به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش با حضور در برنامه نگاه یک، در خصوص ویژگیهای رزمایش ذوالفقار ۹۹ ارتش اظهار کرد: این رزمایش مشترک انجام شد و رزمایش مشترک سطوح مختلفی دارد. چنین رزمایشی پیچیدگیهایی دارد و هماهنگی بسیار بالایی را میطلبد و در بعد فرماندهی و کنترل خیلی باید پیچیده عمل کرد. همه نیروها با ویژگیهای آموزشی و فرهنگی نیروهای خود را تحت آموزش قرار میدهند و در یک منطقه نیروها با هم ارتباط داشته و باید هماهنگ شده و رزمایش مشترک را برگزار کنند. یکی از ویژگیهای این رزمایش مشارکت همه نیروهای ارتش و قرارگاه پدافند هوایی بود. این رزمایش تقریباً نزدیک به صد در صد به اهداف خود دست پیدا کرد.
وی ادامه داد: این رزمایش با این گستردگی و مشارکت این همه نیرو به خوبی فرماندهی شد و حضور فرمانده کل ارتش و فرماندهان نیرو در منطقه از ویژگیهای مهم این رزمایش بود که باعث شد دستاوردهای مهمی داشته باشد فکر میکنم در این سطح و در این تاکتیکها و تمرینهای متفاوتی که انجام شد در سالهای اخیر کمتر با چنین گستردگی برگزار شده بود.
امیر نصیرزاده با بیان اینکه در این رزمایش تاکتیک های بسیاری را تمرین کردیم، افزود: تعداد زیادی مهمات بهینه سازی شده و بومی سازی شده به کار گرفته شد که دستاورد خوبی بود. جوانهای ایرانی در کنار باتجربهها به کار گرفته شدند و انتقال تجربه نیز اتفاق افتاد.
فرمانده نیروی هوایی ارتش در خصوص اخطار به هواپیما و پهپادهای خارجی در جریان برگزاری رزمایش گفت: قطعاً یک اهداف نظامی را دنبال میکردند، چون در یک منطقه نظامی بودند که احتمالاً جمع آوری اطلاعات باشد. ولی در محیط رزمایش معمولاً فضا یا دریا یا زمینی که در آن رزمایش برگزار میشود غرق میشود که در این رزمایش هم این کار انجام شده بود. در حین برگزاری رزمایش بحث تأمین امنیت هوایی کشور هم در دستور کار است و حین اینکه رزمایش برگزار میکنیم حواسمان خط قرمز هست و امنیت هوایی را دنبال میکنیم. عبوری اگر از منطقه شناسایی پدافند هوایی انجام شود اقدام پدافندی بر علیه آن انجام میشود. هشدار داده میشود و اگر توجه نشود رهگیری شده و اگر مشکل مرتفع نشود کار به درگیری میکشد. حین برگزاری رزمایش ۳ پرنده را دیدیم بلافاصله توجه پدافند ما جلب شد و هشدار لازم را دادیم و وقتی به هشدار توجه نکرد، رهگیری انجام شد و وقتی رهگیری انجام شد و آنها متوجه شدند کار جدی است منطقه را ترک کردند و رزمایش با موفقیت پی گرفته شد و محیط رزمایش را به یک صحنه واقعی نبرد تبدیل کرد. بعد از آن ما فعالیتی را در آن فضا مشاهده نکردیم.
امیر نصیرزاده گفت: در دنیای امروزی به هیچ عنوان توسعه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بدون امنیت امکانپذیر نیست و این دشمنانی که ما با آنها طرف هستیم ملاحظه فرمودید که دور یک میز هم با آنها نشستیم، اما بعد چه رفتاری کردند، بنابراین این اقتدار دفاعی و قوی شدن که مقام معظم رهبری در همه ابعاد به ویژه در حوزه نظامی آن را سفارش میکنند لازمه هر کشوری است و میگویند که اگر طالب صلحی آماده جنگ باش.
وی افزود: صلح در دو صورت به دست میآید، یا باید غلام حلقه به گوش یاوه گویان باشیم و یا باید اقتدار داشته باشیم. اولی که به هیچ وجه در قاموس یک مسلمان آن هم مسلمان شیعه و پرورش یافته مکتب امام حسین علیه السلام نیست. پس ما باید قوی باشیم و باید اقتدار دفاعی داشته باشیم. حتی حضور ما در سواحل مکران به منظور اقتدار دفاعی و برای برقرار امنیت است.
