به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت اظهار کرد: شاهد نزول رعایت دستورالعملهای بهداشتی در جامعه هستیم و همزمان ویروس کرونا دچار جهشی شده است که سرایت پذیری آن را بالا میبرد. با این افزایش، سرایت پذیری انتقال ویروس کرونا به صورت درون خانوادگی به صورت قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.
او در ادامه بیان کرد: در موجهای قبلی اپیدمی ویروس کرونا معمولا انتقال درون جامعهای را شاهد بودیم و انتقال درون خانوادگی خیلی کم بود.
حریرچی در ادامه با بیان اینکه کنترل این وضعیت مستلزم این است که مردم در درون خانواده هم مراقبت بیشتری برای جلوگیری از انتقال کرونا انجام دهند، بیان داشت: در حال حاضر هر یک نفر از اعضای خانواده که مبتلا به کرونا میشود سایر اعضای خانواده هم مبتلا میشوند و این امر خیلی خطرناک است.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه با توجه به سرایت درون خانوادگی کرونا ممکن است موجهای دیگری از کرونا را شاهد باشیم، اضافه کرد: با جهش ژنتیکی که ویروس پیدا کرده است وظیفه ما در رعایت دستور العملهای بهداشتی و همچنین مثلث شستشوی دست ها، فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی، استفاده از ماسک و اجتناب از تردد و تجمع غیر ضروری بیشتر میشود.
حریرچی با اشاره به اینکه میزان ابتلا به کرونا در تهران و قم ۲ برابر شده است، اضافه کرد: برای اینکه مجبور باشیم این مسائل را رعایت کنیم به ناچار برای بعضی از استانها شرایط خاصی را در نظر گرفتیم. بر همین اساس برای استان قم درخواست شده است که با موافقت ستاد کرونا تعطیلات قابل توجهی در نظر گرفته خواهد شود، در استان آذربایجان غربی ستاد کرونای استانی درباره اعمال محدودیتهای بیشتر تصمیم گیری کرده است.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه گفت: در سایر استانهایی که افزایش قابل توجه کرونا را داریم مجبور میشویم دورکاری ها و فاصله گذاریهای فیزیکی را انجام دهیم.
او در ادامه بیان کرد: درخواستمان از مردم این است که در مراسم ترحیم و تشییع جنازه ها تجمع نکنند، از گرد هم آمدن در پارک ها و ... خودداری کنند تا بتوانیم بر این بیماری غالب شویم.
معاون کل وزیر بهداشت در ادامه با تاکید بر اینکه هر گونه تماس اجتماعی و در مجاورت سایرین قرار گرفتن امکان ابتلا به کرونا را بالا می برد اضافه کرد: باید انتخابی آگاهانه داشته باشیم تا مسائلی که مربوط به معیشت و آموزش مردم است را در حداقل ممکن انجام دهیم تا اقتصاد بچرخد. اما تماس های غیر ضروری، دیدار های خانوادگی، مسائل تفریحی و خرید های غیر ضروری را به حداقل برسانیم.
انتهای پیام/