وزیر نفت از اتمام خط لوله ۱۰۰ کیلومتری تا پایان امسال خبر داد و گفت: اتمام این خط لوله شرایط صادرات یک میلیون بشکه نفت را فراهم می‌کند.

صنعت گاز و پتروشیمی محصول جمهوری اسلامی است/ خط لوله ۱۰۰ کیلومتری با قابلیت صادرات یک میلیون بشکه نفت تا پایان سال به اتمام می‌رسدبه گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه، ۲۵ شهریور) مجلس شورای اسلامی در راستای ارائه گزارشی پیرامون عملکرد وزارتخانه متبوع خود اظهار کرد: ما اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را در مباحثی مانند افزایش ظرفیت تولید از میادین مشترک، خام فروشی، توسعه گازرسانی، افزایش صادرات گاز و حمایت از محصولات داخلی به کار گرفته‌ایم.

وی افزود:  به دلیل اهمیت دو بخش میدان کارون و پارس جنوبی میدان‌های مشترک را اولویت‌بندی کردیم. تولید میدان غرب کارون از ۷۰ هزار به ۴۰۰ هزار بشکه رسیده است.

زنگنه تأکید کرد: قرارداد‌های نفتی برای میادین دیگر بسته شده و طرح‌های دیگری نیز برای توسعه سطح تولید در حال انجام است.

وزیر نفت ادامه داد: در میدان پارس جنوبی تاکنون ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده و می‌توان گفت که صنعت گاز و پتروشیمی محصول جمهوری اسلامی هستند.

وی تأکید کرد: درسال ۸۴ تولید ما در پارس جنوبی ۱۴۰ میلیون متر مکعب بوده و اکنون این رقم به ۷۰۰ میلیون متر مکعب رسیده است در حالیکه ما اگر می‌خواستیم سوخت مورد نیاز را برای کشور از طریق پالایشگاه تأمین کنیم باید اقدام به تأسیس ۱۰ پالایشگاه می‌کردیم و آن وقت کشور به لحاظ محیط زیستی در وضعیت بدی قرار می‌گرفت.

زنگنه افزود: یک خط لوله ۱۰۰ کیلومتری تا پایان امسال تمام می‌شود که می‌تواند شرایط صادرات یک میلیون بشکه نفت را فراهم کند، همچنین در امسال ۱۷ طرح با ظرفیت ۲۵ میلیون تن به بهره‌برداری می‌رسد که می‌توان این اقدامات را به نوعی یک جهش تلقی کرد و معتقدم که تا سال ۱۴۰۴ کار بزرگی در این حوزه اتفاق خواهد افتاد.

وزیر نفت گفت: صادرات فرآورده‌های نفتی نسبت به سال ۹۲، دو برابر شده است، اما مشکلاتی هم داشتیم که خارج از اراده ما و مربوط به اراده سیاسی کشور‌های خارجی بود، با وجود این ما همچنان جزو بزرگ‌ترین صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی هستیم و همچنین صادرات پتروشیمی به خوبی انجام می‌شود.

زنگنه بیان کرد: تلاش‌های زیادی برای دور زدن تحریم‌های نفتی صورت گرفته است، ما از هر کسی که امکان بوده کمک گرفتیم، از نیرو‌های امنیتی و خارجی کمک گرفتیم و امیدواریم مجلس با استفاده از ظرفیت دیپلماسی بین‌المجالس به ما کمک کند. ما حاضریم هر طور شده اطمینان برای شما حاصل کنیم و در این زمینه کار انجام شود. ما برای عرضه در بورس طی جلساتی دغدغه‌های خود را مطرح کردیم، روسای کمیسیون‌های انرژی، اقتصاد و برنامه و بودجه نیز گزارش‌هایی را از ما دریافت کردند، ما باید بتوانیم راهی را باز و صادرات مویرگی را آغاز کنیم.

وی افزود: از مجلس شورای اسلامی هم تقاضا داریم که به وزارت نفت برای مقابله با تحریم‌های نفتی و در قالب دیپلماسی بین‌المجالس کمک کند.

زنگنه گفت: ما درگیر یک جنگ نابرابر هستیم، خواهش بنده این است که متناسب با این شرایط با ما رفتار شود و از هر پیشنهادی صمیمانه استقبال می‌کنیم. نفت از موتور‌های محرک صنعت کشور است و اگر نفت باشد، اشتغال هم ایجاد می‌شود، اما منابع ما برای اقدامات توسعه‌ای کفاف نمی‌دهد.

وزیر نفت گفت: در پتروشیمی توانستیم تولید را از ۱۲ میلیون تن در سال ۷۵ به ۵۶ میلیون تن در سال ۹۲ و ۶۶ میلیون تن در سال ۹۸ ارتقا دهیم و قرار است در سال ۱۴۰۰ به حدود ۱۰۰ میلیون تن برسد، همچنین تولیدات پتروشیمی در سال ۷۵، حدود ۲ میلیارد دلار بود که در سال ۹۲ به ۱۱ میلیارد دلار و در سال ۹۸ به حدود ۱۵ میلیارد دلار رسیده است. خط لوله گوره جاسک یکی از راهکار‌ها برای نجات از تحریم‌هاست که این خط لوله برای تنوع مبادی صادرات تا پایان سال به اتمام می‌رسد و از این طریق حدود یک میلیون بشکه نفت خام از گوره جاسک صادر می‌شود.

وی ادامه داد: اگر می‌خواستیم این میزان از سوخت را تأمین کنیم، باید ۱۰ پالایشگاه با ظرفیت ۲۶۰ هزار بشکه‌ای احداث می‌کردیم که موجب آلودگی در کشور می‌شد. تولید ما در پارس جنوبی علی رغم آنکه حجم مخزن ما کمتر از کشور‌های همسایه است، بسیار زیاد است و از اعضای کمیسیون‌های تخصصی مجلس و رئیس مجلس شورای اسلامی دعوت می‌کنم تا از پارس جنوبی بازدید کنند.

زنگنه بیان کرد: مهم‌ترین میدان نفتی برای ما، دو بخش میدان‌های غرب کارون، خوزستان و میدان پارس جنوبی است که تولید میدان‌های غرب کارون در این ۷ سال از ۷۰ هزار بشکه در سال ۹۲ به ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است و از همسایگانمان در این زمینه عقب نیستیم.

وی تأکید کرد: تعدادی از میدان‌ها در فاز یازده پارس جنوبی، آبان و پایدار غرب در ایلام، چشمه خوش، سپهر و جبیر است و همچنین طرح‌های دیگری برای توسعه و نگهداشت توان تولید از سال ۹۷ تاکنون تدوین و ۲۳ قرارداد امضا شده است.

وزیر نفت بیان کرد: در حوزه نفت، قبل از انقلاب کار‌های بسیار زیادی انجام شده بود، اما در زمینه گاز و پتروشیمی اقدامات بسیار ناچیزی صورت گرفته بود،  بنابراین صنعت گاز و پتروشیمی هر دو به معنای واقعی محصول جمهوری اسلامی هستند.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار