به گزارش حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش مجلس در برنامه تلویزیونی پرسشگر بیان کرد: هرساله کمیسیون آموزش دقت نظر خاصی برای تامین مایحتاج مدارس در فصل سرما و ساخت و ساز داشته است.
او افزود: در باب سرانه فضای آموزشی در چند استان عقب هستیم که جزو اولویت هاست و باید پیگیری شود. هر رقمی که خیری برای ساخت مدرسه هزینه کند همان رقم را هم دولت تخصیص میدهد و پای ساخت میآید. ۸۰۰ میلیارد تومان خزانه کل کشور از این تعهدات عقب مانده است و تلاش میکنیم با پیگیری ها، بزودی این رقم تخصیص یابد و همکاران ما در نوسازی مدارس به اهدافشان برسند.
منادی درباره وسایل گرمایشی مدارس نیز گفت: برای حل همیشگی مشکل گرمایش مدارس باید ایدههای جدیدی را با همت شرکتهای دانش بنیان به کار بگیریم و طوری باشد که بچههای ما آسیب نبینند. زمان آن نیست که وسایل ساده اولیه باعث فاجعههای بزرگ بشوند. کمیسیون آموزش تمام تلاش خود را برای بودجه سال بعد که دولت ۱۵ آذر تقدیم میکند خواهد داشت تا رقم قابل توجهی برای بازسازی مدارس و قسمتهایی که از برنامه عقب مانده ایم را از منابع مختلف برای این منظور پیش بینی کند.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس در پاسخ به اینکه آیا مجلس میتواند در اصلاح آیین نامههایی که موجب کندی در تخصیص بودجه از محل هدفمندسازی شده است کاری کند؟ گفت: هرجا احساس شد که آیین نامهای مانع کار است به ما منتقل کنند تا در رفع آن کمک کنیم. ارتباط خوبی با سازمان برنامه داریم. سازمان هدفمندسازی که بدهکار است و هم سازمان نوسازی گیر کار را به ما بگویند.
منادی درباره لزوم اصلاح بودجه ریزی به سازمانهای مختلف اظهار کرد: بودجه ریزی عملیاتی را قبول داریم و مخالف بودجه نویسی سنتی که در کشور جاری است هستیم، زیرا بخش عمده آن منوط به افراد و ارتباطات آنهاست اما کمیسیون آموزش معتقد است باید امنیت بچهها در زمان تحصیل حفظ شود، مدارس کپری جمع شوند و از فرصت کرونا برای بازسازی مدارس و جبران عقب ماندگیها در این حوزه استفاده کنیم.
در ادامه محمدحسین صابر، رئیس سازمان هدفمندسازی یارانهها با بیان اینکه یک ارتباط ما با سازمان نوسازی مدارس درباره استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس است، گفت: بودجهای از سال ۹۵ در قالب ماده ۶۵ قانون الحاق از محل ۲۰ درصد عوارض گاز برای این منظور تخصیص مییابد که این رقم در سال ۹۹ معادل ۱۳ هزار و ۱۸۷ میلیارد ریال است که با پیگیریهای رئیس سازمان نوسازی در دو هفته گذشته تخصیصی صادر شده که طی یکی دو هفته آینده نیز کارسازی خواهد شد.
او در پاسخ به اینکه آیا بودجه ۱.۳ هزار میلیارد تومانی مشکلی را حل میکند؟ افزود: این بحث بودجه به سازمان برنامه و بودجه مرتبط است و سازمان هدفمندی فقط بر اساس تخصیص برنامه و بودجه این کار را انجام میدهد. بنده هم معتقدم این بودجه کفاف نمیدهد، اما متناسب با مصوبه مجلس است که در قانون بودجه اعمال شده و ما هم باید بر اساس آن اقدام کنیم.
صابر درباره روند تخصیص بودجه ادامه داد: در تبصره ۱۴ قانون بودجه و در بخش منابع و مصارف سازمان هدفمندی گفته شده پولهای که از محل شرکتها یا حاملهای انرژی به خزانه واریز میشود زمانی که میخواهیم آن را در مصارف هزینه کنیم باید تخصیص سازمان برنامه صادر شده باشد. سازمان هدفمندی نمیتواند منابع را مستقیم و به تشخیص خودش هزینه کند. این بودجه برای نوسازی مدارس هم باید در زمان خودش تخصیص یابد و تلاش ما تخصیص آن در زمان مناسب است.
انتهای پیام/