عاملی گفت: نقش طلاب حوزه در مسیر توانمندسازی دانش اجتماعی، فرهنگی و دینی جامعه بسیار حائز اهمیت است.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آیت‌الله مرتضی مقتدایی رئیس شورای سیاست‌گذاری حوزه علمیه خواهران به جمعیت ۸۰ هزار نفری طلاب حوزه‌های علمیه خواهران از ۵۷ کشور جهان اشاره کرد و گفت: تعداد طلاب حوزه‌های علمیه خواهران جمعیت خوبی دارد و تا به امروز پیشرفت‌های بهتری نیز نسبت به حوزه‌های برادران داشته‌اند، آیت‌الله مکارم نیز در طی جلسه این نکته را تائید کرده‌اند و پیشرفت خواهران طلاب را در تألیفات، مقالات، تدریس، تبلیغ و ... را در جایگاه خوبی دانستند.

رئیس شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران افزود: ۱۲۰ هزار طلبه فارغ‌التحصیل از ابتدای تأسیس مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران و جامعه الزهرا (س) داشته‌ایم و امروز به تمام امور مرکز اعم از مدیریت مدارس، تبلیغ و... توسط طلاب خواهر رسیدگی می شود.

آیت‌الله مقتدایی ادامه داد: مأموریت اصلی این نظام تربیتی طبق نظام تربیتی تصویب‌شده بیشتر برای تبلیغ است و در مراحل بعدی پژوهش و مدیریت مدارس مورد توجه هستند.

برکات حوزه‌های علمیه، خاص ایران نیست

در ادامه جلسه عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تقدیر از اقدامات صورت گرفته در حوزه علمیه خواهران و تلاش‌های آیت‌الله مقتدایی در این زمینه تصریح کرد: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی هر اقدامی را برای تقویت حوزه علمیه خواهران وظیفه خود می‌داند و مصداق حسنه جاریه‌ایست که خیر و برکات آن شامل همه جامعه بشری می‌شود.

عاملی با اشاره به ظرفیت بالای معنوی حوزه‌های علمیه گفت: برکات حوزه‌های علمیه خاص ایران نیست و بسیاری از ظرفیت‌های فرهنگی ایجادشده برای کشور و پیوند‌های عمیق فرهنگی ایجادشده، توسط طلاب تربیت شده در حوزه‌های علمیه بوده است.


بیشتر بخوانید


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به درخواست انعقاد تفاهم‌نامه با دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: یک توافق‌نامه واقعی برای اجرا توسط طرفین آماده شود تا بخش‌های علمی و فرهنگی کشور بهره‌مندی بیشتری از ظرفیت‌های طلاب خواهر به‌عنوان یک سرمایه ارزشمند داشته باشند.

عاملی با اشاره به آسیب‌های اجتماعی جامعه که متأثر از فرهنگ غربی و بعضاً نگران‌کننده است، گفت: سرمایه حوزوی یک سرمایه ماندگار است و اگر بتوانیم طلبه‌های فاضل، خویشتن‌دار و صاحب اخلاق کریمه تربیت کنیم در امر هدایت جامعه بسیار مؤثر خواهند بود.

او افزود: نقش طلاب حوزه اعم از خواهر و برادر در مسیر توانمندسازی دانش اجتماعی، دانش فرهنگی و دانش دینی جامعه بسیار حائز اهمیت است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بابیان اینکه جامعه امروز تفاوت‌های زیادی با گذشته دارد به اهمیت و پویایی فضای مجازی اشاره کرد و تصریح کرد: طلاب از ابزار فضای مجازی برای تبلیغ دین، هدایت جامعه و ارتقای فرهنگ اسلامی باید به نحو احسن استفاده کنند و ظرفیت ۲۰۰ هزارنفری طلاب خواهر در این حوزه بسیار ارزشمند است.

او افزود: در فضای مجازی با تصاعد مجازی مواجه هستیم که این تصاعد عدد به توان متمایل به بی‌نهایت است برای مثال یک کتاب وقتی در فضای مجازی قرار می‌گیرد، بی‌نهایت تکثیر می‌شود.

عاملی گفت: یکی از ویژگی‌های فضای مجازی این است که به ما یاد می‌دهد که جدا جدا کار کردن فایده‌ای ندارد و یک بستر مشترک و داده گذاری مشترک توان بالایی را ایجاد می‌کند.

۲۵ درصد طلاب خارجی در کلاس‌های سطوح بالا شرکت می‌کنند

در ادامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین هاشمی سرپرست دبیرخانه مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران با اشاره حضور طلاب خواهر خارجی اظهار کرد: بیشترین طلاب خارجی از کشور‌های هند و پاکستان و سپس قاره آفریقا هستند که ۲۵ درصد طلاب خارجی در کلاس‌های سطوح بالا شرکت می‌کنند که با ظرفیت ایجاد در آموزش مجازی، این ظرفیت افزایش‌یافته است و افراد سطوح مقدماتی را به‌صورت حضوری و سپس سایر سطوح را به‌صورت مجازی دنبال می‌کنند.

او افزود: مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران به‌ موازات مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران ذیل شورای عالی حوزه‌های علمیه فعالیت می‌کرد که این تفکیک از سال ۱۳۷۱ صورت گرفته است و البته سال ۱۳۹۱ به دلیل اقتضائات و تفاوت‌های حوزه‌های علمیه خواهران شورای سیاست‌گذاری مستقل برای خواهران ذیل شورای عالی حوزه تشکیل شد و اساسنامه‌ای برای آن تدوین و تصویب شد.

سرپرست دبیرخانه مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران در ادامه به تشریح شکل‌گیری شورای عالی حوزه علمیه خواهران، اساسنامه جدید تدوین‌شده برای آن و مسائل پیش رو پرداخت.

او افزود: اساسنامه جدید در شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز باید موردبررسی قرار گیرد و نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در خصوص اساسنامه اخذ شود.

اصغر عبدالهی معاون امور مجلس و فرا سازمانی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه جلسه گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی با مصوبات راهگشای خود تاکنون یکی از مهم‌ترین پشتیبان‌های حوزه‌های علمیه در به‌کارگیری حوزه‌های علمیه در تصمیم‌سازی‌های راهبردی در کشور بوده است.

او با اشاره به ظرفیت بالای حوزه‌های علمیه خواهران در کمک به حل مسائل پیش روی کشور در حوزه زنان و خانواده افزود: با توجه به درخواست شورای سیاست‌گذاری حوزه علمیه خواهران برای انعقاد تفاهم نامه با دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌منظور حمایت از این جریان عظیم فرهنگی مناسب است که تفاهم‌نامه مذکور تدوین و به امضای طرفین برسد.

عبدالهی گفت: رویکرد دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره جدید توجه بیشتر به حوزه فرهنگ بوده است و توفیقات خوبی مانند تشکیل ستاد مهندسی فرهنگی در این دوره محقق شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار