رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت:۷۰درصد ارزش بازار سرمایه هنوز جای رشد دارد و اعتماد افراد باید دوباره به این بازار جلب شود.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و ابراهیمی عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار امشب ۷ مهرماه با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری به بررسی دلایل نوسان بورس و برنامه دولت و مجلس برای حمایت از بازار سرمایه پرداختند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه ۷۰ درصد ارزش بازار سرمایه هنوز جای رشد دارد گفت: در حال حاضر چند شرکت بیمه بازار سرمایه را بیمه کرده اند.

پور ابراهیمی با اشاره به اینکه اساساً ساختار بازار سرمایه ما با وضعیت بازار سرمایه کشور های دیگر متفاوت است افزود: شرایط حاکم در بازار نیازمند برگشت فضای اعتماد است ، اکنون به شدت در بین توده های مردم فضای بی اعتمادی به بازار سرمایه را شاهدیم.

او با بیان اینکه در ماه‌های اخیر اقداماتی از سوی دولت صورت گرفته و مردم دچار بی اعتمادی شده اند ادامه داد: مردم را دعوت می‌کنیم تا در بازار سرمایه حضور پیدا کنند این در حالی است که بازار سرمایه رویکرد تخصصی دارد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: از توده‌های مردم درخواست می کنیم که بیایند آن هم بدون اینکه آموزش و اطلاع‌رسانی صورت گرفته باشد و آنها را وارد بازار تخصصی می کنیم و بعد می گوییم که به هر دلیلی اگر متضرر شدید باید با نگاه تخصصی می آمدید و فکر می‌کردید، لذا این وضعیت دچار اشکال اساسی است.

لزوم  برگشت فضای اعتماد به حوزه بازار سرمایه

پورابراهیمی با بیان اینکه در دنیا افراد حرفه‌ای در بازار سرمایه حضور دارند و افراد عادی نیز از طریق مکانیسم هایی که وجود دارد در این بازار حضور می یابند افزود: دعوت و فراخوانی داده شد که حجم عظیمی از جمعیتی که  دارندگان سهام عدالت بودند درخواست آزادسازی سهام را کردند و عملاً در این فضا قرار گرفتند که به عنوان یک فعال بتوانند در بازار سرمایه عمل کنند. اولین چیزی که باید در بازار سرمایه اتفاق بیفتد برگشت فضای اعتماد به حوزه بازار سرمایه است.

او با اشاره به اینکه دولت از مردم برای ورود به بورس دعوت کرده و اقدامی انجام شده که خروجی آن متضرر شدن مردم است خاطرنشان کرد: حدود  ۷۵ درصد از ارزش بازار سرمایه متعلق به ۳۰ تا ۳۵ شخصیت حقوقی در ایران است لذا سهام شناور ما در دنیا کمترین است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه نگاه بلندمدت به افزایش سهام شناور است عنوان کرد: عمده‌ای از سهام در اختیار حاکمیت یا نهاد‌های عمومی غیردولتی و یا مجموعه‌های وابسته به دولت است، ۷۵ تا ۸۰ درصد این بازار به صورت مستقیم و غیرمستقیم توسط ۳۰ تا ۳۵ شخصیت حقوقی در حوزه اقتصادی اداره می‌شود.

او افزود: اطلاعات مربوط به عملکرد شهریورماه شرکت‌های بورسی که حدود ۳۲۰ مورد هستند، نشان می‌دهد که نسبت به ماه گذشته به طور میانگین ۱۷ درصد تولید و فروش آن ها افزایش یافته است.

پور ابراهیمی با اشاره به اینکه در واقعیت، سهام‌ها باید رشد می‌کرد گفت:  حدود ۷۰ درصد ارزش بازار سرمایه هنوز جای رشد دارد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه در خصوص شرکت‌های کوچک باید نگاه متفاوتی داشته باشیم ادامه داد: یکی از توصیه‌های ما به مردم این است که رویکرد ارزیابی ریسک را مورد توجه قرار دهند. صدا و سیما باید آموزش‌های لازم را به مردم بدهد، نیاز به شبکه‌های تخصصی در خصوص موضوع بازار سرمایه داریم.

پور ابراهیمی با اشاره به اینکه رویکرد مدیریت بازار سرمایه یک رویکرد کاملاً حرفه‌ای است اظهار کرد: اسناد خزانه و اوراق تبعی را منتشر می‌کنیم، چند درصد از مردم از کارکرد این اوراق اطلاع دارند و می‌خواهند از این اوراق در راستای حفظ منافع شان استفاده کنند، لذا بیشتر از ۹۰ درصد مردم اطلاعی ندارند.

