شهرداری شیراز متعهد به انجام ۱۹ برنامه از ۳۱ برنامه پایتختی کتاب ایران بوده است که همه آن‌ها تا هفته کتاب یا به پایان می‌رسد یا کلید می‌خورد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، معاون فرهنگی و امور اجتماعی شهرداری شیراز با تشریح برنامه‌های شهرداری در حوزه کتاب و کتابخوانی، هدف اصلی مدیریت شهری در طرح‌های فرهنگی نظیر کتابخوانی را رشد کمی و کیفی جامعه و اعضای آن در راستای دستیابی به توسعه فرهنگی و شعار انسان محوری و فرهنگ مداری عنوان کرد.

مرتضی جعفری با اشاره به کسب عنوان پایتختی کتاب ایران توسط شهر شیراز در سال گذشته، افزود: با وجود شرایط کرونا همکاران ما طی ماه‌های گذشته به طراحی و پیگیری طرح‌های زیرساختی و آماده سازی بستر‌های مجازی و الکترونیکی برای تداوم برنامه‌های کتابخوانی پرداخته‌اند.

آماده سازی بستر‌های مجازی و الکترونیکی کتابخوانی

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهردار شیراز ادامه داد: شهرداری شیراز متعهد به انجام ۱۹ برنامه از ۳۱ برنامه پایتختی کتاب ایران بوده که همه آن‌ها تا هفته کتاب یا به پایان می‌رسد یا کلید می‌خورد.

جعفری بیان کرد: امسال حداقل ۳ طرح زیرساختی انسان محور با استفاده از ظرفیت کتاب و کتابخوانی در شیراز ایجاد می‌شود که یک مورد آن با عنوان بوستان مطالعه پیشرفت ۳۵ درصدی داشته و ۲ بوستان و درنگ‌گاه کتاب نیز در آینده نزدیک اجرا می‌شود.

او همچنین با بیان اینکه توجه به کتاب و کتابخوانی در سیما و منظر شهری نیز با طراحی و نصب المان‌هایی در این حوزه با جدیت دنبال خواهد شد، عنوان کرد: کتابخانه‌های عمومی و قرائت خانه‌هایی در فرهنگسرا‌ها و مراکز فرهنگی شهرداری شیراز برای از بین بردن خلأ جدی کتابخانه و فضا‌های مطالعاتی تا حد امکان ایجاد می‌شود تا این مراکز در شهر گستردگی بیشتری داشته باشند.

راه اندازی کتابخانه عمومی در ۴ فرهنگسرای شیراز

معاون شهردار شیراز با بیان اینکه در ۴ فرهنگسرا، کتابخانه عمومی در حال راه‌اندازی است و ۲ فرهنگسرا سالن مطالعه هم دارد، بیان کرد: تلاش می‌شود که این کتابخانه‌ها تا هفته کتاب کار خود را آغاز کنند.

جعفری با بیان اینکه حداقل ۱۵ عنوان کتاب با محور شهروندی، هویت، فرهنگ و تاریخ شفاهی شهر شیراز تا پایان سال تولید و منتشر می‌شود، از آغاز به کار اتوبوس کتاب با هدف ارائه خدمات کتابخانه‌ای به شهروندان به ویژه کودکان و نوجوانان خبر داد و گفت: سردیس زین العابدین بلادی کتابفروش پیشکسوت و فقید شیراز برای نصب در بوستان کتاب و بواساحق اطعمه و مکتبی شیرازی شاعران نامدار شیرازی برای نصب در آرامگاهشان نیز ساخته می‌شود.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز همچنین اعلام کرد: برنده المان پایتختی کتاب کتاب که به مسابقه گذاشته شده بود مشخص شده وساخت المان به زودی آغاز می‌شود.

گسترش حوزه کتابخوانی

جعفری همچنین فاز دوم شبکه نابینایان دوستدار کتاب با تولید ۳۰ کتاب بریل کودک و نوجوان، فاز دوم شبکه سالمندان دوستدار کتاب با راه‌اندازی کتابخانه در کانون سالمندان و بازنشستگان، فاز پایانی شبکه آتش نشانان دوستدار کتاب با راه‌اندازی کتابخانه در گردش در ۵ ایستگاه آتش نشانی، فاز ششم شبکه ورزشکاران دوستدار کتاب با راه‌اندازی کتابخانه «ورزش و اندیشه» در خانه ژیمناستیک و هیئت دوچرخه سواری شیراز، فاز چهارم شبکه کودکان دوستدار کتاب با راه‌اندازی ۲ کتابخانه «شکوفه‌های کتاب» در یک پرورشگاه و یک آموزشگاه مناطق کم برخوردار، فاز دوم شبکه تاکسیرانان دوستدار کتاب با راه‌اندازی کتابخانه سیار در ۲۰ تاکسی دیگر از جمله برنامه‌هایی است که در راستای گسترش حوزه کتابخوانی تا پایان هفته کتاب اجرایی خواهد شد.

او ادامه داد: علاوه بر فعالیت‌های معمول حرکت مضاعفی در قالب لایحه‌ای شامل ۲۴ طرح ویژه تهیه و پس از موافقت شهردار برای تصویب به شورا ارسال شد. این طرح‎ها، ضمن جبران کاستی‎ فعالیت‌های مرسوم کتابخوانی در ایران، توجه ویژه‌ای به معیار‌های کتابخوانی مورد نظر مجامع جهانی (یونسکو) دارند.

آموزش و مهارت افزایی گسترده فعالان کتابخوانی

جعفری اضافه کرد که طرح‌ها در ۶ محور و بازه مختلف از جمله توسعه منابع انسانی از طریق آموزش و مهارت افزایی گسترده فعالان کتابخوانی، کتابداران، معلمان مدارس و مربیان مهدها، تبلیغات و اطلاع رسانی، نظیر؛ پویش مطبوعاتی و رسانه‎ای و طرح‌های تبلیغاتی گسترده، طرح‌‎های بر پایه فن آوری اطلاعات و شبکه‌های اجتماعی، نظیر؛ اپلیکیشن کتابخوانی شاپرک و اپلیکیشن کتابخانه رودخانه کتاب، ایجاد زیرساخت‌های ماندگار، نظیر باغ مطالعه، باغ کتاب کودک، افزونه کتابخوانی مادر و کودک، کتابخانه توریست، نامگذاری‌ها و رویداد‌های نمادین، نظیر نامگذاری خیابان و میدان، جشن‌های آغاز سال انتساب، رویداد‌های عمومی، نظیر کمپین‌های کتابخوانی، پرفورمنس و تئاتر خیابانی کتاب، فستیوال بزرگ کتابخوانی شیراز و کمک به حل مشکلات چرخه کتاب، استفاده از امکانات شهرداری نظیر؛ فرهنگسرا‌ها و تصویب طرح‌های تسهیلاتی و تخفیفی با هم فکری ناشران و کتاب فروشان طراحی شده‌اند.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهردار شیراز همچنین به کاندیداتوری پایتختی کتاب جهان اشاره و بیان کرد: طی چهار ماه تلاش شبانه روزی تیم تخصصی و مشاوره‌ای، فرایند تهیه متن‌ها، نامه‌های حمایتی و مدارک مورد نیاز در این دوره با تهیه مدارک و مستندات کافی و جلب حمایت انجمن‌های تخصصی و کتابخوانی کشور و حمایت کمیسیون ملی یونسکو به عنوان تنها کاندیدای ایران در فرایند انتخاب پایتخت جهانی کتاب معرفی شد.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار