ناصر رضاییپور دبیر انجمن علمی طب سنتی ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص فواید عسل، اظهار کرد: با توجه به آثار ضدویروس، ضدباکتری و ضدقارچی ثابت شده عسل، مصرف آن در حد معقول و با رعایت اعتدال، میتواند بسیار مناسب باشد.
او گفت: بسیاری از مردم بر اساس عادت اشتباهی که دارند صبح به صورت ناشتا آب مینوشند؛ چراکه به آنها القا شده که این کار، سبب شستشوی کلیهها خواهد شد و یا برای درمان یبوست مفید است؛ درحالیکه این کار درست نیست و افراد میتوانند به جای مصرف آب به صورت ناشتا، که برای کبد، معده و مفاصل زیانآور است، صبحها از شربت عسل، یا درصورت تمایل از شربت آبلیمو و عسل استفادهکنند. البته باید توجهداشت که این شربت نباید زیاد از حد شیرین باشد و همچنین استفاده مکرر آن نیز توصیه نمیشود.
او افزود: عسل با توجه به خواصی که دارد، میتواند سیستم ایمنی را تقویتکند؛ بنابراین مصرف عسل، در پیشگیری و درمان برخی بیماریها از جمله بیماریهای ویروسی که در فصل پاییز بیشتر با آنها مواجه هستیم، مانند انواع سرماخوردگی، آنفلوانزا و... مفید است.
رضاییپور تصریحکرد: یکی از بهترین کارهایی که مردم هنگام سرماخوردگی و آنفلوانزا انجاممیدهند استفاده از شربت عسل است، اما باید بدانید که این شربت نباید زیاد غلیط باشد..
این متخصص طب سنتی گفت: عسل منبع بسیار خوبی از ریزمغذیها، ویتامینهای گروه ب، ویتامین ث و آنتیاکسیدان است که برای تقویت عمومی بدن بسیار مفید هستند.
او افزود: به احتمال زیاد مصرف عسل و دیگر محصولات زنبور عسل مانند ژل رویال میتواند در پیشگیری از ابتلا به کرونا، کاهش علائم و تسریع درمان این بیماری کمککننده باشد. البته چنین ادعایی نیاز به مطالعات بالینی و اثبات دارد، ولی مصرف عسل قطعاً برای این بیماران، مضر نخواهدبود.
رضاییپور ادامه داد: عسل در طب ایرانی جزو غذاهای لطیف محسوب میشود؛ یعنی پساز هضم، مقدار زیادی از آن باقینمیماند به همین دلیل میتواند برای افرادی که به دلیل مشکلات گوارشی مانند نفخ، ترشکردن و سنگینی معده، نمیتوانند غذاهای سنگین مصرف کنند مناسب باشد؛ زیرا علاوهبر زودهضم بودن، انرژی خوبی برای بدن فراهممیکند و از ریزمغذیهای فراوانی هم برخوردار است که برای بدن ضروری هستند.
دبیر انجمن علمی طب سنتی ایران گفت: از عسل میتوان برای درمانهای موضعی مانند رفع برخی جوشها و بثورات پوستی، ماساژهای زیبایی و پانسمان زخمها نیز استفادهکرد. به عنوان مثال به طور معمول برای پانسمان جای حجامت از عسل استفادهمیشود که به بهبود هرچهزودتر زخمها کمکمیکند.
رضاییپور تاکید کرد: عسل میتواند در درمان بیماریهایی مانند اماس، مشکلات کبدی، فراموشی و آلزایمر نیز موثر باشد.
او در پایان یادآوری کرد: بیماری اماس، معمولاً یک بیماری سرد است و افراد مبتلا به این بیماری دچار علائمی، چون خستگی و ضعفهای حسی و حرکتی در اندامهای مختلف هستند که عسل بهعنوان یک غذا- داروی مقوی عمومی و سرشار از ویتامینها و ریزمغذیهای مختلف، میتواند شرایط عمومی این افراد را بهبود بخشیده و خستگی را که یکی از علایم شایع این بیماری است، تا حد زیادی برطرفکند.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/