به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به اینکه چند ماهی بیشتر تا آغاز رقابت انتخاباتی ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باقی نمانده بیشتر جریانها و جناحهای سیاسی در تلاش هستند تا به نحوی نامزد مورد نظر خود را راهی پاستور کنند.
جریان اصولگرایی هم یکی از جناحهایی است که هم شخصیتهای مطرح بسیاری درون خود دارد و هم جبهههای بسیاری در آن فعالیت میکنند و هر یک بر طبل حمایت از یکی از کاندیداها میکوبند.
جبههٔ پایداری انقلاب اسلامی معروف به جبههٔ پایداری، وابسته به جناح اصولگرایی است که پس از وقایع انتخابات ریاستجمهوری ایران و خانهنشینی یازده روزه محمود احمدینژاد و مطرح شدن جریان انحرافی در مردادماه سال ۱۳۹۰ با برگزاری همایشی در حسینیه الزهرا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رسماً اعلام موجودیت کرد.
در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ که اصولگرایان در حال چانه زنی بر سر انتخاب یک فرد بین محمدباقر قالیباف، غلامعلی حداد عادل و علیاکبر ولایتی بودند، جبهه پایداری کاندیدای خود را سعید جلیلی معرفی کرد و تا لحظه آخر هم دست از حمایت خود بر نداشت؛ هر چند در آن مقطع عمده انتقادات متوجه ولایتی شد که چرا زمین را به نفع قالیباف ترک نکرد، اما پایداریها هم از ترکش این انتقادات بینصیب نماندند و حمایت از جلیلی یکی از دلایل شکست اصلیترین گزینه جناح راست یعنی محمدباقر قالیباف معرفی شد.
چهار سال بعد هم وقتی نوبت به دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری رسید پایداریها در گردهمایی ۳۰۰۰ نفره اصولگرایان شرکت نکردند و در حال راه اندازی ساز و کاری جدا برای خود بودند. برخی معتقد بودند که در این انتخابات هم از سعید جلیلی حمایت خواهند کرد، اما جلیلی ترجیح داد وارد این کارزار نشود و آنها هم به سراغ گزینه دیگرشان یعنی پرویز فتاح رفتند، اما فتاح نیز انتخابات ۹۶ را میدانی مناسب برای رهسپاری به سوی پاستور ندید و قدم به میدان رقابت نگذاشت؛ همین مسئله باعث شد تا همه اصولگرایان گِرد سید ابراهیم رئیسی جمع شوند. حالا این سوال که مطرح است که در انتخابات آتی ریاست جمهوری جبهه پایداری چه کسی را به عنوان کاندیدای خود در نظر خواهد گرفت؟
چندی پیش در محافل خبری این صحبت دهان به دهان چرخید که اعضای جبهه پایداری با آیت الله مصباح یزدی دیدار داشتهاند و حمایت احتمالی خود را از سعید جلیلی با او درمیان گذاشتهاند؛ صحبتی که البته مجید متقیفر سخنگوی جبهه پایداری در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره آن این گونه واکنش نشان داد: جبهه پایداری هر زمان که نشست و یا جلسهای با آیت الله مصباح داشته باشد، از طریق سخنگو آن را به طور رسمی اعلام خواهد کرد؛ بنابراین نمیتوان به این اخبار استناد کرد.
وی در ادامه گفته است که جبهه پایداری فعلا وارد موضوع تعیین مصداقها برای ریاست جمهوری نشده و صرفا بر روی شاخصهای لازم تمرکز کرده؛ تلاش ما بر این است که در سال ۱۴۰۰ حاکمیت قوه مجریه در دست گفتمان انقلابی باشد؛ زیرا تنها راه نجات کشور از بحرانهای فعلی را پایبندی به اصول انقلاب و تبعیت از رهبری میدانیم و معتقدیم که غیر از این، تمام راهها به بن بست خواهد رسید؛ تا الان هم تلاشهای ما در این زمینه نتیجه بخش بوده و امیدواریم که در این انتخابات ریاست جمهوری آینده هم در نهایت به قواعد درستی دست پیدا کرده و به انتخاب فرد اصلح نزدیک شویم.
