به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تخمه جابانی یا تخمه ژاپنی معمولا در میان وعده مصرف می شود و طرفداران خاص خود را دارد. این محصول در حقیقت حاصل از تخمههای درون نوعی هندوانه به خصوص است که تنها تخمههای آن مورد استفاده خوراکی قرار میگیرند و خود هندوانه قابل خوردن نیست. این نوع هندوانه به «هندوانه آجیلی» معروف است.
برخلاف تصور عموم این تخمه مختص به ژاپن نیست و در ایران پرورش مییابد. این تخمه معمولا در روستای دماوند به نام جابان کاشته میشود. تخمه ژاپنی اکثرا در طعمهای مختلفی مانند نمکی، بو داده و همراه با گلپر و لیمو مورد استفاده قرار میگیرد.
از فواید تخمه ژاپنی غافل نمانید
۱- بر اساس نظر طب سنتی این تخمه طبعی گرم و خشک دارد.
۲- هر ۱۰۰ گرم از این تخمه حاوی ۵۹۰ کالری انرژی است.
۳- برای کمخونی موثر است.
۴- اشتها آور است و از سوءهاضمه جلوگیری میکند.
۵- این خشکبار به دلیل وجود کلسیم از پوکی استخوان جلوگیری میکند.
۶- در درمان التهابات بدن نقش مهمی دارد.
۷- سرشار از پروتئین است.
۸- به دلیل دارا بودن اسید فولیک نقش مفیدی در عملکرد بهتر مغز و کنترل هوموسیستئین دارد.
۹- بخشی از آهن مورد نیاز بدن را تأمین میکند.
۱۰- منیزیم موجود در این آجیل در حفظ سلامت اعصاب نقش دارد.
۱۱- وجود آنتی اکسیدان در این نوع تخمه مانع بروز سرطان «پروستات» در آقایان میشود.
۱۲- وجود روی در این تخمه، کمک فراوانی به متابولیسم بدن کرده و دستگاه ایمنی آن را قوی میکند.
۱۳- وجود اسیدهای آمینه در این نوع تخمه به محافظت از ماهیچهها کمک میکند.
۱۴- کاهش کلسترول مضر خون
۱۵- تنظیم عملکرد اعصاب و عضلات از جمله قلب و استخوانها
- از جمله مضررات این تخمه خوشمزه میتوان به افزایش چربی بدن اشاره کرد.
- به دلیل وجود نمک فراوان در این نوع تخمه مصرف زیاد آن موجب آسیب رسیدن به دندان، تغییر رنگ و از بین رفتن آنها میشود.
- مصرف این تخمه زمینه ساز بروز انواع بیماری از جمله فشار خون است.
- بهتر است افراد مبتلا به چاقی از مصرف تخمه ژاپنی پرهیز کنند.
- مصرف بیش از حد تخمه ژاپنی همراه با پوست باعث کاهش ترشح طبیعی «اسید معده» شده و ابتلا به بیماری دیابت یا مشکلات کلیوی را افزایش خواهد داد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/