به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، ۳۱ شهریور ماه سال ۱۳۵۹ یادآور آغاز درگیریهای پراکنده مرزی کشورهای عراق و ایران و شروع جنگ تحمیلی ۸ ساله بود. زمان چندانی نگذشته بود که این درگیریهای پراکنده تبدیل به یک جنگ تمام عیار شدند.
عراق در ابتدای جنگ توانست با استفاده از عنصر غافلگیری بخشهایی از خاک کشورمان را اشغال کند؛ اما روند این اشغالگریها خیلی ادامه نداشت، زیرا رزمندگان ایرانی تلاش کردند علاوه بر بازپسگیری مناطق اشغال شده، جنگ را به داخل عراق بکشانند.
عراق در پی اشغالگریهای خود تلاش کرد با تصرف پل کرخه، پل نادری یا پی پل ارتباط خوزستان را با استانهای شمالی کشور قطع و پس از انجام این کار، شهرهای اندیمشک و دزفول را ساقط کند، اما اینچنین نشد؛ زیرا پل کرخه در سالهای ابتدایی انقلاب با ۳۰ تن وزن، امکان عبور تانک عراقی را نداشت. بنابراین ارتش عراق مجبور بود پل دیگری روی رودخانه کرخه احداث کند.
رزمندگان کشورمان در هفت روز متوالی با دستان خالی، اما پر اراده دشمن را تا یک کیلومتری پل کرخه به عقب راندند. پل کرخه پس از عملیات پیروزمند فتحالمبین مقر پاسگاه شهید قدوسی با حضور مشترک سپاه و ارتش شد. این پل در آن زمان مکانی برای هدایت نیروهای عملکننده در عملیاتهای فتحالمبین، محرم و والفجر مقدماتی بود.
پل کرخه در حال حاضر در ۱۰ کیلومتری اندیمشک و در جاده اندیمشک - دهلران قرار دارد. این پل ارتباط غیرقابل تردیدی با ایوان کرخه دارد. ایوان کرخه باقیمانده شهری از دوره ساسانیان است. این شهر که باقیماندههای آن در ۲۰ کیلومتری شمال غربی شوش و غرب رود کرخه قرار گرفتهاند، در زمان شاپور دوم ساسانی ساخته شده است.
گفتنی است شهر باستانی ایوان کرخه در سال ۱۳۱۰ ثبت ملی شده است.
انتهای پیام/