او با بیان اینکه اگر کسی در بازار سرمایه می‌خواهد متضرر نباشد و سود بیشتری بگیرد باید با این فضا آشنایی داشته باشد ادامه داد:برای مردم توضیح نداده ایم حتی در عبارت نماد‌ها اشتباه می‌کنند و این باعث شده برخی از افراد حرفه‌ای از این فضای عدم اطلاع افراد جامعه در راستای منافعشان سوء استفاده کنند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: ارزش بازار ۱۶ هزار میلیارد تومان در ۱۲ ماه اخیر بود الان به یک چهارم رسیده است .از نگاه ما بزرگترین چالش بازار نقدشوندگی است لذا بازار باید در شرایط عادی خود حرکت کند .

پور ابراهیمی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات ما این است که ناظر بازار  سلیقه‌ای عمل می‌کند افزود: در یکی دو سال اخیر جنس، رفتار و ابعاد بازار کاملا متفاوت شده است و ما با ساختار قدیمی سازمان بورس، بازار را می‌خواهیم مدیریت کنیم، شورای عالی بورس قادر به پاسخگویی به تقاضای موجود در بازار سرمایه نیست.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: باید اجازه دهیم بازار به تعادل عادی برگردد، اگر با اخذ تصمیمات بخواهیم در بازار مداخله کنیم این مداخله به جای اینکه به حل مشکلات کمک کند، به مشکلات نیز اضافه می‌کند.

او  قیمت‌های دستوری را یکی از چالش‌ها در بازار سرمایه دانست و افزود: بخش عمده‌ای از شرکت‌های ما که ذینفعان آن که همان مردم هستند از انتفاع متضرر هستند، قیمت سنگ آهن برای شرکت‌های سنگ آهن معادل یک دوم فوب خلیج‌فارس است، نرخ محصولات آهنی در کشور بین ۱۵ تا ۲۰ درصد بالاتر از قیمت فوب خلیج فارس است لذا مردم در ایران محصولات فولادی را ۱۰ تا ۱۵ درصد گران‌تر از قیمت وارداتی می‌خرند، پس رویکرد بازار سرمایه باید اصلاح شود.

متغیر‌های کلان اقتصادی از زمان ریزش بورس تغییر خاصی نکرده است

ابراهیمی عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به دلایل ریزش شاخص بورس در چند وقت اخیر گفت: متغیر‌های کلان اقتصادی از زمانی که شاخص بورس شروع به اصلاح کرد تغییر خاصی نکرده است، حتی برخی از عوامل که بر بازار سرمایه تاثیر مثبت دارد روندی افزایشی داشته است.

او با اشاره به اینکه در بازار اصلاح شاخص انجام شد، ولی اتفاق خاصی در بازار نیفتاده است که مردم بخواهند نگران باشند افزود: تصور بنده بر این است که اگر مقداری صبر داشته باشیم و تحت تاثیر رفتار هیجانی قرار نگیریم، بازار به روال عادی باز می گردد.

ابراهیمی با اشاره به اینکه نرخ ارز همیشه بر بازار سرمایه تاثیرگذار است گفت: افزایش نرخ ارز را داریم و لذا باید هیجانات را کنترل کنیم.

عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه در خصوص اوراق تبعی یا بیمه سهام ۲۲ ناشر داریم که اوراق تبعی برروی سهمشان را منتشر کرده اند گفت: استقبال خوبی از طریق ناشران صورت گرفته است، سازمان بورس و شرکت فرابورس به جد دنبال این هستند تا ابزار بیمه را در بازار افزایش دهند. سه شرکت بزرگ این اوراق را منتشر کرده اند و حاضر به استفاده از این ابزار برای افزایش کارایی بازار شده‌اند.

او تصریح کرد: بازارگردانی برای تمامی ناشرین الزامی است و این یکی از بهترین مصوباتی است که تاکنون در بازار سرمایه جاری شده و تمامی ناشرین الزام دارند تا سهمشان را بازارگردانی کنند. تا دهم مهرماه همه شرکت‌ها بازارگردانشان را باید نهایی کنند.

