نشست هوشمند‌سازی بهره‌برداری شبکه‌های آب‌رسانی و توزیع آب کلانشهر‌ها به منظور ارائه توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان در این زمینه برگزار شد.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست «هوشمند‌سازی بهره‌برداری شبکه‌های آب‌رسانی و توزیع آب کلانشهر‌ها» با حضور مسئولان آبفای مناطق مختلف کشور، مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان و مسئولان ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برگزار شد.

آخرین راهکار‌های هوشمندسازی شبکه آب کشور و ارتقاء مصرف بهینه در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.

در این نشست جهانگیر پرهمت دبیر کارگروه آب ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری ضمن تشریح آخرین وضعیت سیاست‌گذاری کلان در حوزه تامین آب کشور اظهار کرد: کلان‌شهر‌های کشور با یک سیر صعودی در حال رشد هستند و این مسئله بر فشار بر منابع آب کشور می‌افزاید.

پرهمت ادامه داد: با توجه به کمبود منابع آب یکی از راه حل‌هایی که در حال حاضر برای تامین امنیت پایدار مصرف شرب کلان‌شهر‌ها در پیش گرفته شده است، کاهش مصرف در دیگر بخش‌ها مانند کشاورزی و اضافه کردن آن به قسمت مصرف شرب انسانی است. البته دست بردن در این سهمیه‌بندی‌ها مسائل خاص خود را دارد و نمی‌توان به آسانی از سهم یک بخش کم کرد و به دیگر بخش‌ها افزود.

او بیان کرد: در برخی مناطق سیستم‌های انتقال آب رقمی در حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد، هدر رفت آب دارند. با کاهش این مقدار هدر رفت، می‌توان تا حد زیادی مشکل کمبود منابع آبی را حل کرد.

پرهمت با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته توسط ستاد برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری که در این حوزه فعال هستند، گفت: در بسیاری از بخش‌های آبفای کشور، برای بهینه‌سازی سیستم‌ها و تامین منابع آبی، نیازمند تزریق و توسعه فناوری هستیم. شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند با بومی‌سازی این فناوری‌ها، نقشی تعیین کننده در تامین آب مورد نیاز برای مصارف کشور، ایفا کنند.

به گفته او تامین تجهیزات و دستگاه‌های مورد نیاز تاسیسات آب‌ شرین کن در جنوب کشور، از جمله تجربیات موفقی است که با کمک این شرکت‌های دانش‌بنیان به دست آمده است. این ستاد آمادگی کامل دارد تا از هر گونه طرح نوآورانه و قابل اجرا در این عرصه حمایت کند.

در ادامه مرتضی تقوائی حسین زاده، مدیر عامل یک شرکت فناور با تشریح جزئیات فنی از جمله زیرساخت‌های موردنیاز، نحوه استفاده از داده‌های برخط و غیر برخط موجود، قابلیت‌ها و مزایای این سامانه‌ها نسبت به وضعیت موجود و همچنین مزایای اقتصادی این طرح، اعلام آمادگی کرد تا با کلیه شرکت‌های استانی آبفای کشور، همکاری کند.

همچنین رضا قنبری رئیس پارک علم و فناوری خراسان نیز بیان کرد: پارک‌های علم و فناوری در استان‌ها به عنوان بازوی استانی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری محسوب می‌شوند و بسیار خوشحال خواهیم شد تا هر گونه حمایت و پشتیبانی مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری که در حوزه آب و منابع آبی هستند را عرضه کنیم.

در پایان این نشست، تفاهم نامه همکاری برای پیاده‌سازی سامانه‌های هوشمند شبکه آبرسانی، بین شرکت دانش‌بنیان به پویان امین منتظر و مدیران عامل شرکت‌های آب و فاضلاب قم، کاشان، شیراز، خراسان جنوبی، قزوین و برخی دیگر از شرکت‌های استانی آبفا، منعقد شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.