به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، طاهرخانی شهردار قزوین با دعوت از بخش خصوصی برای رفع مشکلات مرکز دفن زباله محمدآباد، گفت: دو خط ۲۵۰ تنی دفن زباله در سالهای آغازین با مرکزیت شهر قزوین و شهرهای اطراف طراحی شد و شهرداری قزوین برای ۵۰۰ تن زباله در روز برنامه ریزی کرد.
وی افزود: زبالههای ۲۱ شهر از ۲۴ شهر استان در مرکز دفن زباله محمدآباد تخلیه و زبالههای ۲۰۰ حوزه دهیاری نیز در این سایت تفکیک و دفن میشود.
شهردار قزوین خاطرنشان کرد: روزانه ۷۵۰ تن زباله در سایت محمدآباد مازاد بر پیش بینیها و ظرفیت موجود، دفن میشود که باید برای این کار خط سوم نیز راه اندازی میشد تا مشکلات بهداشتی موجود به ویژه در دوران کرونا برطرف شود.
طاهرخانی تصریح کرد: توسعه مرکز دفن زباله محمدآباد نزدیک به ۴۵ میلیارد تومان هزینه در بر داشته است.
وی افزود: تفکیک از مبدا زباله به دو روش صورت میگیرد نخست اینکه شهرداری با مشوق هایی، تفکیک زباله از مبدا را انجام میدهد یا اینکه برخی از افراد، زبالههای خشک و پلاستیک را جمع آوری میکنند.
شهردار قزوین گفت: باید آموزش تفکیک زباله در میان خانواده ها، به صورت جدی پیگیری شود و حتی موضوع کرونا بر روی موضوع تفکیک زباله در استان اثر بسیار خوبی گذاشته است.
طاهرخانی بیان کرد: خروجی پسماندها و تولید بوی نامطبوع و گاز متان در سایت محمدآباد با ایجاد چاههای عمیق و ایجاد درجه حرارت بالا تبدیل به الکتریسته میشود و برای تحقق این کار، اقدامات مناسبی در شهرداری استان و سازمان همیاریها صورت خواهد گرفت.
شهردار گفت: کم خطر کردن پسماندهای عفونی و بیمارستانی نیز در دستور کار شهرداری قرار دارد و این کار با نظارت محیط زیست صورت میگیرد و از سوی دیگر، پسماندهای خانگی و صنعتی نیز در سایت محمدآباد به صورت مجزا تفکیک میشود.
طاهرخانی گفت: ما طرح جامع پسماند در استان داریم و شهرداری در حد توان برای تفکیک و دفن پسماند در استان اقدام خواهد کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار نیز گفت: در سایت محمدآباد موضوع تجمیع پسماندهای شهرهای استان در نظر گرفته شد و اتفاق خوبی که در حوزه مدیریت پسماند در استان اتفاق افتاد این بود که زبالههای ۲۱ شهر به صورت متمرکز در این مرکز دفن میشود.
فرخزاد افزود: در توان شهرداری قزوین نیست که مدیریت پسماند در استان را بر عهده گیرد و بر همین اساس سالیانه دو بار فراخوان جذب سرمایه گذار را اعلام میکنیم و تاکنون بخش خصوصی برای حضور در عرصه پسماند استان قزوین اعلام آمادگی نکرده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در موضوع تفکیک از مبدأ اقدام خاصی در استان صورت نمیگیرد بر همین اساس سرمایه گذاری در بخش پسماند برگشت ناپذیر است و نیازمند حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی در این زمینه هستیم.
انتهای پیام/