محمد سعید سیف، مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی و استادان در بخشهای اجرایی و دستگاهها اظهار کرد: به منظور آشنایی و استفاده از توانایی استادان در بخش صنعت و دستگاههای اجرایی پیش بینی شده است تا برای تبدیل وضعیت از پیمانی به رسمی و آزمایشی در طول مدت ۳ الی ۶ ماه این فرصت مطالعاتی در مکانهای گوناگون مرتبط با تخصص اعضای هیئت علمی انجام شود.
او افزود: طبق جلساتی که با برخی از وزارتخانهها برقرار کرده ایم، در خصوص ابعاد این طرح، اهمیت و اثرات آن به تفصیل توضیح داده ایم. آنان بعد از مثبت بودن نتایج اجرای آن تصمیم گرفته اند تا برای جذب عضای هیئت علمی حمایتهای لازم را داشته باشند.
سیف تصریح کرد: طبق آخرین پایش در سال گذشته، ۱۱۰ فرصت مطالعاتی به ما اعلام شده که این روند به منظور اینکه روزانه موضوعات جدیدی از سوی دستگاهها مطرح میشود، در حال رشد است؛ بنابراین لازم است تا اعضای هیئت علمی به منظور تبدیل وضعیت استخدامی و قرار گرفتن در مرحله رسمی و آزمایشی با موافقت دانشگاه به صورت پاره وقت، یعنی ۱ الی ۲ روز در هفته در طرح فرصت مطالعاتی شرکت کنند.
او درباره مدت زمان فرصت مطالعاتی در صنعت گفت: اعضای هیئت علمی در دوره پیمانی حداقل ۶ ماه به صورت تمام وقت یا ۱۲ ماه به صورت نیمه وقت و در دوره رسمی-آزمایشی ۳ ماه به صورت تمام وقت و یا ۶ ماه به صورت نیمه وقت در دوره فرصت مطالعاتی جامعه و صنعت شرکت کنند.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم ادامه داد: هیئت رئیسه هر دانشگاه باید جداگانه به تشخیص مکان و دستگاههای اجرایی مرتبط با تخصص اعضای هیئت علمی اقدام کند تا آنان این فرصت مطالعاتی را در آن جا بگذارند و اگر استادان سابقه گذراندن فعالیت در صنعت را داشته باشند از مابقی افراد جدا شده و دیگر نیازی به فعالیت در این فرصت مطالعاتی را نخواهند داشت.
سیف درباره وضعیت ارتباط دانشگاهها با صنعت گفت: ارتباط صنعت و دانشگاهها همیشه مدنظر ما بوده و جدا از بحث آموزشی و پژوهشی در صنعت همه به دنبال اثر بخشی نتایج ارتباط ۳ بخش جامعه، دانشگاه و صنعت هستند تا از این داشتههای علمی به منظور رفع مشکلات و شرایط امروزی کشور استفاده کنند.
او تاکید کرد: در حال حاضر بالای ۸ هزار قرار داد ارتباط با صنعت در دانشگاهها داریم و تعداد زیادی از اعضای هیئت علمی به صورت مستقیم درگیر این موضوع هستند. به نظر میآید که این روند روز به روز رشد خوبی خواهد داشت، در واقع ارتباط با صنعت باید مطابق نیازهای کشور باشد تا بتوان مشکلات را حل کرد.
ارتباط ۲۵ درصدی پایان نامهها با صنعت
سیف با اشاره به ارتباط ۲۵ درصدی پایان نامهها با صنعت تصریح کرد: ارتباط ۲۵ درصدی پایان نامهها با صنعت بسیار مهم است. پایان نامهها وقت استادان، دانشجویان و اعضای هیئت علمی را میگیرند؛ بنابراین هرچه ارتباط پایان نامه و صنعت بیشتر باشد، نتایج آن هم بسیار مفید خواهد بود، اما در حال حاضر درصد کمی از ارتباط بین این دو دیده میشود.
او در پایان یادآوری کرد: ممکن است خیلی از این پایان نامهها درصدد رفع نیازهای کشور باشند، اما در حال حاضر کارفرما یا سفارش دهنده مشخصی در این زمینه وجود ندارد و هدف از طرح فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی این است که به روش مستقیم در صنعت مطابق نیاز جامعه فعالیت کنند و در این بخشها بتوانیم به صورت مستقیم مشتری و کارفرما ایجاد کنیم.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/