کنترل بازار را لزوما نمی‌توان از طریق دستور  به حقوقی‌ها انجام داد

اسلامی بیدگلی عضو شورای عالی بورس در ادامه برنامه طی تماس تلفنی با اشاره به اینکه توجه صدا و سیما به بازار سرمایه الان بیشتر شده است، اما در جا‌هایی که مربوط به فرهنگ سازی بود سرعتی در اطلاع رسانی به مردم نداشت افزود: در فضایی صحبت می‌کنیم که نوسانات اقتصادی بسیار زیاد است و بخشی از این نوسانات به بازار‌های مالی منتقل می‌شود.

او با اشاره به اینکه ورود نهاد‌های غیر تخصصی به ماجرای بازار سرمایه بسیار بر قانون گذار و نهاد ناظر تاثیر می‌گذارد ادامه داد: در برخی از پیشنهادات اصلاحی که صورت می‌گیرد همچنان نگاه دستوری وجود دارد یعنی تناقض در نگاه آزادسازی‌ها و نظارت‌ها چالش‌های جدیدی را ایجاد می‌کند.

عضو شورای عالی بورس با اشاره به اینکه کنترل بازار را لزوما نمی‌توان از طریق دستور  به حقوقی‌ها انجام داد گفت: بخش بزرگی از نگرانی‌ها با سقوط شاخص آغاز شد، هنوز مجموعه نهاد‌های نظارتی مانند مجلس و وزارت اقتصاد به نگاه واحد نرسیده‌اند و این موضوع کار قانون‌گذاری را دشوار می‌کند، زیرا قانون‌گذار و نهاد ناظر در این فضا تصمیم می‌گیرند.

بازارگردانی حرفه‌ای را نهادینه کنیم

عظیم ثابت مدیرعامل کارگزاری بانک سپه در این خصوص گفت: چند ماه پیش بازار رشد شتابانی داشت و شاخص‌ها حتی شاخص کل حدود ۳۰۰ درصد بازدهی برای سرمایه‌گذاران به همراه داشت.  یک سری از صنایع و سهام‌ها رشد بیشتری را شاهد بودند، هر رشد شتابانی با خود یک سری افت‌های شتابانی همراه دارد و لذا نزول تا حدی طبیعی است.

او با اشاره به اینکه  سازمان بورس و سایر نهاد‌های بازار سرمایه با استقبال بی نظیر سرمایه گذاران مواجه شدند و زیرساخت‌های لازم  طی چند سال گذشته به خوبی مهیا شده بود، اما پاسخگوی این حجم از تقاضا و مطالبه مردم نبود،گفت: بخشی از اتفاقاتی را که الان شاهدیم به دلیل فقدان یک سری زیرساخت‌ها است البته قدم‌های اولیه به خوبی برداشته شده است.

ثابت اظهار کرد: بحث بازارگردانی بسیار مطرح است، حلقه مفقودی در زنجیره خدمات بازار سرمایه وجود دارد اگر بتوانیم بازارگردانی حرفه‌ای را نهادینه کنیم خیلی از مشکلاتی که امروز در رابطه با بحث دامنه نوسان داریم را می‌توان پوشش داد.

