اشتباهاتی در آشپزی وجود دارد که شاید به عقیده برخی از افراد کوچک باشد اما در سلامت افراد بسیار تاثیرگذارخواهد بود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اشتباهات رایجی در زمینه آماده سازی غذا وجود دارد که باعث بروز سرطان ‌می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که عارضه سرطان مربوط به رژیم‌های غذایی و نحوه پخت آن‌ها مربوط می‌شود.

بسیاری از افراد به سلامت خود اهمیت زیادی می‌دهند و در طول روز مراقب تغذیه، تحرک و سلامت خود هستند اما برخی اشتباهات رایج روزمره می‌تواند، سلامت انسان را به خطر بیندازند.

در ادامه این مطلب شما را با ۵ عادت بد در آشپزی که باید ترک شوند، آشنا می‌کنیم.

۱. اضافه کردن نمک به روغن داغ سرطان‌زاست

اضافه کردن نمک در روغن داغ باعث می‌شود نقطه دود روغن کاهش پیدا کند و این امر سبب آزاد شدن مواد سمی و سرطانزا در روغن می‌شود.

اضافه کردن نمک به روغن داغ

۲. حرارت دادن عسل در آب جوش

حرارت دادن عسل یا استفاده از آن در دمای بالا باعث تولید ماده سمی به اسم هیدروکسی متیل فورفورال یا HMF می‌شود. HMF یک ترکیب ۶ کربن جامد با رنگ زرد و دمای جوش پایین و محلول در آب است. این ماده سمی برای زنبور‌ها کُشنده و برای انسان سرطان‌زاست.

این سم به راحتی از روده جذب و در بدن متابولیزه می‌شود و دارایی خاصیت جهش زاست، یعنی ایجاد سمیت ژنتیکی می‌کند. افرادی که این ماده را استفاده کردند، متابولیت‌های ثانویه تولید شده از آن را می‌توان از ادرارشان جدا کرد.

حرارت دادن عسل در آب جوش

۳. کباب کردن گوشت

کباب سرطان‌زا نیست اما روش پخت آن می‌تواند عامل سرطان باشد. کباب کردن گوشت روی آتش سرطان‌زاست. روغنی که از گوشت روی خاکستر می‌ریزد، باعث ایجاد هیدروکربن‌های آروماتیک می‌شود. این مواد سرطان زاست و از طریق دود آتیش روی گوشت قرار می‌گیرد و مصرف طولانی مدت آن زیان آور است.

پس بهتر برای کباب کردن گوشت از دستگاه‌های الکتریکی مولد گاز استفاده کنیم نه زغال. بهتر است گوشت کبابی را در تور‌های مخصوص آلومینیومی یا فویل قرار بدهیم که از ریزش روغن روی خاکستر آتش جلوگیری کند.

کباب کردن گوشت

۴. استفاده از رب گوجه فرنگی کپک زده

خیلی وقت‌ها شده است که رب گوجه فرنگی کپک بزند. اشتباهی که مرتکب می‌شویم این است که قسمت کپک زده را با قاشق جدا می‌کنیم و بقیه رب را مصرف می‌کنیم، غافل از اینکه اینکه بدانیم سم قارچ در کل رب گوجه پخش شده است.

این سم بیشتر تحت عنوان آفلاتوکسین‌ها شناخته می‌شود و استفاده از آن در طولانی مدت باعث سیروز کبدی و سرطان کبد می‌شود.

استفاده از رب گوجه فرنگی

۵. استفاده از ظروف پلاستیکی در مایکروویو

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در صورت تماس با مایعات و مواد غذایی در دمای بالای ۴۰ درجه سانتیگراد، باعث آزاد شدن ماده شیمیایی و سرطان زایی به نام استایرن می‌شود. این ماده سرطان‌زا و همچنین دارای سمیت عصبی هم هست.

ممکن است با چند بار استفاده، متوجه تاثیرات بد آن نباشید اما در طولانی مدت باعث آسیب‌های برگشت‌ناپذیر می‌شود؛ بنابراین از ظروف پلاستیکی در مایکروویو استفاده نکرده و همچنین از کشیدن غذا‌های داغ در ظروف پلاستیکی خودداری کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: درمان سرطان ، کپک غذا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۲۸ شهريور ۱۳۹۹
کباب خوردن دیگه جزء خاطرات شده است !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۱ ۲۸ شهريور ۱۳۹۹
کباب برای ما فقرا شکل سراب به خود گرفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۵ ۲۷ شهريور ۱۳۹۹
یعنی کباب سرطانزاست!!!!!!!
Netherlands
ناشناس
۱۷:۳۶ ۲۷ شهريور ۱۳۹۹
گوشتمون کجابوده که کباب کنیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۹ ۰۷ بهمن ۱۴۰۲
اگر بخواهیم سالم زندگی کنیم هوس کباب کردیم ومربض نشویم و سرطان نگیریم هروقت خواستیم کباب درست کنیم نباید تنها بخوریم باید دوسه نفر از عضای خانواده هم خبر کنیم دور همی مزه میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۵ ۲۷ شهريور ۱۳۹۹
دود کباب هم برای بی پولان سرطان زاست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۲ ۲۷ شهريور ۱۳۹۹
پولدارها که سرطان نمیگیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۴ ۲۷ شهريور ۱۳۹۹
ممنون از این اطلاع رسانی فقط یک نکته در مورد رب گوجه فرنگی من خودم همیشه رب طبیعی خریداری میکنم و در کیسه پلاستیکی مخصوص قرار میدم و به مدت دو ماه در فریزر قرار میدم هیچ مشکلی از لحاظ کپک بوجود نمیاد یعنی تا حالا که کپکی مشاهده نکردم ولی اگر در قسمت معمولی یخچال بزارم ظرف یک هفته دچار کپک میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۲ ۰۷ بهمن ۱۴۰۲
اگر رب گوجه را داغ داغ در حال قل زدن داخل شیشه ریخته شود و مقداری روغن روی رب ریخته شود وسرو ته گذاشته شود حتی دوسه سال هم بمونه هیچی نمیشه سالم پلمپ شده حفظ میمونه
Iran (Islamic Republic of)
ابوالفضل
۱۴:۰۹ ۲۷ شهريور ۱۳۹۹
ممنون به خاطر اهمیتی که به سلامتی مردم میدهید
از مطالب پزشکی زیاد در سایت قرار دهید با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۲۷ شهريور ۱۳۹۹
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۵ ۲۷ شهريور ۱۳۹۹
دود آتیش؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۲۷ شهريور ۱۳۹۹
خیلی جالب بود.تشکرyjc
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۵ ۲۷ شهريور ۱۳۹۹
تشکر از مطالب خوبتان