متقیفر در پاسخ به این سوال که آیا در این انتخابات هم شاهد وحدت اصولگرایی و جبهه پایداری خواهیم بود؟ گفت: وحدت اگر مبنای دینی و ارزشی داشته باشد حتما ارتقاء دهنده است، اما مبانی آن بسیار مهم بوده و باید حداکثر تلاش خود را انجام دهیم تا این وحدت آسیب زا نباشد.
این صحبتهای متقیفر اگرچه دیدار اعضای این جبهه با آیت الله مصباح رو کلا تکذیب کرد، اما در ادامه صحبتهایش درباره وحدت شاید این سوال را باقی گذارد که آیا ممکن است جبهه پایداری با اصولگرایان به وحدت در انتخاب کاندیدا دست نیافته و مانند سالهای قبل هر یک کاندیدای جداگانهای را معرفی کنند؟
فاطمه آلیا عضو جبهه پایداری در ابن باره گفت: احزاب باید معیارها، گفتمان و برنامههای خود را مطرح کنند و نزدیک انتخابات هم که می شود، بر اساس آن با هم ائتلاف کنند. در نهایت ممکن است جبهه پایداری با توجه به معیارهای خودش به طور مستقل لیست بدهد؛ تصمیمی که به گفته بسیاری اگر عملی شود در نهایت دودش به چشم تمام جریان اصولگرایی خواهد رفت.
موضوعی که جبار کوچکینژاد نایب رئیس دوم کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هم بر آن صحه گذاشته و گفته است: معتقدم در معادلات آینده باید به رفتار رقیب نگاه کنیم و از آن تحلیل درستی را به دست آوریم؛ از سوی دیگر رفتار اصولگرایان با خودشان هم باید هماهنگ باشد. آنچه که مشکل ماست، عدم وحدت اصولگرایان است و در انتخابات گذشته، وحدتی بین جریان های مختلف اصولگرایی نبود؛ جبهه پایداری به یک سمت می رفت، حزب مؤتلفه یا جبهه متحد اصولگرایان هر کدام به یک سمتی می رفتند و اگر اختلافات به همین شکل ادامه داشته باشد، کار سخت خواهد شد.
عدم وحدتی که کوچکی نژاد در صحبتهایش به آن اشاره کرد و گفت شاید ما را به یاد انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ بیاندازد؛ انتخاباتی که در نهایت منجر به پیروزی حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی از جریان اصلاحات شد و اردوگاه اصولگرایی را ناکام گذاشت؛ شکستی که بسیاری آن را مرهون عدم وحدت در درون خود این جریان دانسته و میدانند.
محمد دهقان عضو هیات رئیسه مجلس دهم درباره نتایج عدم وحدت جریان اصولگرا در انتخابات قبل بیان کرده است که بخش دیگری از آرای روحانی در سالهای گذشته در اثر تفرقه اصولگرایان و عدم رسیدن به وحدت رخ داد و طبیعی بود که تفرقه بین اصولگرایان باعث شد هیچ کدام از کاندیداهای اصولگرا توان مقابله با روحانی را نداشته باشند؛ به همین خاطرمی توان گفت آقای روحانی رای آوردن خود را مدیون عدم وحدت بین اصولگرایان است. در اردوگاه بخشی از اصولگرایان معتقد بودند که گفتمان انقلاب تنها متعلق آنهاست و بقیه اصولگراها را قبول نداشتند. در این میان نیز برخی از اصولگرایان از هفتههای قبل از انتخابات فکر میکردند که انتخابات به نفع آنها تمام خواهد شد و به صورت مستقل حاضر شدند.
وی افزود: یکی از کاندیداهای اصولگرا که بیشترین رای را آورد کسی بود که سرمایه اش به خاطر کارآمدی اش بود، اما هیچ پشتیبانی سیاسی از وی توسط اصولگراها انجام نشد و همه جریانات حاضر در انتخابات رسالت خود میدیدند که وی را تخریب کنند.