مدیرعامل کارگزاری بانک سپه افزود: سرمایه‌گذاران تا حد زیادی می‌توانند اطمینان خاطر داشته باشند. اگر سال‌های قبل تمهیداتی را می‌اندیشیدیم الان این نگرانی‌ها را نداشتیم، زیرا بازار سرمایه با استقبال خوبی مواجه شده است ما فرصت را غنیمت می‌شماریم و از ابزار‌هایی که در بازار سرمایه وجود دارد و بسیار مفید هستند استفاده می‌کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مهتاب مزیدی
۱۳:۳۳ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
بازم کارشناسان بیا یه چیزی بگن که بسیاری از سهام ها رشد زیادی داشته و این اصلاح بازار طبیعیه
اخه دیگه چقدر اصلاح قیمت
همچی داره مرتبا گران میشه سهام مرتب داره میاد پایین
و این مشکل بر می گرده به فروش سهام عدالت
از زمانی که فروش سهام عدالت آزاد شد صفهای فروش شکل گرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۳ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
کاملا حق باشماست فروش سهام عدالت را حقوقی ها انجام می دهند و اصلا برای آنها مهم نیست چند بفروشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
یاد دیالوگ ماندگار روزی روزگاری میفتم بیا پولاشونو ببریم ولشون کنیم هر کی بره صحرای خودش ...
کلا مملکتبی نظارت شده ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
سلام مابایددربورس «سهامدارباشیم ،نه سهام باز»البته بایداطلاعات بورسی هم داشته باشیم ولی لازم نیست متخصص اقتصادکلان باشیم !!اگرنترسیم وباحساب وکتاب کارکنیم ،مطمئنا ضررنمی کنیم بلکه سودسالیانه هم داریم همگی موفق وپیروزباشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۹ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
از ۳۰ میلیونی که دار و ندارم بود گذاشتم توی بورس حالا فقط ۹ تومن مونده بعد تازه آقا ميگه اتفاقی نيفتاده اصلاح هستش دقیقا سه ماه سهم من داره منفی میخوره چرا یکی جوابگو نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۱ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
کسی قرار نیست جوابگوی شما باشد بورس بازی مثل غمار بازی است کسی که سود یک شبه میخواهد ضرر یک شبه هم دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۰ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
نشستین اون بالا از وضع ما خبر ندارین
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۰۹:۰۵ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
بورس تنها جایی شده که ارزشش آن سریع تر از ریال کم میشه!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۳ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
مردم رو نسبت به بورس بی اعتماد نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۰ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
الان کجاست حقوقی وقتی سود های کلان میکرد حالا بگید بیاد کمکتون کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۰ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
یعنی برای کسی اهمیت نداره که سرمایه های ما داره از بین میره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۲ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
نه خود کرده را تدبیر نیست الان اگه سود میکردی داشتی به ریش بقیه می خندیدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۰ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
بورس اگرم رشد کنه قطعا حبابه چون با این وضعیت اسفناک اقتصادی هیچ توجیهی برای رشد بورس وجود ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۰ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
مسئولان تا دیر نشده فکری به حال اوضاع بورس کنند
Iran (Islamic Republic of)
ali
۰۸:۲۶ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
دو سوم از سرمایه هامون رفت به دادمون برسید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۰ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
20 تومن با کلی این در و اون در زدن وام جور کرده بودیم که اونم الان 15 تومنشه رفته پای ضرر.چی میگی اعتماد.... اقساطش رو کی میده خواستیم یه خورده جلو بیفتیم خیر سرمون ولی بدتر شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۰ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
من که دیگه از سرمایه گذاری توی بورس و کمک به تولید ملی ناامید شدم فکر کنم یه عده دوست ندارن ایران پیشرفت کنه من از این به بعد می‌خوام برم تو خط دلار و زمین و سکه و سود بانکی ...سود فقط تو ایران برخلاف کشورهای پیشرفته ؛ توی دلالیه و بس که راهش باز بازه ...و توی خرید و فروش سکه و ماشین و احتکاره ... ولی دیگه نمی‌دونم سودش حلاله یا حروم کسی که فعلا چیزی نگفته ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۰ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
سلام بیشتر سهم های بنیادی بیش از 70درصد افت داشته است دیگه به حرف کدام مسئول باید اعتماد کنیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۰ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
چقدر با سواد بود این
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۴ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
من موندم وقتی همه سهم ها منفی 5 می خورند یک آدم حرفه ای چی بخره که ضرر نکنه. مردم ترسیدن
Iran (Islamic Republic of)
نیما
۰۷:۴۸ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
زندگیمونو نابود کردید بدبختمون کردید از این طرف همه چیز رو چند برابر کردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۶ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
اصلی ترین دلیل ریزش بورس اینه که دولت میخاد سهم ها رو مفت بخره و خودش باعث این افت شاخص هست.دولت تا میتونه از بورس سود میکنه و بعد میره سراغ یک بازار دیگه مثل دلار و طلا و خودرو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۶ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
مردم رو بیچاره کردین با این سو مدیریتتون... حالا میگید اعتماد سازی کنیم چرا از اول اعتماد مردم رو از بین بردید... چقدر دروغ اخه ... تا کی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
Mohsen
۰۷:۳۵ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
خدا رو شکر توی این مملکت یه چیزی ارزون شد و اومد پایین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۶ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
با این حرفها به این نتیجه میرسیم که چندین روز هم بورس منفیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۶ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
بجای اینکه تولید را تقویت کنند کارخانه‌های موجود را هم تعطیل میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۹ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
الآن این پیام چه ربطی به بورس داره، احیانا ادامه نداشته؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۵ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
پولم توی بورس نابود شد
Iran (Islamic Republic of)
کاربر
۰۱:۵۹ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
حرف حرف حرف بدون عمل
این حرفها بدون عمل دردی رو دوا نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۳ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
تکلیف اونایی ک سهام عدالت فروختن تو صف معامله موندن چی?? لااقل گزینه لغو و بذارید قعال شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۰ ۰۷ مهر ۱۳۹۹
سلام وقتی فردی دو سوم پولش رفته چه طور اعتماده کنه ؟ از چاله به چاه افتادن است
آخرین اخبار