به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،هاشمی شهری رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان با بیان اینکه کمبود پزشک عمومی در مرکز جامع خدمات سلامت روستایی دستاوردهای درخشان نظام بهداشت و درمان را تهدید میکند گفت: بومی گزینی مشکل کمبود پزشک عمومی در مناطق روستایی سیستان و بلوچستان را برطرف میکند.
او اظهارداشت: بر اساس این طرح داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در سیستان و بلوچستان که متقاضی استفاده از سهمیه مناطق محروم هستند از بدو تحصیل متعهد میشوند تا بعد از دانش آموختگی در مناطق روستایی این استان مشغول بکار شوند.
او افزود: با دانش آموختگی تدریجی این گروه از همکاران پزشک عمومی و ظرف ۲ تا ۳ سال آینده مشکل کمبود پزشک در سطح اول نظام بهداشت و درمان به طور کامل برطرف خواهد شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به کل پزشکان عمومی مورد نیاز برنامه پزشک خانواده نیز گفت: با احتساب سرانه یک پزشک به ازای هر چهار هزار و ۵۰۰ نفر از ساکنان مناطق روستایی، نیازمند حضور ۱۲۲ پزشک عمومی هستیم و هماینک با ۷۷ پزشک عمومی برای کار در مراکز روستایی قرارداد داریم.
او ادامه داد: در مقطعی از زمان و بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت تفاوت معناداری میان میزان پرداختی به پزشکان شاغل در مراکز روستایی استان ما با سایر نقاط کشور ایجاد شد و همین موضوع باعث شد تا بعد از گذشت سالها، همه مراکز روستایی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از حضور پزشک برخوردار شوند، اما هماینک با عدم رغبت پزشکان برای حضور در مناطق روستایی رو به رو شدهایم.
هاشمی افزود: هماینک۵۲ مرکز جامع خدمات سلامت روستایی در منطقه تحت پوشش این دانشگاه فعال بوده که متاسفانه با لغو قرارداد تعدادی از پزشکان شاغل به کار در این مراکز،۱۳ مرکز روستائی فاقد پزشک است.
او با قدردانی از پزشکانی که در مناطق روستای سیستان و بلوچستان در حال فعالیت هستند گفت: مسائل قانونی و مهمتر از آن کمبود منابع مالی از مهمترین موانع موجود در مسیر استقرار کامل برنامه پزشک خانواده در مناطق روستایی محسوب میشود و به همین دلیل جاذبه حضور در مناطق روستایی برای پزشکان کم شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزایش ضریب محرومیت مناطق روستایی و ایجاد تفاوت معنادار در پرداخت حق الزحمه میان مناطق برخوردار و کم برخوردار را از راهکارهای ضربتی و کوتاه مدت برای حل مشکل کمبود منابع انسانی در مناطق روستایی برشمرد.
او تاکید کرد: رایزنی و پی گیریهای لازم از طریق وزارت بهداشت و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی در حال انجام است.
هاشمی بیان کرد: با اقداماتی همچون توزیع پزشکان مراکز دارای چند پزشک در مراکز فاقد پزشک و حضور سیاری پزشک عمومی مناطق همجوار در مراکز فاقد پزشک را از مهمترین اقدامات انجام شده برای کاهش تبعات و عوارض کمبود پزشک درمناطق روستائی عنوان کرد.
او با اشاره به اهمیت ارائه مراقبتهای بهداشتی اولیه PHC () در تمام مراکز روستائی گفت: پزشکان عمومی در مراکز روستایی علاوهبر ارائه خدماتی مانند ویزیت سرپایی وظیفه مدیریت و نظارت بر فعالیتهای بهداشتی و مراقبتی را نیز بر عهده دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: عدم امکان ویزیت سرپایی مشکلاتی را برای روستائیان ایجاد خواهد کرد و این عزیزان مجبور میشوند تا برای ویزیت سرپایی و یا دریافت دارو به روستاهای مجاور و یا شهر مراجعه کنند.
او به شهروندان اطمینان داد که کارکنان خدوم حوزه بهداشت با تلاش مضاعف اجازه نمیدهند تا خدمات مورد نیاز مردم همچون واکسیناسیون، مراقبتهای مادر و کودک، بهداشت محیط و سایر مسائل مراقبتی و بیماریابی به واسطه عدم حضور موقت پزشک عمومی در مناطق روستائی متاثر شود و ارائه خدمات مراقبت بهداشتی اولیه در مراکز فاقد پزشک توسط کارکنان مرکز انجام میشود.
هاشمی بیان کرد: نظارت بر حسن اجرای ارائه خدمات در این مراکز هم به صورت مستمر توسط کارشناسان ستادی شهرستانهای تابعه انجام میشود.
انتهای پیام/گ