سرماخوردگی و آنفلوانزا از بیماری‌هایی است که هرسال در فصول خاصی، گریبانگیر بسیاری از افراد می‌شود و سرفه یکی از معضلات اصلی این بیماری‌هاست که با راهکار‌های خانگی تا حد زیادی تسکین می‌یابد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سرماخوردگی و آنفولانزا از بیماری‌هایی است که هرساله در فصول خاصی، گریبان‌گیر بسیاری از افراد می‌شود. سرفه که یکی از معضلات اصلی این بیماری‌ها است، با راهکار‌های خانگی تا حد زیادی قابل‌تسکین است. در این مطلب می‌خواهیم شیوه‌های درمان سرفه و تسکین گلودرد را به شما بگوییم.

۱. از قطره گیاهی یا آب‌نبات برای درمان سرفه استفاده کنید

استفاده از بعضی از قطره‌های گیاهی که مخصوص کاهش سرفه است، می‌توانند اندکی گلودرد شما را تسکین دهد و سرفه‌های مکرر را کم کند؛ اما اگر به این قطره‌های گیاهی دسترسی ندارید، می‌توانید یک آب‌نبات با بافت سخت و فشرده دارویی را در دهانتان بگذارید. مکیدن آب‌نبات دارویی هم می‌تواند برای کاهش سرفه و گلودرد کمک‌کننده باشد.

۲. یک قاشق چای‌خوری عسل را امتحان کنید

استفاده از عسل یک روش سنتی کاهش گلودرد است که برای مهار سرفه هم می‌تواند کارساز باشد. عسل خواص ضدالتهابی دارد و می‌تواند به تجزیه مخاط و کاهش گلودرد کمک کند؛ بنابراین برای کاهش التهاب گلو، به‌اندازه یک قاشق، عسل را در آب گرم یا چای بریزید و این نوشیدنی را همراه با چکاندن چند قطره آب‌لیموی تازه، نوش جان کنید. حواستان باشد که به کودکان زیر یک سال هرگز عسل ندهید.

۳. نوشیدنی را فراموش نکنید

استفاده از نوشیدنی سبب مرطوب و نرم‌شدن گلوی شما می‌شود. در چنین حالتی، درمان سرفه و کاهش گلودرد راحت‌تر خواهد بود؛ پس تا می‌توانید، از نوشیدنی استفاده کنید که علاوه بر افزایش آب بدن، در هنگام بیماری، به داد گلویتان هم می‌رسد، البته به‌جز نوشیدنی‌های الکلی و کافئین‌دار؛ چون نتیجه عکس دارند و گلو را خشک می‌کنند. اگر حالت اسیدی آب پرتقال و سایر مرکبات گلویتان را اذیت می‌کند، بهتر است که به‌سراغ آب‌میوه‌های دیگر بروید.


بیشتر بخوانید


۴. سوپ و مایعات گرم مصرف کنید

استفاده از مایعات گرم یا سوپ مرغ، می‌توانند گلو و مجاری تنفسی را تا حد زیادی گرم نگه دارند. این مایعات گرم علاوه بر اینکه آب لازم را به بدن شما می‌رسانند، به ازبین‌رفتن مخاط هم کمک می‌کنند تا بهبود گلودرد و کاهش سرفه راحت‌تر شود.

۵. از دارو‌های درمان سرفه استفاده کنید

گاهی برای بیرون‌آمدن مخاط چرکی ناخوشایند، باید سرفه کنید تا زودتر سالم و سرحال شوید؛ اما در بیشتر مواقع، باید آرام سرفه کنید و از تکرار آن جلوگیری کنید. در این مواقع، تعدادی از دارو‌های ضدسرفه می‌توانند کمک‌کننده باشند؛ به‌عنوان‌مثال شربت اکسپکتورانت سرفه‌های خشک را کاهش می‌دهد. این دارو خلط‌آور است به شما در خروج مخاط چرکی از گلو و کنده‌شدن آن‌ها از مجاری تنفسی کمک می‌کنند. البته برای خرید دارو، حتما با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید که باتوجه‌به سابقه شما در مصرف دارو و حساسیت‌های احتمالی، کدام داروی خلط‌آور برایتان مناسب است.

