به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مهرداد هزاریان سرپرست جهاد کشاورزی لالی با بیان اینکه ۲ هکتار از زمینهای کشاورزی این شهرستان برای نخستین بار زیر کشت کنجد رفت، گفت: عمده رقم کشت شده از نوع کنجد ناشکوفا است.
او با بیان اینکه پیش بینی میشود در هر هکتار، ۸۰۰ کیلوگرم کنجد تولید شود، اظهار داشت: کشت این محصول در لالی پس از برداشت گندم و جو آغاز میشود و در یک دوره ۹۰ تا ۱۳۰ روزه به طول میانجامد، اما به دلیل برداشت سخت و غیرمکانیزه، در چند سال اخیر در خوزستان و کشور کاهش یافته است.
هزاریان با اشاره به اینکه دانه کنجد دارای حدود ۲۵ درصد پروتئین و بین ۴۵ تا ۶۰ درصد روغن است، تصریح کرد: این دانه از جمله گیاهان بومی ایران است که از قرنها پیش در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر کشور کشت میشده و گرما دوست بوده و به آب کم نیاز دارد و مقاومت زیادی به خشکی و گرما دارد.
سرپرست جهاد کشاورزی لالی بیان داشت: از جمله مزایای کنجد میتوان به اهمیت فراوان این محصول در توسعه کشاورزی مناطق خشک و نیمهخشک بهعنوان یک کشت تابستانه، زراعت دوم در تناوب با غلات و نباتات جالیزی و اهمیت بسزایی که در توسعه کشاورزی پایدار دارد اشاره کرد.
انتهای پیام/گ