محققان در یک مطالعه جدید دریافتند، دارویی که چندین دهه برای کنترل یک بیماری تجویز می‌شد، قادر به آهسته کردن کاهش قدرت شناختی افراد و خطر بروز زوال عقل است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در یک مطالعه جدید که به تازگی منتشر شده، محققان استرالیایی دریافتند که استفاده از متفورمین، دارویی که به مدت ۶۰ سال با اطمینان برای درمان دیابت نوع ۲ تجویز می‌شد، با آهسته کردن کاهش قدرت شناختی و بروز زوال عقل ارتباط دارد.

این تحقیق با هدایت موسسه تحقیقات پزشکی گاروان و مرکز (CHeBA)، دانشگاه نیو ساوت ولز (UNSW) در استرالیا صورت گرفته و طی آن تغییر عملکرد شناختی ۱۰۳۷ استرالیایی، بین ۷۰ تا ۹۰ سال در طی شش سال را تحت بررسی قرار داده است.

این تحقیق نشان داد در میان تمام شرکت کنندگان مبتلا به دیابت نوع ۲، کسانی که متفورمین مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که متفورمین مصرف نمی‌کنند، کاهش قدرت شناختی روال آهسته‌تری داشته و این افراد خطر زوال عقل پایین‌تری دارند.

این مطالعه همچنین مشخص کرد، میزان افت عملکرد شناختی در طی دوره ۶ ساله بین شرکت کنندگان با دیابت نوع ۲ که متفورمین مصرف می‌کنند و کسانی که دیابت ندارند، یکسان نیست.

کاترین ساماراس، محقق این پژوهش از موسسه تحقیقات پزشکی گاروان گفت: بیماران دیابتی نوع ۲ به دلیل عدم توانایی در حفظ سطح گلوکز خون در یک حد طبیعی، احتمال بیشتری برای ابتلا به زوال عقل دارند.

ساماراس ادامه داد: با افزایش سن، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ به میزان ۶۰ درصد در معرض ابتلا به زوال عقل قرار می‌گیرند؛ یک وضعیت ویرانگر که بر تفکر، رفتار توانایی انجام کار‌های روزمره و توانایی حفظ استقلال تأثیر می‌گذارد. این روند تبعات گسترده‌ای بر زندگی شخصی، خانوادگی، اقتصادی و اجتماعی افراد دارد.


بیشتر بخوانید


محققان اظهار داشتند که متفورمین نه تنها می‌تواند برای افرادی که دیابت نوع ۲ دارند از نظر شناختی فواید گسترده‌ای داشته باشد، بلکه می‌تواند به افراد فاقد دیابت نیز کمک کند تا از خطر گسترده زوال عقل در امان باشند.

محقق این مطالعه افزود: ما هم اکنون در حال برنامه ریزی یک آزمایش کنترل شده تصادفی بزرگ برای مصرف متفورمین هستیم تا عملکرد شناختی افراد را طی سه سال ارزیابی و نتیجه‌گیری قطعی کنیم. این ممکن است به این معنی باشد که ما می‌توانیم این داروی ارزان قیمت را با مشخصات ایمنی قوی برای کمک به جلوگیری از کاهش شناختی در افراد مسن مورد استفاده مجدد قرار دهیم.

منبع: فارس

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.