وی اظهار کرد: بعضی وقتها پیش میآید که برخی مسئولین بگویند ما توسعه اقتصادی داریم و توسعه دفاعی لازم نیست. اما توسعه اقتصادی بدون امنیت امکانپذیر نیست. همانطور که امیر خانزادی فرمودند ما از فردای انقلاب همین فشار حداکثری که الان در سطوح مختلف کشور وجود دارد را در بخش دفاعی داشتیم. از فردای انقلاب که مستشاران نظامی نیروی هوایی و سایر بخشهای نظامی کشور را ترک کردند و جنگ تحمیلی به ما تحمیل شد. اینجا بود که دانشمندان ما متخصصین ما کار را به دست گرفتند. حتی در اظهارت برخی از آنها بود که این یکی دو سال بیشتر دوام ندارد، اما ۴۲ سال است که این وجود دارد.
فرمانده نیروی هوایی ارتش ادامه داد: این نشان میدهد که کشور جوانان بسیار دانشمند و غیرتمند دارد که کار را به دست گرفته اند؛ که من در ادامه توضیح میدهم که در ساخت هواپیما بیش از ۵۰ شرکت دانش بنیان _که الزاماً نظامی نیستند و از بیرون هم هستند_ و جوانان بین ۲۰ تا ۳۰ سال هستند که از دانشگاههای داخلی فارغ التحصیل شده و پای کار آمده اند. در حال حاضر قطعات هواپیما را هم همین جوانها و شرکتهای دانش بنیان میسازند. ما نمایشگاه برگزار میکنیم و اینها میآیند میبینند، به آنها نمونه میدهیم و آنها میبرند و میسازند.
وی افزود: تجهیزات پیچیدهای که امیر خانزادی فرمودند ۴۲ سال است که کسی به ما نمیدهد و اینها را همین شرکتهای دانش بنیان و جوانان و صنایع داخلی میسازند و در کنار اینها هم ما تجهیزات بسیار خوبی را در اختیار داریم. ما در نیروی هوایی ۷ نوع هواپیمای پیشرفته دنیا اعم از شرقی و غربی در اختیار داریم.
امیر نصیرزاده تاکید کرد: در کنار اینها کیفیت نیروی انسانی بسیار مهم است. شور و شوقی که در بین نیروی انسانی هست اگر در پشت هواپیمای اف ۱۴ ما، سوخوی ما و میگ ما یک خلبان ولایی و یک خلبان پرورش یافته در مکتب امام حسین علیه السلام بنشیند آن یک فروند برای ما میشود هزار فروند و ما آن را نباید یک فروند لحاظ کنیم. آن هواپیما میتواند کار هزار فروند هواپیما را انجام دهد؛ لذا نیروهای ما به این شکل آموزش دیده اند و به این شکل پرورش یافته اند و به این شکل در حال فعالیت هستند. اقتدار در نیروهای مسلح اینگونه به وجود میآید و ما اگر اقتدار نداشتیم تا امروز صدها بار به ما حمله میکردند. اقتدار دفاعی است که باعث میشود امنیت پایدار ایجاد شود و در سایه امنیت پایدار میتوانیم همه انواع توسعه را داشته باشیم.
فرمانده نیروی هوایی ارتش اظهار کرد: قبل از اینکه مهمات هوشمند شود نحوه عملیات به این شکل بود که اگر میخواستند یک هدفی را مورد اصابت قرار دهند و منهدم کنند باید طبق دانش احتمالات محاسبه میکردند که چند فروند هواپیما تیک آف کند و هر کدام چند بمب ببرند و چون نقطه زن نیستند محاسبه کنند که هر کدام از اینها وقتی رها میشوند چند درصد ممکن است به هدف بخورد و هدف چقدر منهدم شود و بر اساس آن تجهیزات هواپیما تأمین شده و هواپیما بلند میشد. پس برای زدن یک هدف امکان داشت ۱۰ برابر هواپیما بلند کنند. وقتی مهمات هوشمند شود و نقطه زن شود یک فروند هواپیما یا یک موشک به یک هدف تخصیص داده میشود، یعنی تا این حد ما میتوانیم تجهیزات ذخیره داشته باشیم لذا این چیزی نیست که از آن چشم بپوشیم، ما قطعاً در تمام مهماتمان هم موشکها، هم بمبها و هم مهمات دیگر که داریم به دنبال هوشمندسازی آنها هستیم و انجام هم داده ایم. هم در مهمات محمول و هواپیمای با سرنشین و هم مهمات محمول و هواپیمای بدون سرنشین.