در پایان باید گفت که جریان اصولگرایی با وجود شخصیتها و جناحهای بسیاری که در درون خود دارد، اگر پیروزی را حق خود دانسته و آن را به صلاح کشور میداند، شاید باید از بسیاری از معیارهای خود که آنها را منجر به شکست وحدت میداند کوتاه آمده و همانند انتخابات مجلس یازدهم در نهایت با اصولگرایان بر سر یک سفره بنشیند؛ در غیر این صورت، انتخابات آینده هم قطعا نتیجهای جز شکست برای آنها در پی نخواهد داشت.
انتهای پیام/
اون هم ماشین و حقوق نماینده های انقلابی اصولگرا
یه بار گفتی فهمیدیم دیگه
خخخ
اقای فتاح خوب ولی سابقه حل مشکلات مردم را ندارد.
اقای قالیباف تو این چند وقته رئیس مجلس شده چه مشکلی را حل کرده.
اقای جلیلی ادم خوب و انقلابی و ای کاش بتواند مشکلات مردم را حل کند.
اقای ضرقامی تو این مدت کجا بوده و چه مشکلی از مردم را حل کرده.
مشکل مردم را حل کنید با شعار دادن و فیلم بازی کردن نمی شود.کاری بکنند که جلوی شهدا شرمنده نشونند.
احمدی نژاد هم که در دوران ریاست جمهوری خودش گفت من اصولگرا نیستم
افرادی رو اصولگرا معرفی کنید که از نظر رفتار و تفکر واقعا اصولگرا باشند
باسلام
تحلیلتان صحیح نیست دکتراحمدی نژاد تنها شخصی است که از ابتدا مورد بی مهری اصولگرایان قرار گرفت
ایشان را با امثال لاریجانی مقایسه کردن اشتباه است
اتفاقا نویسنده متن خوب به یک دندگی بعضی اصولگرایان و عدم اتحاد آنها اشاره کرده پس باید حق داد به دکتر احمدی نژاد که دل خوشی از اصولگرایان نداشته باشد
بنده به عنوان شاهدو ناظر و کسی که خود در صحنه انتخابات دستی بر آتش داشته ام شاهد بوده ام که بزرگان اصولگرایان از ابتدا هم دکتر احمدی نژاد را نمی خواستند و درک خیلی از صحبتهای ایشان را نداشتند
احمدی نژاد تنها شخصی است که مردم نظر جامع روی ایشان دارند والا آش همان و کاسه همان خواهدبود که هست
بنده به ولایتمداری ایشان ذرهای شک ندارم و اتفاقا شخص ولایتمدار نباید غلو کند و مشکلات جامعه را بازگو کرده و به اطلاع ولی امر برساند و گرنه به به و چه چه کردن از هر شخصی ساخته است.
هرچند حتی نامه های دکتر احمدی نژاد با عنوان رهبری عزیز باشد لیکن مخاطبان اصلی در نامه ها مشخصند
دوست عزیز کار احمدینژاد از ولایتمداری و اینا گذشته رسیده به اپوزیسیون شدن!
اصرار بر استفاده از رحیم مشایی.
این اواخر هم آب به آسیاب دشمن ریختن. نامه نگاری ها به دشمنان اسلام و انقلاب هم که گویا هست.
کار احمدی نژاد از دعای فرج خوندن توی سازمان ملل رسیده به نامه نوشتن به بن سلمان و تبریک تولد مایکل جکسون!
ضمنا اگه حرفهای رهبری خاطرتون باشه ایشون توی یکی از سخنرانیها گفتن: آخر دولت قبل(احمدی نژاد) و شروع این دولت (روحانی دور اول)فشار زیادی آوردن که ما باید مستقیما با آمریکا مذاکره کنیم...
یعنی روحانی کاری رو کرد که احمدی نژادنتونست انجام بده!
در مورد مدل تفکرات ایشون نسبت به رحیم مشایی و اومانیست گراییشون هم مطلب زیاده که با یک سرچ ساده در دسترستون هست.
دولت شما هم می گذره و اتوبوسی همون طور که اومدین می رین.
#روستای اباالفضل...
