حبیب جوکار دکترای مشاوره و راهنمایی در اهواز در تشریح علل خشمگین شدن انسانها در گفتگو با خبرنگارگروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: دلایل بسیاری عامل بروز واکنش هیجانی خشم در انسان میشود، ولی این دلایل برای همه افراد جامعه به یک شکل نیست.
جوکار افزود: گاهی اوقات عاملی میتواند برخی انسانها را خشمگین کند که در فردی دیگر بی تاثیر است، این در حالی است که موضوعی میتواند فردی را خشمگین کند، ولی بر رفتار شما هیچ تاثیری نخواهد داشت، پس به این معناست که دریافت ما از مسائل عامل اصلی واکنش خشم و غضب است.
او چگونگی تعبیر اتفاقات اطراف خود را محصول تعلیم و تربیت در دوران کودکی و رفتارها و واکنشهای والدین و دیگران در مقابل مشکلات عنوان کرد و اظهار کرد: البته نحوه نگرش به دنیا، ساختار شخصیتی نیز نقش موثری در واکنش ما هنگام رویارویی با مشکلات ایفا میکند.
دکترای مشاوره و راهنمایی در اهواز تصریح کرد: روانشناسان عوامل به وجود آمدن خشم را به ۵ گروه شامل؛ قدرت، خطر برای امنیت و سلامت، خطر برای خودکفایی، حمله به اعتماد به نفس و تجاوز به حریم مقدسات و باورهای قلبی یک انسان تقسیم بندی میکنند و با توجه به اینکه خشم یکی از احساسهای اولیه انسانها محسوب میشود، جزو ابزارهای دفاعی بوده و میتواند برای ما از حربههای بسیار مفید باشد یا ابزار نابودی ما را فراهم کند.
به گفته جوکار، خشم خود را به عناوین مختلف از جمله؛ گریه کردن، تمسخر کردن، فریاد زدن و با صدای بلند صحبت کردن، حمله کردن به افراد و اشیا، افسردگی، تجاوز، خشونت یا خودکشی، گوشه نشینی، سکوت کردن و یا حتی بروز رابطه جنسی نشان دهد، البته برای درمان باید از روانشناسان کمک گرفت.
انتهای پیام/گ