وی افزود: ما در کنار فعالیتهای دیگری که اساتید من؛ فرماندهان محترم نیروها که قبلاً کار را شروع کردند و پیشرفت بسیار خوبی هم داشته اند، ضمن ادامه آن فعالیتها دو راهبرد را در نیرو هوایی فعلی در پیش گرفته ایم: یکی به کارگیری پهپاد و توسعه هواپیماهای بدون سرنشین در کنار هواپیماهای با سرنشین است که هم از منابع بیرون تأمین میکنیم و هم در منابع داخل ما اولین ساخت پهپاد را داریم که پهپاد کمان ۱۲ تولید همین مرکز بود که در این رزمایش برای اولین بار به کار گرفته شد. پس یکی از سیاستهای ما به کارگیرری پهپاد است و سیاست دیگر مهمات هوشمند و دوربرد است که اینها هم تولید میشود و هم به کارگیری میشود.
فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: در رزم هوایی میگویند هر کس زودتر ببیند و دورتر بزند برنده است؛ زودتر ببیند یعنی رادار خوبی داشته باشد و زودتر کشف کند و دورتر بزند یعنی مهمات دوربرد داشته باشد. الان میتوانیم این را اضافه کنیم که هر کس دقیقتر بزند، پس در رزم هوایی هر کس زودتر ببیند، دورتر بزند و دقیقتر بزند برنده است و ما در هر سه اینها مدعی هستیم و همه اینها عملیاتی شده و ما [در ساخت و توسعه اینها]نقطه ایستا نداریم، یعنی وقتی من میگویم به کار گرفته ایم به این معنا نیست که ما قانع بشویم به این شرایط فعلی و مدام باید ارتقا بدهیم و دقت را بالا ببریم و مسافت را زیاد کنیم و تنوع زیادی از این مهمات را به کار بگیریم.
وی افزود: کمان ۱۲ را در رزمایش ذوالفقار به کار گرفتیم، اما در سال ۹۸ که ما در ۲۹ فروردین رژه رفتیم یک فروند هواپیمای کوثر آمد و مانوری را در حین رژه به نمایش گذاشت و عرض کردم که انشا الله سال بعد پرواز جمعی کوثر را خواهیم دید و در مصاحبهای که انجام شد من قول دادم که در رژه ۲۹ فروردین سال ۹۹ ما رژه سه فروندی کوثر را داشته باشیم. خب به همان دلیلی که شما فرمودید رژه برگزار نشد، اما ما بعد از ۲۰ فروردین طی یک مراسمی که فرمانده کل ارتش و وزیر دفاع حضور داشتند، سه فروند کوثر را تحویل گرفتیم. مانور و نمایش بسیار زیبایی را هم به صورت جمع انجام دادند، بخشی از آن هم از رسانه ملی پخش شد و مد نظر من آن بود. در این رزمایش اخیر هم نیازی نبود و ما برنامهای برای به کارگیری کوثر نداشتیم. کوثر در یک منطقه دیگه در حال انجام کارهای دیگر بود و تستهایی را میگذراند، اما پهپاد کمان ۱۲ را در این رزمایش مورد استفاده قرار دادیم.
فرمانده نیروی هوایی ارتش با اشاره به اینکه هواپیمای کوثر صد در صد داخلی است گفت: من از این طریق از جوانان و از اهالی دانشگاه و کسانی که به صنعت کشور علاقهمند هستند دعوت میکنم که با روابط عمومی نیروی هوایی ارتش تماس بگیرند و ما وقت میگذاریم که بیایند کارخانجات ساخت کوثر را ببینند. در تهران و اصفهان کوثر در دو بخش به طور کامل ساخته میشود. بدنه در تهران ساخته میشود و تحویل صنایع دفاع میشود و آنجا موتور و بقیه بخشها سوار شده و تحویل نیروی هوایی میشود. هر کدام از دوستان علاقهمند هستند بیایند و از نزدیک واقعیتهای موجود در کشور را که بخشی از رسانههای معاند به آن میپردازند و سعی دارند آن را انکار کنند از نزدیک ببینند و به این دستاورد کشورمان افتخار کنند.