الان مشکل اصلی اتحاد نیست عدم صداقت کل اصوگرایان هست که این خود خیلی بده
در همین متن فوق خبر یا تحلیل تناقض وجود داره
بنظرم مطلب یک سویه نوشته شده که خب سلیقه ی نویسنده هست و اشکالی هم نداره.
ولی اینکه سوالی ایجاد میشه که این سوال همیشه به نوعی به جامعه القا میشده که "این جبهه ی پایداری هست که دنبال وحدت نیست" دارای جواب هست، هرچند قبلا بارها توسط بزرگان این جریان جواب داده شده:
همونطور که داخل متن هم اشاره شده اصلیترین دلیل برای ایجاد این جریان این هست که موقعی همه شاهد بودیم در جریانی که داعیه ی انقلابی گری داشت(اصولگرا) یک جریان انحرافی ایجاد شد و میشه گفت عملا اصولگرایی دوتکه شد، اصولگرای واقعی و اصولگرایی که اعتقادش فقط در حرف هست و در عمل ممکنه حتی تا 180 درجه برعکس حرفش عمل کنه (احمدی نژاد و لاریجانی دو مثال شاخص برای این قضیه هستند)
بنابراین این گفتمان یا جریان با تاکید بر مواضع انقلابی شکل گرفت.
مهمترین خصیصه ی این جریان "باج ندادن" به هیچ کس هست.
و اینکه با کسی تعارف نداره.
در همین مجلس وقتی قضیه ی انتخاب رئیس مجلس پیش اومد این جریان گفت ما یک سری معیار تعیین میکنیم هرکس طبق اون معیار بود انتخابش میکنیم بعنوان رئیس (همه ی معیارها هم از لحاظ عقلی و شرعی و قانونی قابل قبول بود) جالبه آقای قالیباف اصلا حاضر به شرکت در جلسه نشد و بعد هم با داشتن رسانه اینجور القا کردن که جبهه ی پایداری دنبال وحدت نیست!! (هرچند امثال آقای آقاتهرانی جواب مبسوط و مستدل به اون قضیه دادند)
متاسفانه جریان اصولگرایی پرشده از نفوذی و افرادی که ظاهرا اصولگرا هستند و جبهه ی پایداری هم روی اصولش هست، مثلا در انتخابات مجلس میگفت ما حاضر نیستیم با کسی که در مورد فتنه ی 88 حرفی نزده و اون اتفاق رو اصلا فتنه نمیدونه ائتلاف کنیم ولی بقیه میگفتن مصلحت نیست، یعنی بقیه صرفا به اسم مصلحت حاضرن از اصولشون کوتاه بیان ولی این جریان اینطور نیست حتی اگه کاندیدشون رای نیاره هم براشون مهم نیست چون قضیه رو فقط پیروزی در انتخابات نمیدونن بلکه پافشاری بر مواضع انقلابی براشون مهمتره.
این حکایته تفاوت این جریان با بخشی از اصولگراهاست و خب طیف مخالف اصولگرایی هم از این قضیه سواستفاده میکنه و این رو به عنوان دودستگی در جامعه شایعه میکنه. و چون جبهه ی پایداری رو برای خودش خطرناکتر میدونه اون رو جداگونه میزنه، مثل همین مطلب که جبهه ی پایداری دنبال وحدت نیست!
ولی هیچوقت رک و راست نمیگه جبهه ی پایداری از چه نوع وحدتی سر باز میزنه؟!
.
.
.✳️آیا واقعا دکتر احمدی نژاد یازده روز خانه نشینی داشت؟
✅۲۸ فروردین ۱۳۹۰ : دکتر احمـدی نـژاد با قبـول استعفـای وزیر اطـلاعات ، وی را به عنـوان « مشـاور رییسجمهـور در امـور اطـلاعاتی » منصـوب کـرد.
✅30 فروردین ۱۳۹۰ : ابقـای حجت الاسلام مصلحی با انتشـار حکم حکومتی حضرت امام خامنـه ای
✅۳۱ فروردین ۱۳۹۰ روزی که مدعیان ادعا دارن احمدی نژاد شروع به خانه نشینی کرد :
احمدی نژاد وارد سنندج شد