جوش بریزید و سپس به یک ظرف آب یخ منتقل کنید تا پوست میوهها راحت جدا شود.
برای حفظ ظاهر زیبای میوهها و به حداقل رسیدن تغییر رنگ شان آنها را ۱۰ دقیقه درون آب لیمو و آب قرار دهید، سپس در آبکش بریزید و با یک دستمال بدون پرز خشک کنید.
فر را از قبل در دمای ۵۴ تا ۷۱ درجه سانتی گراد گرم کنید.
روی سینی فر را با کاغذ مومی بپوشانید و تکههای میوه را با حفظ فاصله بچینید.
میوهها را درون فر بگذارید و هر دو ساعت سینی فر را بچرخانید.
هنگامی که میوه خشک بافتی مانند چرم پیدا کرد و تا حدی منعطف بود، آماده بیرون آوردن از فر است.
بعد از بیرون آوردن میوههای خشک از فر آنها را در ظرفهای پلاستیکی یا شیشهای بریزید و برای ۴ تا ۵ روز سر ظرفها را باز بگذارید تا رطوبت باقی مانده آنها تبخیر شود. طی این روزها ظرف را تکان دهید تا میوهها کمی جابه جا شوند. پس از پنج روز، در ظرف را ببندید.
بیشتر بخوانید
مدت زمان لازم برای خشک شدن انواع میوهها در فر
سیب: ۶ ساعت انگور: ۸ تا ۱۰ ساعت
پوست مرکبات: ۸ تا ۱۰ ساعت موز: ۶ ساعت
گیلاس: ۱۲ ساعت توت فرنگی: ۱۲ ساعت
زردآلو: ۱۲ ساعت آلو: ۶ ساعت
گلابی: ۶ ساعت هلو: ۶ ساعت
۳- استفاده از میوه خشک کن
استفاده از دستگاه میوه خشک کن، سبب میشود آب میوه به صورت خیلی آرام، آهسته و با حرارت خیلی کم تبخیر شود.
بسته به نوع میوه و نوع دستگاه میوه خشک کن، ۲۴ ساعت وقت لازم است تا میوهها به صورت کامل خشک شوند.
میوه خشک کن را روی درجه حرارت ۵۷ درجه سانتی گراد بگذارید.
میوهها را درون خشک کن بچینید.
بعد از ۲۴ ساعت اول برای جلوگیری از خشک شدن بیش ازحد میوه ها، آنها را مدام چک کنید.
۴- استفاده از بخاری و شوفاژ
روی بخاری یا شوفاژ را با فویل آلومینیمی بپوشانید. روی فویل یک پارچه تمیز نخی پهن کنید. میوهها را روی پارچه بچینید و زمان بدهید تا کاملا خشک شوند.
بعد از گذشت زمان مد نظر، میوهها را از پارچه جدا کنید و داخل ظرف در بسته بریزید.
نگهداری از میوه خشک
میوهها را در ظروف سربسته و در یک محل خنک نگهداری کنید.
میوههای خشک شده اگر به روش صحیح نگهداری شوند، ۹ تا ۱۲ ماه قابل استفاده هستند. برای جلوگیری از فاسد شدن، آنها را در یک کیسه سربسته درون یخچال قرار دهید.
آیا مزایای میوه خشک مشابه میوه تازه است؟
میوه خشک شده فقط میوه تازه بی آب است، در واقع مواد مغذی در میوه خشک به صورت خالص و مغذیتر یافت میشود. به همین دلیل قبل از شروع مصرف میوه خشک به این نکته توجه کنید که به عنوان مثال یک واحد زردآلوی خشک شده، به اندازه یک واحد زرد آلوی تازه نیست، چون دو برابر یک واحد زرد آلوی تازه کالری و شکر دارد. میوه خشک مقداری آب خود را از دست میدهد و میزان کالری و قند در حجم آن بیشتر میشود و به همین دلیل باید در مصرف آن احتیاط کرد.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/