امیر نصیرزاده در پاسخ به اینکه آیا بحث ارتقای کوثر مطرح است یا خیر گفت: بحث ارتقاع مدام و در همه زمینهها در دستور کار است و من عرض کردم که ما نقطه ایستا نداریم و بر اساس نیازها و بر اساس تحولاتی که در دنیا در تهدیدها ایجاد میشود ما هم مدام در حال تغییر و بهینه سازی هستیم و کوثر هم از این امر مستثنی نیست.
فرمانده نیروی هوایی ارتش همچنین اشاره کرد: اخیراً مقالهای از یک ژورنال خارجی میخواندم که گفته بود به هواپیمایی که ایران میسازد نخندید؛ این عنوان مقاله بود. در این مقاله اشاره کرده بود که شما هی بگویید نیست، اما ایران در حال نفوذ در دل این فناوری است و هواپیماهایی میسازد که همه شما غافلگیر خواهید شد.
امیر نصیرزاده درباره پیام رزمایش مشترک میان ایران، چین و روسیه که در آینده برگزار میشود گفت: بعد از فروپاشی شوروی و به دنبال آن فروپاشی دیوار برلین و پایان جنگ سرد دنیا از حالت نظام دوقطبی خارج شد و بلوک غرب و در رأس آن آمریکا به این نتیجه رسید که دنیا تک قطبی شده و هر چه آنها برای جهان طرح ریزی کنند همه باید از آن اطاعت و پیروی کنند. جنگها را هم در این راستا به راه انداخت، از جمله جنگ بالکان، جنگ افغانستان و حمله به عراق در همین راستا بود با اینکه در جنگ عراق نتوانست همه را متقاعد کند، اما به عراق حمله کرد؛ لذا خیلی زود این تصور پوچ انها به شکت انجامید و در دنیا قطبهای جدید قدرت بروز پیدا کرد. روسیه خیلی زود خودش را بازیافت، چین در توسعه اقتصادی و نظامی به یک قدرت جدید تبدیل شد و در کنار اینها یک قدرت نوظهور به نام جمهوری اسلامی ایران سربرآورد و در تمام تعاملات جهانی اثرگذار بود و حرفی برای گفتن داشت.
وی افزود: این نشان میدهد که دنیا به سمت چند قطبی شدن در حال حرکت است. وقتی تعدادی از این قدرتها در یک منطقه حضور داشته و همکاری مشترکی باهم داشته باشند، به ویژه همکاری نظامی حاکی از آن است که سطح تعاملات بسیار بالا است و همکاری بین این کشورها بسیار مستحکم است؛ لذا بین چین و روسیه و ایران که در یک منطقه حضور دارند و هر سه از قدرتهای مطرح دنیا هستند یک رزمایش مشترک برگزار میشود این برای دنیا یک پیام دارد. پیام دارد برای آنهایی که توهم تک قطبی بودن و توهم مدیریت جهان را دارند و نشان میدهند که قدرتهای دیگر هستند و این توانمندی را دارند و در تمام معادلات دنیا اثرگذارند.
وی ادامه داد: ما به برخی از کشورهای منطقه که به اشتباه به آرمان کشورهای اسلامی خیانت میکنند میگوئیم که اگر ما خودمان در منطقه باهم تعامل داشته باشیم و همکاری کنیم نیاز به حضور بیگانه نداریم. ما راحت میتوانیم امنیت منطقه را تأمین کنیم و در کنار هم در صلح و آرامش زندگی کنیم، لذا این رزمایش مشترک را در این راستا میتوانیم ارزیابی کنیم که قدرتهای مطرح دنیا از جمله جمهوری اسلامی ایران رزمایشی را در منطقه برگزار میکنند که سطح روابطشان معلوم میشود و پیام برای مدعیان تک قطبی شدن جهان دارد.
امیر نصیرزاده تاکید کرد: ما به عنوان یک بخش نظامی همیشه فکر میکنیم که یک ساعت دیگر حمله و جنگ اتفاق خواهد افتاد و آمادگی خود را به این شکل حفظ میکنیم.
فرمانده نیروی هوایی ارتش درباره روابط ارتش و سپاه گفت: روابط بسیار نزدیک هم بین نیروهای ارتش و هم بین ارتش و سپاه وجود دارد. اگر چه همه این روابط رسانهای نمیشود، اما ما نشستهای مکرر و جلسات متعدد و تعامل و همکاری در سطوح مختلف داریم و هیچ مشکلی از این بابت وجود ندارد و همه مأموریتها تعریف شده و وظایفمان را انجام میدهیم.
انتهای پیام/