به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ علی مرادی معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه با بیان اینکه امسال از محل اعتبارات سیلاب نزدیک به ۱۶.۵ میلیارد تومان برای لایروبی رودخانهها و ساماندهی تاسیسات آبی هزینه شده است، گفت : کار لایروبی بسیاری از رودخانهها را از اردیبهشت ماه آغاز کردیم و روند کار همچنان ادامه دارد.
او با اشاره به وجود نزدیک به ۱۷۰۰ کیلومتر رودخانه در استان کرمانشاه، گفت : در شرایط کنونی اولویت کار را بر نقاطی قرار داده ایم که تمرکز جمعیت در نزدیکی آنجا زیاد است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه یکی از مهمترین نقاطی که کار لایروبی آن از اردیبهشت ماه آغاز شده را تنگ کنشت اعلام کرد و افزود: در این منطقه نزدیک به سه میلیارد تومان هزینه کردیم و تقریبا ۹۰ درصد کار تکمیل شده است.
مرادی ادامه داد: در برخی از نقاط که نیاز بود دیوارهها را با همکاری دستگاههای مربوطه جابجا و مسیر رودخانه را باز کردیم.
این مسئول افزود: کار لایروبی رودخانه تنگ کنشت از ابتدای تنگه تا راه آهن و حتی محوطه آن (با همکاری خود راه آهن) انجام شده است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه از لایروبی ۹۵ درصد رودخانه رازآور و بازگشایی مسیرهای آن نیز خبر داد و با بیان اینکه مابقی کار نیز در دست انجام است، ادامه داد: برای لایروبی این رودخانه نیز سه میلیارد تومان هزینه شده است.
مرادی درباره لایروبی رودخانه "قرهسو" افزود: برای این رودخانه نیز عمده تمرکز در محدوده شهرک کرناچی بود که با هزینه ۳۰۰ میلیون تومان دیواره خاکی زدیم و با حکم قضایی نسبت به تخریب واحد مسکونی که در بستر فعال رودخانه قرار داشت، اقدام کردیم.
او گفت: در سایر شهرستانها نیز لایروبی رودخانه الوند در سرپل ذهاب و قصرشیرین با روند خوبی در حال انجام است و در محدوده سرپل ذهاب ۲۰۰ متر دیواره بتنی و سنگی ایجاد کردیم.
این مسئول افزود: در سایر نقاط نیز کار لاروبی در حال انجام است و به علاوه هرجا نیازمند لایروبیهای موردی خصوصا بنا به درخواست فرمانداران باشد، تا حد امکان انجام خواهد شد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه با بیان اینکه بر اساس بند "و" ماده هشت قانون بودجه سال ۱۳۹۹ شرکت آب منطقهای میتواند از محل فروش ماسه و سیمان مازادی که در بستر رودخانهها وجود دارد برای تامین اعتبارات لایروبی اقدام کند، ادامه داد: کار دیگری که در این زمینه در دست انجام داریم شناسایی دقیقی مسیر رودخانه، تعیین حجم مصالح قابل برداشت و ... است که نقشهبرداری آن در دست اقدام میباشد.
مرادی گفت: بعد از مزایده این طرح، میتوانیم از اعتبارات حاصل از آن برای لایروبی و ساماندهی بخش بیشتری از رودخانههای استان اقدام کنیم.
او ادامه داد: این طرح برای رودخانههایی مانند گاماسیاب، خرم رود کنگاور، دینورآب و ... قابل انجام است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان کرمانشاه استفاده از سامانه پایش و مدیریت دادههای آبی برای رصد وضعیت منابع آب در فصل بارندگی پیش رو را نیز از دیگر برنامهها دانست و افزود: با کمک این سامانه میتوانیم درباره باز و بسته کردن دریچه سدها در زمان بارندگی، حجم سیلاب پیشبینی شده در پیک بارش و ... تصمیم گیری کنیم .
انتهای پیام/د