به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مخالفان رژیم عربستان، با امید به برکناری «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی از قدرت، به تازگی حزبی سیاسی تاسیس کرده اند؛ اقدامی که نخستین مخالفت رسمی در زمان حکومت «سلمان بن عبدالعزیز»، پادشاه عربستان محسوب میشود.
شش مخالف عربستانی در تبعید شامل «یحیی عسیری»، «مضاوی الرشید»، «عمر عبدالعزیز» و «عبدالله عوده»، که خانواده هایشان در عربستان هدف حمله قرار میگیرند و خود در خطر ترور و حذف فیزیکی هستند، چهارشنبه گذشته، حزبی را تاسیس و ماموریت خود را برای برکناری «محمد بن سلمان»، از قدرت، اعلام کردند.
این اقدام آن هم در شرایطی که تشکیل و فعالیت احزاب سیاسی در عربستان ممنوع است و مرتکبان این اقدام با اتهاماتی مختلف به حبسهای طولانی مدت محکوم میشوند، نشان دهنده آغاز دوره جدیدی از مخالفتها با رژیم عربستان است.
تشکیل این حزب کیلومترها دورتر از عربستان، نخستین مخالفت رسمی دوره حکمرانی «ملک سلمان» است؛ در پنجاه سال گذشته، گروههای مختلف سیاسی سعودی سعی در به چالش کشیدن پادشاهی داشته و به زندان افتاده اند.
بیانیه این حزب با تاکید بر «خشونت و سرکوب مداوم توسط دولت و افزایش شمار افراد دستگیرشده و ترورهای سیاسی، سیاستهای تهاجمی روزافزون عربستان علیه کشورهای منطقه، ناپدیدسازی اجباری و تبعید خودخواسته افراد به سایر کشورها»، آورده است «ما به دنبال جذب اعضا در عربستان و سایر کشورها هستیم؛ اما میدانیم که این یک اقدام خطرناک است.»
زمان اعلام موجودیت این حزب نیز باید مورد توجه قرار بگیرد؛ مسائل و اتفاقات متعددی در عربستان در حال رخ دادن هستند که به نظر میرسد لزوم فعالیتهای اینچنینی را تسهیل و ضروری کرده اند.
بیشتر بخوانید
نخست
زیر سوال بودن سلامت جسمی ملک سلمان: تشکیل شورای تصمیم گیری در پی وخامت حال ملک سلمان، آن هم در شرایطی که بن سلمان از سال ۲۰۱۷ قدرت را در دست دارد، سبب بروز نگرانیهای عمدهای در مورد حکومت وی شده است.
دو
انتشار خبرهای مربوط به تشدید اختلاف نظر میان «محمد بن سلمان» با پدرش در زمینههای متعددی مانند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، جنگ یمن و تشدید شکافهای داخلی.
سه
تلاش محمد بن سلمان برای تعویق پایان دوره ریاست دورهای بر گروه ۲۰: محمد بن سلمان قصد دارد در زمان حیات پدرش به پادشاهی برسد تا از مشروعیت برخوردار شود.
چهار
تحلیل رفتن قدرت اقتصادی عربستان در پی شیوع کرونا، لغو حج، کاهش قیمت نفت، کاهش ارزش سهام آرامکو، توقف فعالیتهای اقتصادی.
پنج
تشدید انتقادات حقوق بشری علیه عربستان: انتقادات علیه نقض حقوق بشر در عربستان که از زمان قتل هولناک «جمال خاشقجی»، روزنامه نگار منتقد سعودی در ۲ اکتبر ۲۰۱۸ به شکل قابل ملاحظهای افزایش یافت، در پی آشکارتر شدن جنایات جنگی عربستان در یمن و وضعیت زندانیان، به بحرانی جدی برای این کشور مبدل شده است.
شش
از دست رفتن مشروعیت داخلی و تشدید سرکوب.
هفت
تضعیف خانواده پادشاهی در پی اقدام مکرر بن سلمان برای بازداشت و حذف آنان از عرصه سیاسی.
منبع: خبرگزاری میزان
انتهای پیام/