به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، کرمانشاهی دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص مشکلات تامین مواد اولیه در حوزه لوله و پروفیل گفت: تامین مواد اولیه، حداقل نیاز تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید و در گام بعدی توسعه صادرات به شمار می رود.
او ادامه داد: ۱۶۰ کارخانه در این صنعت فعال هستند. مواد اولیه مورد نیاز صنعت لوله و پروفیل، ورق گرم است که ۷۰ تا ۸۰ درصد از فولاد مبارکه تأمین میشود.
کرمانشاهی اظهار کرد: هرچه از خام فروشی فاصله بگیرم و به سمت توسعه صنایع پایین دستی و تکمیلی حرکت کنیم ، باعث رشد صادرات غیرنفتی می شود که بخشی از مشکلات اقتصادی کشور را رفع می کند.
این مقام مسئول بیان کرد: کارخانه های تولید لوله و پروفیل به دلیل تامین نشدن مواد اولیه مورد نیاز، با ۲۰ تا ۲۵ درصد ظرفیت خود فعالیت می کنند و صادرات این محصولات به حداقل ممکن رسیده است.
کرمانشاهی تصریح کرد: مواد اولیه مورد نیاز یعنی ورق گرم هر هفته در بورس عرضه میشود اما ما همواره با کمبود سهمیه مورد نیاز واحدها مواجه هستیم و مابقی را از طریق مچینگ و بازار آزاد تهیه می کنیم. در واقع سهمیه ای که این ۱۶۰ واحد میگیرند، تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد ظرفیتشان را پاسخگوست.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل گفت: در همین راستا هفته پیش تفاهم نامهای ۷ بندی با فولاد مبارکه امضا کردیم و مقرر شد مشکلات مربوط به تأمین مواد اولیه حل شود. در یک بند از این تفاهم نامه قید شده است فولاد مبارکه سالیانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن ورق به سندیکا بدهد اما ظرفیت اسمی ما ۱۸ میلیون تن است و اگر بخواهیم صادرات داشته باشیم به ۱۴ میلیون تن ورق نیاز داریم . در شرایط عادی حداقل ۴ تا ۵ میلیون تن ورق، نیاز این کارخانه ها است.
در ادامه برنامه تاجمیر ریاحی مدیرفروش فولاد مبارکه گفت: مشکل تامین مواد اولیه در تمام صنایع پایین دستی وجود دارد. مشکل اصلی به دستورالعمل ستاد تنظیم بازار مبنی بر تمرکز بر کنترل قیمت ها در بورس برمی گردد.
او ادامه داد: در حال حاضر کمبود ورق در کشور نداریم اما توزیع نامناسبی که صورت می گیرد باعث افزایش قیمت می شود.
تاجمیر ریاحی بیان کرد: کنترل قیمت در بورس سبب ایجاد گپ قیمتی زیادی در بورس و بازار آزاد شده است بنابراین تقاضای خرید افزایش یافته است.
او تاکید کرد: اگر کنترل قمت در بورس را برای چند ماه بردارند قول می دهیم در کمتر از ۳ تا ۴ ماه ، بازار به قیمت تعادلی برسد.
این مقام مسئول افزود: در حال حاضر تمرکز بر این است که قیمت ها در بورس کنترلی باشد و اگر محصول با قیمت بیشتر عرضه شود، معامله ابطال می شود . این امر منجر به افزایش تقاضا خواهد شد و افزایش قیمت و نرسیدن مواد به دست تولیدکننده واقعی را به همراه خواهد داشت.
کاوه کارشناس صنایع فولادی در ادامه گفت: توافقات خوبی با تولیدکنندگان مواد اولیه ورقهای فولادی انجام شده، اما اجرایی نشده است.
این کارشناس صنایع فولادی افزود: تولید محصول ورقهای فولادی به اندازه نیاز مصرف داخلی نیست. علاوه بر تولید ورق باید توزیع مناسبی هم داشته باشیم.
صادقی نیارکی معاون صنایع وزارت صمت در ارتباط تلفنی تصریح کرد: براساس قانون عرضه و تقاضا و اطلاعاتی که از خودِ تولیدکنندگان برای "مچینگ" گرفته شده است حدود ۴۳۰ واحد از مچینگ خرید میکنند که کد بهین یاب ندارند.
او با اشاره به اطلاعات دوسال گذشته، پروانه صادره استانها برای تولید ورق فولادی را ۳۳ میلیون تن اعلام کرد و گفت: با تولید ۹ میلیون تن بازار داخلی با کمبود ورق مواجه شده است.
معاون صنایع وزارت صمت افزود: علت عرضه ورق لوله و پروفیل در بورس، امکان استفاده تولیدکنندههای فولاد از مزایای آن است. باید کل تولید کارخانجات فولاد در بورس قیمت گذاری و در بورس عرضه شود.
او بیان کرد: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار کسانی که محصول گرم و سرد ورق خود را در بورس عرضه نکنند مشمول قوانین تنبیهی میشود.
انتهای پیام/