۶. از دارو‌های ضد گرفتگی بینی استفاده کنید

دارو‌های ضد گرفتگی بینی به پاک‌سازی این مجرای تنفسی از مخاط چرکی کمک می‌کنند و سبب می‌شوند که تنفس راحت‌تر شود. همچنین این دارو‌ها به کاهش سرفه و گلودرد هم کمک می‌کنند. حواستان باشد که مصرف این دارو و بسیاری از دارو‌های سرماخوردگی برای کودکان زیر ۴ سال، بی‌خطر نیست و حتما باید با پزشک مشورت کنید.

۷. در بخار آب تنفس کنید

خشک‌بودن گلو سبب سرفه‌های آزاردهنده‌ای می‌شود و ایجاد رطوبت، در کاهش این سرفه‌ها بسیار کمک‌کننده است. تنفس در بخار آب، تا حد زیادی گلو و مجرای تنفسی را مرطوب و نرم نگه می‌دارد.

برای این کار، می‌توانید در حین حمام کردن، از بخار دوش آب گرم استفاده کنید و برای درمان سرفه، در این هوا نفس بکشید. همچنین می‌توانید در حین خواب، در اتاق خود دستگاه بخور قرار دهید تا خواب راحتی داشته باشید. بخار خلط‌های مجاری تنفسی را شل می‌کند و برای سرفه‌هایی که سبب خروج این مخاط چرکی می‌شوند هم مفید خواهد بود.

۸. از تنفس در هوای کثیف و دودی خودداری کنید

همه می‌دانیم که دود و آلودگی برای دستگاه تنفسی مضر است. وقتی که دچار سرفه‌های خشک هستید، ضرر این آلودگی بیش‌ازپیش است؛ بنابراین اگر سرما خورده‌اید یا دچار سرفه‌های آزاردهنده آنفولانزا هستید، هرگز سیگار نکشید و در کنار افراد سیگاری قرار نگیرید. البته مصرف دخانیات در زمان سلامتی هم بسیار مضر است و سبب تخریب دستگاه تنفسی و خشکی گلو می‌شود.

۹. از قرارگرفتن در معرض مواد تحریک‌کننده گلو خودداری کنید

هنگامی که مواد محرک وارد دستگاه تنفسی می‌شوند، می‌توانند سبب افزایش سرفه شوند و روند بهبود را کند کنند. علاوه بر هوای آلوده و دود، استشمام موادی مثل عطرها، گرده‌های گل، محصولات شوینده و هوای حاوی موی حیوان سبب تحریک گلو می‌شوند.

۱۰. گیاهان دارویی با خاصیت ضدالتهابی مصرف کنید

بعضی از گیاهان حاوی آنتی اکسیدان هستند و علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، خاصیت ضدالتهابی هم دارند. با دم‌کردن این گیاهان یا اضافه‌کردن آن‌ها به مواد غذایی مورداستفاده خود، به درمان سرفه و کاهش گلودردتان کمک کنید. آویشن، نعنا، ریشه شیرین بیان، زردچوبه و … ازجمله این گیاهان معجزه‌گر هستند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

بعضی از سرفه‌ها و گلودرد‌ها مستلزم مراجعه به پزشک نیاز هستند. درصورتی‌که علاوه بر سرفه، با هر یک از موارد زیر روبه‌رو شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید:

تنگی نفس
وجود خون در محتویات خارج‌شده از دهان هنگام سرفه
مشاهده مخاط خونی یا حتی صورتی
مخاط سبز، قهوه‌ای روشن و زرد
تب و لرز، سرگیجه یا درد قفسه سینه هنگام نفس‌کشیدن

منبع: خبرگزاری صداوسیما

انتهای پیام/

 

برچسب ها: سرفه کردن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.